Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στη Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης στη Στρώμη


Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην ενωμένη αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στον ναζιστικό και φασιστικό κατακτητή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στη Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης στη Στρώμη και ακολούθως στην πλατεία της τοπικής κοινότητας.

Στις εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από το Δήμο Δελφών και την Τ.Κ. Στρώμης, παραβρέθηκαν ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, καθώς και ο Βουλευτής του Νομού Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο καθηγητής Άρης Σισσούρας, εκπρόσωποι φορέων και της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Ο βουλευτής Η. Κωστοπαναγιώτου στην ομιλία του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε και σε δύο σημαντικές ενέργειες:

1. Η όλη εκδήλωση από του χρόνου θα είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και

2. Θα κατασκευαστεί το μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης, από την σπηλιά έως τη γέφυρα του Γοργοπόταμου, με τη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, αφού πρώτα εκπονηθεί η σχετική μελέτη από τον Δήμο.

Γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κωστοπαναγιώτου, η ιστορική μνήμη δεν είναι απλά αναμνήσεις, αλλά πρέπει να προτείνει και να δίνει λύσεις, που τονώνουν την ομοψυχία και την ενότητα του λαού, στις δύσκολες σημερινές εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου