Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Ιστορική, λαογραφική, πολιτιστική και κοινωνκή "ακτινογραφία” της Δωρίδας

...είναι το σημαντικό βιβλίο του Τάσου Μ. Φιλιππόπουλου

Μια πραγματική «ακτινογραφία» της Δωρίδας θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το βιβλίο του αείμνηστου Τρικορφιώτη συγγραφέα Τάσου Μ. Φιλιππόπουλου που παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου με επιμέλεια του Συλλόγου Τρικορφιωτών Πάτρας.

Στις 450 σελίδες του ξεπροβάλει όλη η ιστορία, η λαογραφία, ο πολιτισμός, η γλωσσολογία, τα τοπωνύμια, η κοινωνιογραφία, η δημογραφία, τα ήθη και έθιμα και οι παραδόσεις της Δωρίδας.

Για το βιβλίο με τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΔΩΡΙΔΑΣ - ΑΠΑΝΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ» μίλησαν ο Σμήναρχος Ε.Α., Δ/ντης και εκδότης της εφημερίδας «Ναυπακτιακή Φωνή» Ηλίας Δημητρόπουλος και ο Φιλόλογος, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως Γεώργιος Γκίκας.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση και ο Αρχιμανδρίτης - Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Φωκίδας Γέροντας Μουλατσιώτης και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης εξαίροντας την μεγάλη προσφορά του συγγραφέα με το έργο του στη βιβλιογραφία της Δωρίδας.

Συντονιστής της ωραίας εκδήλωσης ήταν ο Οικονομολόγος, Επίτιμος Διευθυντής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων, Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Δημόπουλος.

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία δωρική βιβλιοθήκη.

Το βιβλίο διατίθεται και απο το βιβλιοπωλείο “Ευπόλιον” στην Κεντρική πλατεία Καρυάς του Ευπαλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου