Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Ο Μπούγας για τα αντισταθμιστικά πήγε για μαλλί και βγήκε… “κουρεμένος” !

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας στα «περί αποκάλυψης» του κ. Ι. Μπούγα αναφορικά με τη μη υποστήριξη του αιτήματος των αντισταθμιστικών

Η "μάχη" για τα αντισταθμιστικά της λίμνης του Μόρνου που δίνει εδώ και πολύ καιρό ο Δήμος Δωρίδας έφυγε από τη Βουλή κι επέστρεψε πάλι στη Φωκίδα.


Με δηλώσεις του ο π.βουλευτής και Υφυπουργός Ι.Μπούγας επιτέθηκε στο Δήμο Δωρίδας ότι "εάν δεν μπορούν να προωθήσουν το θέμα με σοβαρότητα και αποτελεσματικά, τουλάχιστον ας μη το ευτελίζουν".

Και συμπληρώνει στη δήλωσή του "η Βουλή δεν μπορεί να επιβάλλει στην ΕΥΔΑΠ με το σημερινό της καθεστώς, την καταβολή οποιουδήποτε ποσού υπέρ τρίτων, ούτε βέβαια μπορεί να επιβάλλει "τίμημα" όπως αστόχως αναφέρεται στην τροπολογία, υπέρ των δήμων στα διοικητικά όρια των οποίων στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκονται οι ταμιευτήρες".

Επισημαίνει ακόμα ότι η τροπολογία κατατέθηκε από μειοψηφών κόμμα και ότι αν κάτι τέτοιο ήταν στις προθέσεις της Κυβέρνησης την τροπολογία θα κατέθετε ο Βουλευτής της Φωκίδας.

Το "μπαλάκι" σήκωσε αμέσως η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας με εκτενή ανακοίνωσή της που αναφέρει :

" Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δημοκρατική Συμπαράταξη με συνέπεια και υπευθυνότητα υλοποίησε τη δέσμευση που είχε αναλάβει η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα του Δήμου Δωρίδος και ανέλαβε σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για τη στήριξή του αιτήματος καταβολής αντισταθμιστικών προς άρση των επιπτώσεων από την δημιουργία της λίμνης Μόρνου.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η μόνη πολιτική δύναμη που σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επεξεργάστηκε και κατέθεσε εγγράφως και στην αρμόδια επιτροπή και στην ολομέλεια της Βουλής, τεκμηριωμένη τροπολογία για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των αντισταθμιστικών για τον Μόρνο και τον Εύηνο.

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίχθηκε στη διατύπωση του άρθρου 66, του σχεδίου νόμου που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών επί Παναγιώτη Κουρουμπλή, για να μην έχουν κανένα λόγο απόρριψης, τόσο ο Βουλευτής Φωκίδας, όσο και οι λοιποί Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία δεν τοποθετήθηκε επί της τροπολογίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ούτε κατέθεσε δική της, όπως θα μπορούσε.

Αλλά ούτε ο Βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά, καταθέτοντας έστω δική του βουλευτική τροπολογία όπως είχε τη δυνατότητα, αφού με προηγούμενες δηλώσεις του ήταν υπέρμαχος της ρύθμισης Κουρουμπλή. Προτίμησε να μείνει άφωνος μπροστά σε ένα κορυφαίο θέμα του τόπου του, ενώ οι τροπολογίες για διάφορα άλλα θέματα έπεφταν βροχηδόν από την κυβερνητική παράταξη.

Ο κ. Μπούγας στην προσπάθειά του να παίξει και πάλι πολιτικό ρόλο στη Φωκίδα, επέλεξε να αντιπαρατεθεί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφιερώνοντας στις δηλώσεις του ελάχιστες γραμμές για την κυβερνητική ασυνέπεια, καθώς και την αδράνεια του Βουλευτή Φωκίδος.

Με παλαιότερες δημόσιες δηλώσεις είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην καταβολή αντισταθμιστικών στο Δήμο Δωρίδος και τώρα με νεώτερες προσπαθεί να απαξιώσει την προσπάθεια του Δήμου Δωρίδος και συνάμα εμφανίζεται ως αυτόκλητος «συνήγορος» της ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Μπούγας ως τ. Βουλευτής και Υφυπουργός προσπαθεί μάταια να υποβαθμίσει την πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διότι όφειλε να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, οι βουλευτικές τροπολογίες δεν τίθενται σε ψηφοφορία και κατά συνέπεια δεν μπορούν οι καταθέτοντες Βουλευτές να τις υποστηρίξουν, αν δεν γίνουν αποδεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό για συζήτηση.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και πρακτικές πολιτικών του παρελθόντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου