Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Γλέντησαν με την ψυχή τους στην Τολοφώνα την «Γιορτή της Πίτας»

Σε μια θαυμάσια εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες στην Τολοφώνα ο Πολιτιστικός της Σύλλογος διασκέδασαν με την ψυχή τους στη "Γιορτή της Πίτας" εκατοντάδες Δωριείς που συνέρευσαν στην πλατεία του Δημοτικού Σχολείου που τώρα είναι το "σπίτι του πολιτισμού" για το χωριό.

Ο Πρόεδρος της Τολοφώνας και του Πολιτιστικού Συλλόγου, ψυχή και συντονιστής της εκδήλωσης Ηλίας Κορομπίλης καλωσόρισε όλους με την ευχή να περάσουν μια όμορφη βραδιά και να έχουν καλές καλοκαιρινές διακοπές.

Οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν τις παραδοσιακές πίτες που γεύτηκαν όλοι οι παρευρεθέντες, που βέβαια δεν στερήθηκαν τα κλασικά σουβλάκια αλλά και τα ψητά της Ρούμελης.

Οι μικροί και μεγάλοι χορευτές του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους καταχειροκροτούμενοι και στη συνέχεια ο παπάς του χωριού άνοιξε τον χορό για να ακολουθήσουν σιγά-σιγά όλοι όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση σ΄ένα γλεντοκόπι ρουμελιώτικο που κράτησε μέχρι τις μικρές ώρες.

Μεταξύ των επωνύμων κι ανωνύμων που παραβρέθηκαν αξιοσημείωτη η παρουσία των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καραχάλιο, τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ζέτο, τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Αντωνόπουλο και Χαράλαμπο Φάκο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Μάμμαλη (και Αντ/δο Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας), Γιάννη Καγιά, Γιώργο Γλυμίτσα, Γιάννη Λαϊο, τον τ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Τσιλίκη, τους τέως Δήμαρχους Τολοφώνας Δημήτρη Διαμαντή και Ανδρέα Άνθιμο.


1 σχόλιο: