Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων Δωρίδας στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ.

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Δωρίδας έθεσαν στην Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα μαζί της ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Δωρίδος Νίκος Ασημακόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δωρίδος Επαμεινώνδας Τριβήλος.

Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Κωνσταντίνου Χαλιορή σε κτηνοτροφική μονάδα στο Λιδωρίκι αρχές Ιουνίου με τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου να τον ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Εκεί εκφράστηκε και η επιθυμία του προεδρείου να συναντηθούν με την τομεάρχη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Τομεάρχη και διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Δωρίδος Νίκος Ασημακόπουλος έθεσε και ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Δωρίδας, εστιάζοντας στην ιδιαιτερότητα μεγάλης μερίδας κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής του Λιδωρικίου, δεδομένης της απαγόρευσης έκδοσης λειτουργίας μονάδων σε ακτίνα 1.500μ από την λίμνη του Μόρνου.

Παράλληλα κατέθεσε υπόμνημα με τα πάγια αιτήματα των κτηνοτρόφων όλης της Δωρίδας, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι ο κλάδος αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα οδηγείται σε περαιτέρω μαρασμό.

Ο Κωνσταντίνος Χαλιορής ζήτησε από την τομεάρχη να προωθήσει και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων. Επιπλέον πρότεινε στην τομεάρχη την συμμετοχή του προέδρου Νίκου Ασημακόπουλου σε ομάδες εργασίας του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με σκοπό την διαρκή και άμεση ενημέρωση του προεδρείου σε ζητήματα που τους αφορούν, πρόταση που έγινε έγινε αμέσως δεκτή.

Ο Επαμεινώνδας Τριβήλος ανέλυσε τις μέχρι σήμερα ενέργειες της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση στήριξης των κτηνοτρόφων της Δωρίδας, εκφράζοντας την αναγκαιότητα εξεύρεσης πολιτικών λύσεων εκεί που θεσμικά δεν μπορεί να επέμβει η ίδια η δημοτική αρχή.

Τέλος, η Φωτεινή Αραμπατζή παρέλαβε το υπόμνημα και δεσμεύτηκε να εξετάσει με τα μέλη του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα αιτήματα των κτηνοτρόφων. Μάλιστα, ενημέρωσε τον πρόεδρο Νίκο Ασημακόπουλο ότι θα κληθεί από συνεργάτες του γραφείου της να μετάσχει σύντομα στην ομάδα εργασίας που θα συζητούνται κτηνοτροφικά θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου