Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Θα αλλάξει ο τρόπος κατανομής επιχορήγησης στους ΟΤΑ

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για την αλλαγή του τρόπου κατανομής της κρατικής επιχορήγησης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με στόχο να περιοριστούν οι ανισότητες στη στήριξη των μικρών και μειονεκτούντων ΟΤΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο «9ο Forum της Αυτοδιοίκησης», το οποίο διοργανώνεται από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι εξετάζονται νέα κριτήρια κατανομής και τρόποι είσπραξης των ιδίων εσόδων.

Παράλληλα, όπως είπε, μελετάται η θέσπιση ενός «δημοκρατικού και αποτελεσματικού συστήματος οικονομικής διαχείρισης και δημοσιονομικής εποπτείας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που θα εξασφαλίζει και τη βιωσιμότητα και τις αρχές της αυτοτέλειας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, τον ίδιο στόχο υπηρετεί η «μοντελοποίηση» των ΟΤΑ και η επεξεργασία μιας διακριτής αντιμετώπισης δήμων ειδικών κατηγοριών, όπως οι νησιωτικοί και οι ορεινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου