Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Η Δωρίδα πάει για τον ΕΦΚΑ… Άμφισσας !

Όπως είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες η Νοτιοανατολική Δωρίδα υπαγόταν στο ΙΚΑ Ναυπάκτου, τώρα ΕΦΚΑ πλέον.

Πριν από λίγο καιρό όμως το ΙΚΑ Ναυπάκτου καταργήθηκε και μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι.

Ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών από όλους τους φορείς (βουλευτές, δημάρχους, εργατικά κέντρα κλπ) και τελικά η Κυβέρνηση έκανε πίσω διατηρώντας ως Διεύθυνση τον ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο.

Στην επιστροφή όμως από το Μεσολόγγι στη Ναύπακτο... έχασε τις αρμοδιότητες για τη Δωρίδα που μεταφέρονται στην Άμφισσα!

Ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης μετά την εξέλιξη αυτή ανέλαβε δράση και πρωτοβουλίες μαζί με άλλους φορείς να αρθεί αυτή η αδικία και να παραμείνει η Δωρίδα στον ΕΦΚΑ Ναυπάκτου.

Όπως τονίστηκε είναι εντελώς παράλογο να τιμωρούνται οι πολίτες της Δωρίδας για την εξυπηρέτησή τους κάνοντας κάπου 250 χιλιόμετρα για να πάνε και να επιστρέψουν στην Άμφισσα, χάνοντας μια ολόκληρη μέρα επιβαρυνόμενοι με ποσαπλάσια έξοδα, όταν οι συνήθεις καθημερινές τους συναλλαγές γίνονται στην πολύ πιο κοντινή Ναύπακτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου