Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2017 : Ξεκινούν σήμερα Κυριακή 30 Ιουλίου με δύο εκδηλώσεις

Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2017 αρχίζουν, σήμερα  Κυριακή 30 Ιουλίου, το πολυήμερο ταξίδι τους που θα διαρκέσει 19 ημέρες!! Η έναρξή τους περιλαμβάνει δυο εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Το πρωί της 30ης Ιουλίου, στις 10.15, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Ευθυμίας, θα απονεμηθεί το βραβείο προόδου «Επαμ. Ρουμάνης». Το βραβείο έχουν θεσπίσει ο αείμνηστος Σπύρος Λύτρας και η σύζυγός του Ρόη στη μνήμη του αδικοχαμένου ανιψιού τους Επαμ. Ρουμάνη και απονέμεται στον (-ους) μαθητή (-ές) που κατοικούν στην Αγία Ευθυμία και τελειώνουν με ΑΡΙΣΤΑ-ΔΕΚΑ το Δημοτικό Σχολείο.

Φυσικά, η πρώτη ημέρα δεν θα μπορούσε να μην είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Σκαρίμπα και στο έργο του. Έτσι, την Κυριακή 30 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Σκαρίμπας, στην Αγία Ευθυμία, θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Ο Γιάννης Σκαρίμπας στο θεατρικό αναλόγιο».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο ηθοποιός Νίκος Παντελίδης διαβάζει το διήγημα «Ἡ Χρυσόμυιγα τῆς Βρώμας».

Συνοδεύει με το τσέλο η Μυρτώ Ξηρουχάκη.
Η σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρης Καντιώτης.

Στο δεύτερο μέρος θα υπάρξουν:

  • Σύντομη ερμηνευτική παρουσίαση του διηγήματος από τον Λάμπρο Βαρελά, Αναπληρωτή Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τους συντελεστές της παράστασης.
  • Παρουσίαση τριών (άγνωστων) θεατρικών έργων του Γιάννη Σκαρίμπα, από δυο από τους πιο σημαντικούς μελετητές του έργου του Σκαρίμπα:
Το Βατερλώ δυο γελοίων, 1939, από τον Λάμπρο Βαρελά
Μαριάμπας, 1938 και Οι γαλατάδες, 1957-1959, από τον Συμεών Σταμπουλού (Φιλόλογος-Νεοελληνιστής).
Την εκδήλωση συντονίζει ο Σπύρος Κυριάκης (Πρόεδρος Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου