Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Το θέμα των αντισταθμιστικών στη Βουλή

Η αντίστροφη μέτρηση για την τύχη των αντισταθμιστικών από τα νερά του Μόρνου ξεκίνησε και το θέμα έφτασε στη Βουλή, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη Αυτοδιοίκηση.

Ήδη για το σκοπό αυτό το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε σχετική τροπολογία που θα συζητηθεί μέσα στην επόμενη ίσως εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή κι εφόσον περάσει θα πάει στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Στο μεταξύ όλα τα κόμματα έχουν ενημερωθεί με e- mail που έλαβαν από τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη με τα απαραίτητα στοιχεία και σε συνέχεια των προσωπικών επαφών που είχε κάνει μαζί τους η Δημοτική Αρχή τους προηγούμενους μήνες.

Την ίδια ενημέρωση είχαν και ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου καθώς και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας όλων των κομμάτων μια και υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρων από το Δήμο Ναυπακτίας για τα νερά του φράγματος Αγίου Δημητρίου.

Ουσιαστικά η τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ Β.Κεγκέρογλου και Δ.Κωνσταντόπουλος είναι ίδια με το σχετικό άρθρο που είχε ετοιμάσει ο Π. Κουρουμπλής ως Υπουργός Εσωτερικών αλλά δεν είχε κατατεθεί τότε γιατί έγινε ο ανασχηματισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ρύθμιση αυτή ήταν θετικά όλα τα κόμματα όταν τη συζήτησε μαζί τους στις επαφές που είχε η Δημοτική Αρχή Δωρίδας.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπεντζώνης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος και ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Κ. Αντωνόπουλος επισκέφθηκαν τον Υπουργό Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή ζητώντας την στήριξή του στις επερχόμενες διαδικασίας μια και είναι γνώστης του θέματος με την προηγούμενη ιδιότητα του Υπουργού Εσωτερικών και είχε ετοιμάσει και την σχετική απόφαση, άρθρο σε νομοσχέδιο.

Επίσης για τον ίδιο σκοπό οι Γ. Καπεντζώνης και Κ. Αντωνόπουλος μαζί με το στέλεχος της Ν.Δ. Φωκίδας  Κ. Χαλιορή επισκέφθηκαν στα γραφεία της Βουλής τον βουλευτή και π. Υπουργό της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Σκρέκα που έχει την αρμοδιότητα του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τον Κ.Σκρέκα είναι η δεύτερη φορά που συναντάται η Δημοτική Αρχή μετά τον πρώτο κύκλο επαφών που είχε κάνει με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε συναντηθεί ακόμα με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δ.Τζανακόπουλο, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ Φ.Γεννηματά, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β.Λεβέντη, τον Πρόεδρο του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκη, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Ν.Σοφιανό, τους εκπροσώπους των ΑΝΕΛ και όλοι είχαν εκφράσει την θετική τους άποψη για το αίτημα του Δήμου Δωρίδας.

Αναλυτικά ολόκληρη η σχετική τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΣΥ είναι η εξής :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου