Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Στη Δωρίδα από σήμερα ο Σ.Φάμελος που περιοδεύει από αύριο στη Στερεά Ελλάδα

Στη Στερεά Ελλάδα θα περιοδεύσει αύριο Δευτέρα ο Αναπληρωτής Υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος για θέματα της αρμοδιότητας του ξεκινώντας από τη Φωκίδα.

Από σήμερα Κυριακή βρίσκεται σε ξενοδοχείο της Δωρίδας όπου εκτός από το μπάνιο του και λίγες ώρες ξεκούρασης ενδέχεται να συναντηθεί και με παράγοντες της Δωρίδας, και να ενημερωθεί για τα πολλά και εκκρεμή θέματα αρμοδιότητας και συναρμοδιότητάς του που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ειδικότερα να υπενθυμίσουμε ότι μεταξύ των θεμάτων που εκκρεμούν στην Δωρίδα και είναι αρμοδιότητας και συναρμοδιότητας του Αναπληρωτή Υπουργού για να πάρουν πράσινο φως είναι :

- Η αδειοδότηση του Βιοτεχνικού Πάρκου των Μαλαμάτων
- Η αδειοδότηση των υφιστάμενων αλιευτικών καταφυγίων Χιλιαδούς, Μαραθιά, Γλυφάδας, Τριζονίων, Αγίου Σπυρίδωνα, Ερατεινής και Πανόρμου.
- Ο ταμιευτήρας της Τολοφώνας, το γνωστό ως φράγμα Χάρμισο.
- Ο παραλίμνιος αγωγός στο Μόρνο
- Τα αντισταθμιστικά της λίμνης του Μόρνου
- Ο βιολογικός καθαρισμός της Ερατεινής.
- Οι αλλοιωμένες (διαβρωμένες) από τη θάλασσα ακτές της Δωρίδας.

Αύριο το πρωί ο Σ. Φάμελλος θα επισκεφθεί τον Χώρο Υγιεινής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Δελφών Δελφών που έχει ξεκινήσει η δημιουργία τους εδώ και 15 χρόνια και ήδη έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Αξίζει να πούμε ότι είναι ο πρώτος ΧΥΤΥ στην Ελλάδα που ξεκινά η λειτουργία του.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τους ΧΥΤΑ Λαμίας, Χαλκίδας και Θήβας για να ελέγξει την πορεία υλοποίησης των έργων και να εγκαινιάσει κάποια κύτταρα των ΧΥΤΑ που έχουν ολοκληρωθεί

Τέλος το απόγευμα της Δευτέρας θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη εργασίας με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και την πρόοδο υλοποίησης των έργων ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λουκά Μπέλλου 1), παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ, του Προέδρου του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας και μελών του ΔΣ του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ Α.Ε, των Φο.Δ.Σ.Α Δήμου Δομοκού, Δήμου Σκύρου, Ναυπάκτου, Νότιας Εύβοιας, Λοκρίδας , καθώς και του Δημάρχου Θηβαίων και μελών του Δ.Σ του Δήμου Θηβαίων, και Δημάρχων και Δ.Σ. των υπόλοιπων Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου