Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΔΩΡΙΔΑ

Αύριο Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, στις 12.00 το μεσημέρι, στο ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ και στην εκπομπή "Από τόπο... σε τόπο'’, παρουσιάζεται η γραφική Δωρίδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε μια αξιόλογη προσπάθεια προβολής της πολιτιστικής παράδοσης της πανέμορφης περιοχής μας !

Τα γυρίσματα έγιναν στο χωριό Τολοφώνα.

Η Δωρική Αδελφότητα συγχαίρει το κανάλι της Βουλής για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Επίσης απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους τοπικούς παράγοντες της περιοχής της Τολοφώνας για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή τους!

Το Δ.Σ. της Δωρικής Αδελφότητας

Δωρικό ντέρμπι στο γήπεδο Μαλαμάτων μεταξύ Δωρικού και Ένωσης Γλυφάδας

Στους Δελφούς δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Απόλλωνας Ευπαλίου

 Του Τάσου Τσόλκα


Αμφίρροπο και ωραίο παιχνίδι θα έχουμε αύριο Κυριακή στο γήπεδο των Μαλαμάτων ανάμεσα στο Δωρικό και την Ένωση Γλυφάδας.

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχουν σήμερα Σάββατο ο Φωκικός και ο Αστέρας Ιτέας απέναντι στον Ησαΐα Δεσφίνας και Διαγόρα Πολυδρόσου αντίστοιχα.

Ο πρωτοπόρος Απόλλων Ευπαλίου εκστρατεύει στους Δελφούς όπου φυσιολογικά αναμένεται να επικρατήσει απέναντι στον τοπικό Απόλλωνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής :

ΣΑΒΒΑΤΟ    21 ΙΑΝΑΟΥΑΡΙΟΥ    ΩΡΑ 15:00
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ    22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΙΟΥ      ΩΡΑ 15:00
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ
Ρεπό έχει ο ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ        8η αγωνιστική
1.  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ             21          27-6  
2.  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ *                     19          26-0
3.  ΦΩΚΙΚΟΣ                                  19          25-4
4.  ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *               13          19-11     
5.  ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΙΤΕΑΣ                   13          16-13   
6.  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ *       13          12-11
7.  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                 13          13-12
8.  ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ               12         14-15
9.  ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ *      9          15-13     
10.  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ *                      9            7-16
11. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *      7          14-16  
12.  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                   6           9-17
13. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ *        6          11-27 
14. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ *               3            5-19 
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ              0           3-35  
* Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό του
** Διαγόρας Πολυδρόσου και Ησαΐας Δεσφίνας έχουν έναν αγώνα λιγότερο

 
 

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Σκληρή απάντηση Ηλία Κωστοπαναγιώτου για δημοσίευμα που αφορά το πόθεν έσχες

Σκληρή και ταυτόχρονα ειρωνική απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Ηλίας Κωστοπαναγιώτου απαντώντας σε δημοσίευμα τοπικού μέσου σχετικά με το «πόθεν έσχες» του βουλευτή.

Ολόκληρη η απάντηση του βουλευτή :

Ο "φραγκάτος" και ο "σκαφάτος" γιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,


διότι " η ιατρική και η πολιτική αποδίδει ",

το 2014 δεν ήμουν βουλευτής "τρομάρα τους"

ζητώ συγνώμη από τους προσκυνητές του καθαγιασμού των υδάτων στην Ιτέα,

διότι...

"το σκάφος μου", παρά την ρητή εντολή μου να πλεύσει στο λιμάνι, κατά την ρίψη του Σταυρού, το πλήρωμα, αποτελούμενο από τον γνωστό θαλασσόλυκο καπετάνιο Νίκο Κουτσούκο, τον έτερο θαλασσόλυκο Χρήστο Βανδώρο και τον εκ Γρεβενών καταγόμενο Νίκο Πατσίκα, "εστασίασε" εκβιάζοντας για αύξηση μισθών.

Θα τους κρεμάσω από το μεσαίο κατάρτι.

Υπάρχει ένα πρόβλημα.

Το "σκάφος" μου (πλαστική βάρκα 15ετών Αίολος 4,5 μέτρων) δεν έχει κατάρτι.

Θα δω τι θα κάνω.

Η γκεμπελική μικρόνοιά τους, η κατάντια τους και η ξεφτύλα τους 

"άξιος, άξιος, άξιος ο μισθός τους"

Υ.Γ.: Η μάνα τους, όταν ήταν μικροί, δεν τους είπε ότι με γεμάτο το στόμα "μπουκωμένοι" πρέπει να προσέχουν τι λένε;

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση

 

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Το πρόγραμμα εορτασμού Αγίου Ευθυμίου

 

Κοπή πίτας από ΕΚΨ & ΨΥ Ν. Φωκίδας

 

SOS για τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών που ήρθαν και στην Ελλάδα

Οδηγίες προς τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών δίνει με ανακοίνωση της η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας μετά τα κρούσματα γρίπης των πτηνών που έχουν παρουσιαστεί και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κτηνιατρικής υπηρεσίας :
 1. Απαγορεύεται η διατήρηση πουλερικών σε ανοικτούς χώρους (προαύλια, αγρούς κλπ.)
 2. Τα ανοίγματα των κοτετσιών να καλύπτονται με σήτες, δίχτυα ή άλλα κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με άγρια πτηνά.
 3. Η από κοινού εκτροφή παπιών και χηνών με άλλα πουλερικά απαγορεύεται. Χήνες και πάπιες πρέπει να διατηρούνται σε ξεχωριστό κλειστό χώρο.
 4. Συνιστάται στους ιδιοκτήτες των πτηνών, μετά την έξοδό τους από το κοτέτσι, να αλλάζουν ρούχα και παπούτσια. Ρούχα και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν για την είσοδο στο κοτέτσι να παραμένουν εκτός σπιτιού.
 5. Μετά από κάθε επαφή με τα πτηνά να ακολουθεί καλό πλύσιμο των χερών με άφθονο νερό και σαπούνι και αν υπάρχει να χρησιμοποιείται επιπλέον και απολυμαντικό χεριών.
 6. Καλός καθαρισμός των χώρων γύρω από το κοτέτσι, ώστε να μην υπάρχουν σπόροι ή άλλα υλικά που να προσελκύουν τα άγρια πτηνά.
 7. Τα πουλερικά να ποτίζονται με νερό που δεν προέρχεται από δεξαμενή νερού εκτεθειμένη στο περιβάλλον και στα άγρια πτηνά.
 8. Καλό μαγείρεμα του κρέατος και των αυγών που προέρχονται από οικόσιτα πουλερικά.
 9. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα άτομα να μετακινούνται προς το κοτέτσι. Αν είναι δυνατό πάντα το ίδιο άτομο να φροντίζει τα πουλερικά.
 10. Σε περιπτώσεις που παρατηρηθούν θάνατοι πουλερικών σε ποσοστό μεγαλύτερο από 3%

την εβδομάδα να ενημερωθούν αμέσως οι αρμόδιες τοπικές Κτηνιατρικές αρχές.                  

Ημερίδα στους Δελφούς για σεισμούς

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΤΕ ΤΟΚΒΙΛ

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Το 2017 θα είναι αναμφίβολα μια δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη, με λιγότερη μάλλον αισιοδοξία και περισσότερη αβεβαιότητα. Πιθανόν να διανύσουμε δώδεκα μήνες δυστοκίας , σε ένα διεθνές περιβάλλον που θα απαιτούσε ωστόσο γενναίες αποφάσεις και ουσιώδεις αλλαγές για την εξέλιξη και την ανάκαμψη της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, δυστυχώς , η πολιτική της λιτότητας – κυρίως στον ευρωπαικό νότο - φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το 2017, αδιάλειπτα, για μία σειρά από λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι οι εκλογές του Οκτωβρίου στη Γερμανία, οδηγούν την κυβέρνηση της κας Μέρκελ να παραμείνει προσηλωμένη στην αυστηρή δογματική αντίληψη Σόιμπλε, περί δραστικής περικοπής των δαπανών στις ελλειμματικές χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης, οι οποίες είναι οφειλέτες . Αντιμέτωπη με το λαικίστικο και αντιευρωπαικό ρεύμα που αναπτύσσεται στη Γερμανία, η κυβέρνηση Μέρκελ θα ήταν αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι θα δεχόταν χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής για τους εταίρους, με δεδομένο ότι είναι αυτή που βάζει τα περισσότερα λεφτά στο ευρωπαικό τραπέζι.

Ο δεύτερος είναι ότι το εθνικιστικό στρατόπεδο στη Γερμανία δεν είναι κατά, αλλά υπέρ της λιτότητας στις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε., χύνοντας μάλιστα πολύ δηλητήριο για τα κράτη μέλη του Νότου και τον τρόπο που χειρίστηκαν τις οικονομικές τους υποθέσεις πριν από τη μεγάλη κρίση. Τραβάνε το σχοινί και ασκούν ισχυρή πίεση προεκλογικά, προσθέτοντας και το ευαίσθητο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι τρία σημαντικά κράτη μέλη, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, βρίσκονται κάτω από τη συνεχή παρακολούθηση της Κομισιόν. Ηδη έχουν δεχτεί τις πρώτες σαφείς παρατηρήσεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών τους και δεν έχουν άλλα περιθώρια οικονομικής χαλάρωσης, το αντίθετο μπορεί να συμβεί . Η παρακολούθηση εσόδων και εξόδων είναι ασφυκτική και αποτελεί στη φάση αυτή προτεραιότητα για τις Βρυξέλλες, καθώς η Ιταλία κυρίως και η Ισπανία βρίσκονται και σε περίοδο πολιτικής ρευστότητας. Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι καθόλου ευχάριστα για κανέναν.

Ο τέταρτος λόγος είναι ότι ο Φιγιόν στη Γαλλία, ο οποίος θεωρείται τούτη την ώρα ο επικρατέστερος για την προεδρία τον Μάιο, ευαγγελίζεται μία σφικτή περιοριστική πολιτική, με προτεραιότητα τις μεγάλες μειώσεις δαπανών και εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Μία πολιτική μεταρρυθμίσεων για ην ανταγωνιστικότητα, η οποία μοιραία όμως δεν μπορεί να μην εκφραστεί στην πρώτη της φάση από τη λιτότητα, με δεδομένο ότι οδηγεί βραχυπρόθεσμα σε μείωση θέσεων εργασίας και εισοδημάτων.

Ο πέμπτος λόγος είναι ότι δεν διαφαίνεται φώς ούτε φυσικά και για την Ελλάδα, όσον αφορά στο θέμα της λιτότητας (ακόμη εξάλλου σε φάση περικοπών είμαστε), τουλάχιστον όσο δεν θα προχωρούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της μείωσης του χρέους, στη νομισματική χαλάρωση και την πτώση του ποσοστού του πρωτογενούς πλεονάσματος. Είναι μια πολύ δυσάρεστη συγκυρία για την Ευρώπη, στα πρόθυρα σχεδόν ενός τέλματος, το οποίο δυστυχώς είναι και ο χειρότερος εχθρός της δημοκρατίας, όπως έλεγε και ο φιλόσοφος Αλέξης Ντε Τοκβίλ.

Πραγματικά, για τους λαούς (αλλά και τις ηγεσίες) μεγάλου μέρους της Γηραιάς Ηπείρου, το 2017, μοιάζει να ισορροπεί επικίνδυνα σε τεντωμένο σχοινί…

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Η πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου

Το Δημόσιο, το ΙΚΑ καθώς και τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 την Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2017

Οι Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ο Φωκίδος Θεόκτιστος στην ΗλιούποληΕίναι Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και η ώρα 5.00 το απόγευμα, ο ήλιος
 δύει και οι ακτίνες του παύουν να εκπέμπουν θερμότητα. Οι γύρω κορυφές των βουνών παραμένουν ακόμα λευκές από το χιόνι, υπενθυμίζοντας σε όλους μας το «πλυνείς με και υπέρ χιόνα λευκανθήσομαι» του Προφητάναξ Δαβίδ από τον 50ο ψαλμό. Οι λευκές κορυφές είναι μια υπενθύμιση του Θεού προς όλους μας, ότι όπως το χιόνι είναι λευκό έτσι πρέπει να λευκανθούν και οι ψυχές μας πριν παραδοθούν στα χέρια του Κυρίου μας και επιπλέον ότι όπως το χιόνι φεύγει γρήγορα έτσι κι ο χρόνος της ζωής μας φεύγει σύντομα και χάνεται, γι’ αυτό πρέπει άμεσα να λευκάνουμε την ψυχή μας τώρα που είμαστε ακόμα εν ζωή.


Παρόλο όμως το εξωτερικό κρύο, εκατοντάδες ψυχές κατευθύνονται προς την ενορία της Αγίας Μαρίνας και Αγίου Νεκταρίου Ηλιουπόλεως. Όπως πλησιάζουμε ακούμε ύμνους και ψαλμωδίες να εξέρχονται εκ του Ιερού Ναού που λέγουν: «Κύριε εκέκραξα προς σε εισάκουσόν μου». Παρά το κρύο οι ψυχές μας θερμαίνονται από την ιερά υμνωδία του Εσπερινού που τελεί ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο που αυτή την ημέρα διάλεξε ο λευκανθής στο ιερό θυσιαστήριο του Χριστού μας, Γέροντας και Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ Σαρώφ, Αρχιμανδίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος να προσκαλέσει τους φίλους και τα πνευματικά του παιδιά, κατόπιν ευλογίας και αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης και Αγίου Νεκταρίου Ηλιουπόλεως για να κόψουν την βασιλόπιττα του νέου έτους.

Θεωρούμε ακόμα ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ημέρα 15 Ιανουαρίου του 2017 ο π. Νεκτάριος παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη του Φωκίδος κ. Θεόκτιστο να έρθει στην Αθήνα για να ευλογήσει την Βασιλειό – πιττα του Ησυχαστηρίου του καθώς και τα πνευματικά του παιδιά που θα παρευρίσκοντο στην ιερή αυτή εκδήλωση. Και λέμε ότι δεν είναι τυχαίο, διότι σαν σήμερα το 1847 βαπτίστηκε ο Άγιος Νεκτάριος και έλαβε το όνομα Αναστάσιος. Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου το 1877 ο Άγιος Νεκτάριος χειροτονείται διάκονος. Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου το 1889 ημέρα Κυριακή, ο Άγιος Νεκτάριος χειροτονείται Επίσκοπος με τον τίτλο του Πενταπόλεως. Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου το 1998 έγινε η αποκατάστασή του από την Αλεξανδρινή Εκκλησία που τον είχε εκδιώξει.

Ναι τίποτα δεν είναι τυχαίο, η χάρις του Θεού όλα τα προνοεί. Η χάρις του Θεού τελικά επευλογεί, αγιάζει, δικαιώνει και χαριτώνει όσους αγωνίζονται για τη δόξα της Εκκλησίας του Χριστού και του Αγίου ονόματος του Τριαδικού Θεού μας.

Η κοπή της Βασιλειό – πιττας ήταν μια πνευματική πανδαισία. Αισθανόσουν παρούσα τη χάρη και την ευλογία του Θεού. Ο πνευματικός μας Πατέρας, διδάσκαλος, καθοδηγητής και υπεύθυνος των ψυχών μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος ευλόγησε την πίττα του Ιερού Ησυχαστηρίου, ευλόγησε τα πνευματικά παιδιά του Γέροντα και ομίλησε προς το λαό του Θεού, που γέμισε τον Ιερό Ναό και τον γυναικωνίτη, με λόγια απλά, κατανοητά, καρδιακά, εμπειρικά και γεμάτα πνεύματος αγίου. Ήταν μια ομιλία παραδεισένια. Ο Δεσπότης της Φωκίδος Θεόκτιστος, άριστος διδάσκαλος του λόγου του Θεού και παιδαγωγός των ψυχών, βιώνει ο ίδιος τον Χριστό γι’ αυτό και γνωρίζει πώς να κάνει τις ψυχές των ανθρώπων να πάλλονται από Πνεύμα Άγιο σαν χορδές κιθάρας που εκπέμπουν ύμνους και δοξολογίες προς τον Άγιο Θεό μας.

Κανένας μας δεν ήθελε να τελειώσει αυτή η ιερή εκδήλωση την οποία τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Προϊστάμενοι των Ι. Ναών Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νέας Ιωνίας π. Τιμόθεος Ηλιάκης, Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως π. Χαράλαμπος Γεωργαντάς, Αγίας Φωτεινής Υμηττού π. Νικόδημος Σιδέρης, Αγίου Γεωργίου Καρέα π. Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος

Μετά το τέλος της Βασιλειό – πιττας εκτός από την πίττα και ένα γλυκό που πήραν όλοι οι χριστιανοί, μοιράστηκαν δωρεάν και ως ευλογία από τον Μητροπολίτη μας το ημερολόγιο του 2017. Παρουσιάστηκε δε και το νέο βιβλίο του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη που έγινε ανάρπαστο με τον τίτλο: «Ποθώ την αγιότητα – Πώς και πού θα τη βρω;».

Εκ του Ανδρώου Ιερού Ησυχαστηρίου Τρικόρφου.

Ορίστηκαν πραγματογνώμονες, περιμένουν πορίσματα για το τροχαίο με θύμα τον διευθυντή των φυλακών Μαλανδρίνου

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το όχημα του 57χρονου διευθυντή των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο 59ο χιλιόμετρο της Εθνικής Ναυπάκτου Ιτέας.

Ο οδηγός έχασε για άγνωστη αιτία τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε από μεγάλο ύψος στη θάλασσα. Η Αστυνομία θέλει να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότατα ο 57χρονος να έπεσε θύμα δολιοφθοράς. Έτσι, ορίστηκαν δύο ειδικοί πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα εξετάσουν το όχημα, ενώ δεν αποκλείεται να οριστεί και τρίτος ειδικός από την οικογένεια.
Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια
.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για δολιοφθορά στο όχημα ή παρεμβολή άλλου αυτοκινήτου με σκοπό την εκτροπή. Ο διευθυντής των φυλακών –κάτοικος Αγρινίου- την ώρα του δυστυχήματος μετέβαινε από το Μεσολόγγι προς τις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βασίλης Γκορτζιάς ήταν ο άνθρωπος που είχε διαχειριστεί την υπόθεση του 42χρονου Αλβανού ισοβίτη Ιλία Καρέλι, ο οποίος το 2014 είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη μέσα στις Φυλακές Μαλανδρίνου.

Ως διευθυντής των φυλακών είχε ενεργήσει προκειμένου να μεταχθεί άμεσα ο βαρυποινίτης στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας Σερρών για να αποφύγει τυχόν λιντσάρισμα. Ομως, λίγες ώρες μετά τη μεταγωγή του, ο Καρέλι βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του κελιού του, γεμάτος μώλωπες και εκδορές, γεγονός που είχε προκαλέσει αναβρασμό σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας
Σωφρονιστικών Υπαλλήλων


Ανακοίνωση για το τροχαίο του Βασίλη Γκορτσιά και το θάνατό του εξέδωσε και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος που αναφέρει…

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε χθες 16/1/2017 τον αιφνίδιο και αδόκητο χαμό του καλού φίλου και συναδέλφου Βασίλη Γκορτζιά, Διευθυντού του Κ.Κ. Μαλανδρίνου, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες, έχασε την ζωή του όταν πήγαινε στην Φυλακή για να εργαστεί.

Ο Βασίλης Γκορτζιάς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, υπηρέτησε με επιτυχία σε πολλά Καταστήματα Κράτησης και διετέλεσε Διευθυντής στις Φυλακές του Βόλου και Ιωαννίνων, ενώ τα τελευταία χρόνια προΐστατο της Διεύθυνσης στο Κ.Κ. Μαλανδρίνου.

Η απρόσμενη απώλειά του βυθίζει όλους εμάς τους συναδέλφους του στις Φυλακές στο πένθος, αλλά κυρίως την οικογένειά του, την σύζυγό του και τα παιδιά του.

Αναμένουμε η έρευνα των Αρχών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης να απαντήσει σε όλα τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στους οικείους του.

Βασίλη, Καλό Παράδεισο!».

Συγκινητικό αντίο στο Βασ.Γκορτσιά από τους συναδέλφους του στο Μαλανδρίνο

Τον αγαπημένο τους Διευθυντή Βασίλη Γκορτσιά αποχαιρέτησαν με μια συγκινητική επιστολή οι συνάδελφοί του στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Η επιστολή…«Από χθες το απόγευμα στης 16/1/2017 που ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του αγαπημένου μας 53 χρόνου
 Διευθυντή (των φυλακών Μαλανδρίνου) Βασιλείου Γκορτζιά όλοι οι συνάδελφοι στις φυλακές Μαλανδρίνου θρηνούμε τον αξιαγάπητο Άνθρωπο και Διευθυντή μας, ο οποίος κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του από το σπίτι του στο Αγρίνιο προς στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου για να αναλάβει το δύσκολο έργο-καθήκον του, όμως στον δρόμο για την μεγάλη αγάπη του την δουλειά το αυτοκίνητο (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) εξετράπη της πορείας του πέφτοντας σε γκρεμό περίπου 100 μέτρων στην περιοχή Άγιο Σπυρίδωνα Ν. Φωκίδας …


Ο Βασίλης Γκορτζιάς ήταν δουλευταράς, το Μαλανδρίνο το είχε σαν σπίτι του (αφού εργαζόταν πάρα πολλές ώρες σε καθήκοντα Διευθυντή, λογιστή και γραμματέα και διέμενε μέσα στον χώρο της δουλειάς ακόμα και ολόκληρες εβδομάδες) ήταν ένας εξαιρετικότατος άνθρωπος-συνάδελφος και άνθρωπος της Εκκλησιάς, κοινωνικότατος, δίκαιος με τους συναδέλφους μας αλλά και με το σύνολο των κρατουμένων (όσο ήταν δυνατόν σε έναν τέτοιο χώρο)…

Ο Βασίλης ήταν αξιαγάπητος, αγαπούσε τον διάλογο με όλο τον κόσμο, σεβόταν τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ήταν πολύ δίκαιος και φιλικός με όλους…

Ήθελε και έκανε τα πάντα για να κάνει οικονομία στις καθημερινές σπατάλες ενός δημόσιου χώρου (τους χώρους της φυλακής) και προσπαθούσε γενικότερα να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της φυλακής… Ήταν ένας χαμογελαστός, έξυπνος άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό….

Ο Βασίλης χθες δεν έφτασε στην δουλειά του και ποτέ δεν θα τον ξαναδούμε να έρχεται να μας συμβουλεύει και να μας λέει κανένα αστείο για να μας κάνει να χαμογελάμε…

Είναι σχεδόν απίθανο για το σύνολο των συναδέλφων και κρατουμένων να έρθει άλλος τόσο καλός, φιλικός ,δίκαιος, δημοκρατικός άνθρωπος (Διευθυντής αντικαταστατής του)...

Από χθες μας βύθισε όλους στο πένθος και θα μας λείπει ,κάθε φορά που θα τον μνημονεύουμε και θα τον αναπολούμε, αλλά κυρίως θα λείψει στην οικογένεια του (την σύζυγο του, στα δυο παιδιά του και στο σπίτι του) που έφυγε για τελευταία φορά και ποτέ δεν θα ξαναγυρίσει…

Αναμένουμε την έρευνα για να λυθούν τα όποια ερωτηματικά με το θάνατο του συναδέλφου-Διευθυντή μας…

Η κηδεία του Βασίλη έγινε σήμερα 18/1/2017 στην περιοχή Διαμαντέικα στο Αγρίνιο στην Εκκλησία Πέτρου και Παύλου στις 11:00.

Καλό κουράγιο στην οικογένεια και στους οικείους του Βασίλη...

Κύριε Διευθυντά μας καλό ταξίδι και καλό παράδεισο να έχεις….

Οι αγαπημένοι σου συνάδελφοι…!!!!»

Γιάννης Κούτρας

Κοπή Πίτας και Γεν. Συνέλευση Συλλόγου Διχωριτών Δωρίδας "Η Αγία Παρασκευή"

Ο Σύλλογος Διχωριτών Δωρίδος «Η Αγία Παρασκευή» προσκαλεί όλα τα μέλη του και τους φίλους του χωριού μας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ζωγράφου (Ανακρέοντος 60, Ζωγράφου - Τ.Κ.15771).

Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε ευχές και να χαλαρώσουμε ευχάριστα, σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα!

Μετά το πέρας της εκδήλωσης της κοπής της πίτας, την Κυριακή 19/2/2017, θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη Ετήσια Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα την Τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου, καθώς και ενημέρωση των μελών του Συλλόγου για θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τον Σύλλογο και το χωριό μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Συνδέσμου Λιδωρικιωτών Δωρίδας "Η Γκιώνα"

Συνεστίαση - Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ζωριανιτών Δωρίδας "Ο Άγιος Νικόλαος"

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Αθλητικού Συλλόγου "Δωρίδα"

Γενική συνέλευση και κοπή πίτας 2017 του Πολιτιστικού Συλλόγου της Καλλιθέας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Ο Πλάτανος» συγκαλεί Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00μ.μ. στο παλαιό κτίριο του Συλλόγου στον Άγιο Νικόλαο. Μετά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους.
2. Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
3. Έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού και των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Ανανέωση εγγραφής μελών και νέων μελών για το έτος 2017.
5. Συζήτηση για τα πεπραγμένα και προτάσεις για τον προγραμματισμό του νέου έτους.
6. Προκήρυξη εκλογών 2017.

v Σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 4 του καταστατικού του Συλλόγου η γενική συνέλευση είναι σε απαρτία όταν είναι παρόντα το ½ των μελών ( 96 + 1 άτομα) σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα συζήτησης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.


Παρακαλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να προσέλθουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη Γενική Συνέλευση.
 
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Αντιπρόεδρος
Ζωητός Ευθύμιος                       Παπανδρέου Ανδρέας

Θρίλερ με το τροχαίο στον Αγ.Σπυρίδωνα του Διευθυντή Φυλακών Μαλανδρίνου

Στη στροφή που έφυγε στο γκρεμό το
αυτοκίνητο του άτυχου Β. Γκορτζιά
Σε θρίλερ εξελίσσεται το θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Σπυρίδωνα που έχασε τη ζωή του προχθές ο Διευθυντής των Φυλακών Μαλανδρίνου Βασίλης Γκορτζιάς.
Στο σημείο που έπεσε στη θάλασσα το Ι.Χ.

Εξάρτημα του κατεστραμμένου Ι.Χ
Ως γνωστόν το απόγευμα της Δευτέρας λίγο πριν τις 4:00 το αυτοκίνητό του βούτηξε σε γκρεμό 25 μέτρων στη θάλασσα, στο 59ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιτέας στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.


Η απόσταση που χωρίζει το δρόμο από τον γκρεμό
Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο έφυγε αφρενάριστο και, αφού πρώτα προσέκρουσε στο κράσπεδο, ακολούθως βούτηξε σε γκρεμό 25 μέτρων, πέφτοντας στη θάλασσα.

Οι ίδιες πηγές πληροφορίας αναφέρουν ότι ο διευθυντής των φυλακών αποκλείεται να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, γεγονός που μετατρέπει την υπόθεση σε θρίλερ, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά αφού το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε στο κενό.

Για το λόγο αυτό εκτός της Τροχαίας και της Αστυνομίας Ευπαλίου που διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος έχει αναμειχθεί και η αντιτρομοκρατική.

Η αστυνομική έρευνα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο Γκορτζιάς είχε χειρισθεί την υπόθεση του βαρυποινίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου Ίλι Καρέλι και είχε φροντίσει για να μεταχθεί στις φυλακές των Σερρών λίγο αφότου είχε σκοτώσει σωφρονιστικό υπάλληλο. Τελικά, ο Καρέλι αμέσως μετά την μεταφορά του στις φυλακές των Σερρών είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Πλάνο εκδηλώσεων του Α΄ τριμήνου 2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου

Την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα για το Α΄ τρίμηνο 2017 του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου παρουσίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Λαμπρινή Μπραούνου - Θανασιού κατά την διάρκεια  εκδήλωσης της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος για το Α΄ τρίμηνο ο Σύλλογος,

·       Θα συμμετέχει στηρίζοντας την θεατρική παράσταση των μαθητών Λυκείου Ευπαλίου στην Αθήνα, το προσεχές Σάββατο 21 Ιανουαρίου, που θα ανεβάσει την κωμωδία  «Αρσενικό και παλιά δαντέλα».

·       Διοργανώνει διήμερη εκδρομή το Σαββατοκύριακο 28 &29 Ιανουαρίου σε Γιάννενα, Νάουσα, Έδεσσα και Άγιο Αθανάσιο στη Μακεδονία.

·       Θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία και μέλη του στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας στην Αθήνα της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

·       Θα διοργανώσει όπως κάθε χρόνο την αποκριάτικη χοροεσπερίδα - Bal Masquee “Δωρινέλλα”, το Σάββατο των απόκρεω 25 Φεβρουαρίου.

·       Θα συμμετέχει στην συνδιοργάνωση του καρναβαλιού Ευπαλίου την Κυριακή των Απόκρεω 26 Φεβρουαρίου.

·       Θα διοργανώσει τα “κούλουμα” την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με χάπενινγκ, χορό, τραγούδια  και άλλες εκδηλώσεις  στην κεντρική πλατεία Καρυάς του Ευπαλίου.

·       Συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις τον Μάρτιο που θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν.

Στην εκδήλωση της πίτας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία του Δήμου Δωρίδας με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Φλετούρη και τους Δημοτικούς Συμβούλους Ανδρέα Ευσταθίου και Γιάννη Φλέγγα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαράλαμπος Κατσαρός, ο Πρόεδρος Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας, η Γραμματέας του Λαογραφικού Μουσείου Γιάννα Κατσαρού, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας Λεωνίδας Ζέρβας, αντιπροσωπεία των Φίλων Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛΜοΤΕ), οι τ. Πρόεδροι Ευπαλίου Νίκος Ζέρβας και Αντώνης Κουτσαγγέλου, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων από χωριά της Δωρίδας κ.ά, ενώ την εκδήλωση ευλόγησαν οι πατέρες Κ. Βαθρακογιάννης και Ν. Φρομοζόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησε σύσσωμη η ομάδα του Απόλλωνα Ευπαλίου που  καταχειροκροτήθηκε  αφού πριν λίγο είχε κερδίσει στο ντέρμπι πρωταθλήματος τον Φωκικό Άμφισσας και πέρασε πρώτος στην βαθμολογία.


Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Τα προβλήματα των αγροτών της Στερεάς σε συνάντηση Κ.Μπακογιάννη-Ι.Τσιρώνη


Τα προβλήματα των αγροτών της Στερεάς Ελλάδας τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης στη Λαμία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Τσιρώνη.

Ο Περιφερειάρχης, κατά τη συνάντηση, έθεσε το θέμα άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα, από την κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες ελέγχων από τον μηχανισμό του υπουργείου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας που αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και την υψηλή φορολογία τους. 

«Οι αγρότες μας σηκώνουν ένα τεράστιο, δυσανάλογο βάρος αυτά τα χρόνια. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους εκπροσωπούμε και να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής όσο μπορούμε. Γι’ αυτό, πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα, που είναι πολύ σοβαρά, συζητήσαμε με τον κ.Τσιρώνη τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της γήρανσης του τομέα αυτού. Τους τρόπους, δηλαδή, με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε νέους αγρότες. Με τον κ. Τσιρώνη έχουμε μία συνεχή, εποικοδομητική συνεργασία και θεωρώ ότι θα εισακουστούν και οι προτάσεις μας, αλλά και τα προβλήματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Αγ. Σπυρίδωνα ο Διευθυντής των Φυλακών Μαλανδρίνου

Σε τροχαίο ατύχημα που έγινε σήμερα το απόγευμα γύρω στις 4:00 μ.μ. στην εθνική οδό Ιτέας - Ναυπάκτου σκοτώθηκε ο Διευθυντής των Φυλακών Μαλανδρίνου Γκορτζιάς Βασίλειος.

Ο Γκορτζιάς που κατάγεται από το Δοκίμι Αγρινίου κατευθυνόταν με το ΙΧ του προς τις φυλακές, όταν στο ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα, λίγο πριν την στροφή «Γλουβίνο», έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο ολισθηρό λόγω της βροχής οδόστρωμα κι έπεσε σε γκρεμό 25 μέτρων.

Ο άτυχος Διευθυντής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όπου και τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ήταν 54 ετών, παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. 

Η θεατρική ομάδα του Λυκείου Ευπαλίου με καταπληκτική κωμωδία στην Αθήνα!

Το έργο “Αρσενικό και παλιά δαντέλα” θα παρουσιάσει για μια παράσταση η Θεατρική Ομάδα του Λυκείου Ευπαλίου στην Αθήνα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. στο Θέατρο ΙΖΟΛΑ , Αιγέως 41-43 & Αγησιλάου στην Καλλιθέα, προσκαλεσμένη της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας.

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και η παράσταση καταπληκτική με διθυράμβους από όσους την έχουν παρακολουθήσει και τους ζητούν να παιχθεί σε Άμφισσα, Ναύπακτο και αλλού, όπου τα νέα παιδιά του Λυκείου δίνουν ρεσιτάλ ηθοποιίας.

ΤΟ ΕΡΓΟ 


 Μια μαύρη κωμωδία, με πρωταγωνίστριες δύο γλυκές γριούλες που έχουν ένα περίεργο χόμπι! Σ’ ένα μικρό σπίτι δίπλα από το νεκροταφείο του Μπρούκλιν κατοικούν δυο ευγενικές και αξιαγάπητες ηλικιωμένες κυρίες, η Άμπι και η Μάρθα Μπρούστερ. Mε βοηθό τον ανιψιό τους Τέντι, οι εν λόγω κυρίες έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερα… κακή συνήθεια. Κάποια στιγμή στο σπίτι τους καταφθάνει ο άλλος τους ανιψιός, Μόρτιμερ Μπρούστερ, δημοσιογράφος και κριτικός, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι δήλωνε ορκισμένος εργένης, γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο της Ελέιν Χάρπερ, την οποία σκοπεύει να παντρευτεί. Ο Μόρτιμερ σοκάρεται όταν ανακαλύπτει το χόμπι που έχουν οι θείες του. Και ενώ ο Μόρτιμερ δεν έχει ακόμα συνέλθει από την έκπληξη, τις θείες του αποφασίζει να επισκεφτεί και ο τρίτος ανιψιός, ο παρανοϊκός δραπέτης Τζόναθαν, κουβαλώντας μαζί τον συνεργό του, πλαστικό χειρουργό Αϊνστάιν και τις δικές του «εκπλήξεις». Μια σειρά από κωμικοτραγικά επεισόδια λαμβάνουν χώρα σ’ εκείνο το σπίτι, με την αστυνομία να εμφανίζεται μόνο και μόνο για να κάνει τα πράγματα χειρότερα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ,
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης):
ΒΑΣΙΛΑΚΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ Abby Brewster
ΖΕΚΑ  ΕΙΡΗΝΗ                Teddy Brewster
ΚΑΛΟΥΔΗ  ΣΟΦΙΑ         Officer Klein
ΚΑΛΟΥΔΗ  ΕΛΕΝΗ         Officer Brophy
ΔΡΟΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ       Martha Brewster
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Elaine Harper
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ   Mortimer Brewster
ΛΥΜΠΕΣΑΡΙ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Jonathan Brewester
ΖΕΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  Dr. Einstein
ΦΡΟΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. Mr. Gibbs - Officer O’Hara
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Lt. Rooney
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Mr.Witherspoon
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Karlheinz Gratzl
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Λιμενικό ταμείο

Άρθρο Θάνου (Αθανάσιος) Ασημάκη *

Πολύς ντόρος γίνετε το τελευταίο διάστημα για τα Δημοτικά λιμενικά ταμεία, μια πρόβλεψη του Καλλικράτη για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων. Το πρόβλημα είναι ότι ο ντόρος δημιουργείτε περισσότερο για τον τόπο χωροθέτησης και τα μέλη του ΔΣ, ενώ θα έπρεπε να επικεντρώνεται στο χρόνο και στις δράσεις.


Κάπως έτσι κύλησε αρκετός χρόνος, αλλά η ίδρυση του δημοτικού λιμενικού ταμείου Δωρίδος είναι γεγονός και παρά τα όποια προβλήματα για την έδρα και το ΔΣ, είναι έτοιμο να λάβει δράση. Δυστυχώς και το δημοτικό λιμενικό ταμείο Δελφών φαίνεται να ακολουθεί το ίδιο παράδειγμα, με τις διαφωνίες να καθυστερούν την όλη διαδικασία, αντί να σχεδιάζεται η βέλτιστη αξιοποίησή του.

Βασικές δράσεις των λιμενικών ταμείων είναι η διοίκηση της χερσαίας ζώνης των λιμένων και των παραλιών και η οικονομική διαχείριση των Λιμενικών Τελών. Δράσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ως και περιττή την ύπαρξή τους, αν μέσα στην όλη διοίκησή δεν περιλαμβανόταν η αξιοποίηση των χώρων. Έτσι για παράδειγμα η μαρίνα των Τριζονίων που έχει αφεθεί στη μοίρα της τα τελευταία χρόνια θα μπορεί να αξιοποιηθεί προσελκύοντας επενδυτές για να αναλάβουν τη διαχείρισή της με άμεσα αποτελέσματα τόσο στο Δήμο Δωρίδος (εισροή εσόδων), όσο και στην ευρύτερη περιοχή με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Επίσης σαν δημοτικός φορέας μπορεί να αξιοποιήσει και προγράμματα Leader (τοπικά προγράμματα του ΕΣΠΑ), όπου για παράδειγμα θα μπορούσε να αναλάβει την δημιουργία τεχνητών υφάλων στοχεύοντας στη δημιουργία τόσο καταδυτικού όσο και αλιευτικού τουρισμού, αξιοποιώντας τι άλλο από τα βυθισμένα σκάφη που ήδη υπάρχουν στη μαρίνα Τριζονίων, πετυχαίνοντας εξοικονόμηση και πλήρη εκμετάλλευση των λιγοστών πόρων του Δήμου.

Τέλος σε συνεργασία με το μελλοντικό λιμενικό ταμείο Δελφών, αλλά και όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά δημοτικά λιμενικά ταμεία των δήμων του Κορινθιακού κόλπου, θα μπορούσε να προχωρήσει σε σχεδιασμό βελτίωσης και κατασκευής εγκαταστάσεων για την προώθηση της κρουαζιέρας, ώστε κρουαζιερόπλοια πού ήδη δένουν στην Ιτέα να αξιοποιούν και άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως στο Αίγιο (και να επισκέπτονται τα ιστορικά Καλάβρυτα) τη Ναύπακτο, το Γαλαξίδι κλπ.

Κρουαζιερόπλοια που θα μπορούν να κινούνται όλο το χρόνο στον Κορινθιακό μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τόσο ακραίες όσο στα ελληνικά πελάγη, και θα προσφέρουν τουριστικά πακέτα από θρησκευτικό τουρισμό φιλοξενώντας τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν τα μοναστήρια μας, χειμερινό τουρισμό με σκιέρ που θα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ χιονοδρομικού Παρνασσού και Καλαβρύτων, και πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως περιπατητικού, αρχαιολογικού, φυσιολατρικού κλπ.

Δράσεις όπως οι παραπάνω αλλά και πολλές άλλες, τόσο απαραίτητες για την περιοχή μας, άμεσα αναγκαίες μπορούν να σχεδιαστούν από λιμενικά ταμεία που συστήθηκαν ή θα συσταθούν για τους σωστούς λόγους.
*
Ο Θάνος Ασημάκης είναι Απόφοιτος Οικονομικής &Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου, Στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Ο Απόλλων Ευπαλίου επικράτησε 2-1 στο ντέρμπι με τον Φωκικό και είναι πρώτος

Δείτε φωτορεπορτάζ από το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων

 
Του Τάσου Τσόλκα

Σπουδαία νίκη με 2 - 1 πέτυχε ο Απόλλων Ευπαλίου επί του Φωκικού και τον εκθρόνισε από την πρώτη θέση.
Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Φωκικός με γκολ του Μεγάλου προηγήθηκε με 0 - 1.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ κι εκεί απειλήθηκαν κάποια μικροεπεισόδια.
Ο Απόλλων συνέχισε να πιέζει, είχε και δύο δοκάρια κι ένα γκολ ακόμα που ακυρώθηκε κι αυτό ως οφσάιντ και κατόρθωσε να πάρει την νίκη με δύο γκολ που πέτυχαν στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιώργος και ο Χρήστος Φλέγγας.
Παρά το τσουχτερό κρύο πολλοί ήταν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα βλέποντας ένα Απόλλωνα να αποδίδει σπουδαίο ποδόσφαιρο ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και το σκορ να τον αδικεί.
Μεγάλη νίκη πέτυχε εκτός έδρας στο Λιδωρίκι με 0 - 3 ο Δωρικός Μαλαμάτων επί του Αετού.
Βροχή από γκολ είχαμε στη Γλυφάδα όπου η τοπική Ένωση κέρδισε με 5 - 2 την Τολοφώνα Ερατεινή.
Τέλος στον τέταρτο σημερινό αγώνα ο Απόλλων Δελφών κέρδισε με 5 - 0 τον ουραγό Ολυμπιακό Κίρρας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής :

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΎ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ               2 - 1
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                              0 - 7
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ     0 - 3
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ        5 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ       0 - 5
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΦΩΚΙΚΟΣ                           2 - 1
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ   Αναβλήθηκε
Ρεπό είχε η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ      8η αγωνιστική

1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                  21          27-6
2. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ *                           19          26-0
3. ΦΩΚΙΚΟΣ                                          19          25-4
4. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                     13          19-11     
5. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                          13          16-13   
6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ *              13          12-11
7. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                      13          13-12
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                      12          14-15
9. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ *           9           15-13     
10. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ *                             9            7-16
11. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *           7           14-16
12. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                        6             9-17
13. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ *             6           11-27
14. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ *                   3             5-19
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                 0             3-35  
* Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους
** Διαγόρας Πολυδρόσου και Ησαΐας Δεσφίνας έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Στην 9η αγωνιστική το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι αγώνες ,
Ησαΐας Δεσφίνας  -  Φωκικός
Αστέρας Ιτέας  -  Διαγόρας Πολυδρόσου
Απόλλων Δελφών  -  Απόλλων Ευπαλίου
Τολοφώνα Ερατεινή  -  Αμφισσαϊκός
Ακαδημία Ιτέας  -  Ολυμπιακός Κίρρας
Δωρικός Μαλαμάτων  -  Ένωση Γλυφάδας
Ακαδημία  Άμφισσας  - Αετός Λιδωρικίου
Ρεπό έχει ο Κρισσαίος Χρισσού
 
Φωτορεπορτάζ από Απόλλωνα Ευπαλίου - Φωκικό