Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Δημοσκόπηση MRB: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ με 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της MRB, ενώ ανεβασμένη στη τρίτη θέση είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.
 
Συγκεκριμένα, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 11,9 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της MRB για το real.gr.

Η έρευνα ήταν πανελλαδική σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 20 έως 29 Ιουνίου 2017) και τις εξαμηνιαίες τάσεις. Έγινε λίγο πριν από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα:

· ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ :       29,7%
· ΣΥΡΙΖΑ:                              17,8%
· Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,4%
· Χρυσή Αυγή:                        7,4%
· ΚΚΕ:                                     6,9%
· Ένωση Κεντρώων:                2,9%
· Ανεξάρτητοι Έλληνες:          2,5%

· Πλεύση Ελευθερίας:             2,3%
· Το Ποτάμι:                            2,0%
· ΑΝΤΑΡΣΥΑ:                        1,0%.
· «Άλλο Κόμμα»:                    2,3%
· «Αδιευκρίνιστη Ψήφος»:    17,8%.
Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 7,3% Δεν Αποφάσισα-Δεν Απαντώ και 10,5% Λευκό-Ακυρο-Αποχή και 2,3% Άλλο Κόμμα.

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 58,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 14,8%. Η επιλογή «Κανένα Κόμμα» καταγράφει ποσοστό 20,6%. Ακολουθούν «Άλλο Κόμμα» με 3,5% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.

Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;» ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 20,6%, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το 31,6% και «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 42,0%.

H δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

· Κυριάκος Μητσοτάκης       (28,9%)
· Αλέξης Τσίπρας                  (20,7%)
· Φώφη Γεννηματά                (14,5%)
· Βασίλης Λεβέντης              (11,1%)
· Σταύρος Θεοδωράκης         (11,1%)
· Δημήτρης Κουτσούμπας     (10,8%)
· Πάνος Καμμένος                 (8,7%)
· Νίκος Μιχαλολιάκος           (7,8%)
· Ζωή Κωνσταντοπούλου      (8,6%)
· Παναγιώτης Λαφαζάνης     (4,8%)


Η λέξη «οργή» εκφράζει σε ποσοστό 62,3% περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας και ακολουθεί η λέξη «ντροπή» με ποσοστό 56%.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας, το 92,4% απαντά «Πολύ Άσχημα-Αρκετά Άσχημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου