Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Αναπαράσταση Πυροφανιού στο Μαραθιά, μια ενημερωτική και νοσταλγική βραδιά

Μια πανέμορφη βραδιά διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό σύλλογο Μαραθιά την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 στο λιμανάκι και την παραλία του Μαραθιά.

Στο πλαίσιο δράσεων για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Κορινθιακού, ο Πολιτιστικός σύλλογος φώτισε την παραλία και τον ουρανό με χιλιάδες φαναράκια και μοίρασε ενημερωτικό υλικό για δράσεις προστασίας της θάλασσας. Ταυτόχρονα οι ψαράδες του χωριού δημιούργησαν στη θάλασσα ένα πανέμορφο σκηνικό αναπαριστώντας τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος με πυροφάνι.

Η μαγική βραδιά, με τα χιλιάδες φαναράκια στην παραλία, τα ιπτάμενα φανάρια στον ουρανό, τα βεγγαλικά και της φωτισμένες βάρκες στη θάλασσα προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών που απόλαυσαν μια ρομαντική βόλτα στο Μαραθιά. Οι εντυπώσεις που έμειναν από την εκδήλωση ήταν οι καλύτερες και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθιά δεσμεύτηκε ότι θα κάνει την εκδήλωση θεσμό για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες.
 
Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές για την οργάνωση και το συντονισμό που απαιτήθηκε για να πετύχει αυτή η εκδήλωση, επίσης τα καταστήματα που προσέφεραν υλικό για την διοργάνωση της αναπαράστασης (Χαρτικά Αλφαχαρτ, Αμπελώνες Σπηλιωτόπουλου), τους ψαράδες που παρά τον έντονο αέρα βγήκαν στη θάλασσα με τις βάρκες τους και τέλος τους εκατοντάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο Μαραθιά για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου