Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

“Αρχαιολογική ακτινογραφία” της Φωκίδας


Η “αρχαιολογική ακτινογραφία” της Φωκίδας παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε μια θαυμάσια εκδήλωση παρουσία δεκάδων Φωκαέων και επιστημόνων της αρχαιολογίας.

Πρόκειται για το βιβλίο “Φωκίδα: Αρχαιολογικές συμβολές” που περιέχει εξειδικευμένες ομιλίες 10 επιστημόνων για αρχαιολογικά θέματα της Φωκίδας που έγιναν το 2016 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η παρουσίαση έγινε από τους καθηγητές Πέτρο Θέμελη και Νικόλαο Σταμπολίδη, τον Διευθυντή της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, Αλέξανδρο Farnoux, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθανασία Ψάλτη και συντονίστρια την επιμελήτρια της έκδοσης, δρ. Σταυρούλα Οικονόμου.

Η έκδοση είναι σε ηλεκτρονική μορφή, ελεύθερη προς όλους στο διαδίκτυο και επισκέψιμη στην διεύθυνση https://issuu.com/museumofcycladicart/docs/, μέχρι να βρεθεί ο χορηγός, όπως ανέφεραν οι παρουσιαστές, ώστε να γίνει και έντυπη έκδοση.

Κάθε ενότητα του βιβλίου είναι “ντυμένη” με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχεδιαγράμματα με τα κείμενα απλά και διαφωτιστικά ώστε να είναι κατανοητά από όλους που θέλουν να γνωρίσουν την αρχαιολογία της Φωκίδας.

Για την ιστορία οι θεματικές ενότητες του βιβλίου που καταγράφουν με λεπτομέρεια τα σημαντικότερα ευρήματα από το πρόσφατο ανασκαφικό και ερευνητικό έργο καθώς επίσης την προβολή, προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων του νομού Φωκίδος,υπογράφουν οι :
Αθανασία Ψάλτη, Έλενα Κουντούρη, Ανθούλα Τσαρούχα, Νικόλαος Πετρόχειλος, Βασιλική Τσούμαρη και Μαρία Βασιλείου, Γεώργιος Κακαβάς, Ελένη - Εύα Τουμπακάρη και Δημοσθένης Σβολόπουλος, Απόστολος Ρίτσος, Γεώργιος Παπανδρέου , Amelie Perrier και Alexandre Farnaux.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου