Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Και ο Δήμος Δωρίδας στον αγώνα για την ελάφρυνση των διοδίων Ρίου - Αντίρριου

Συνάντηση στο Ευπάλιο με αντιπροσωπεία του Δήμου Πατρών όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανεργία και γενικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση

Το σοβαρό θέμα της ελάφρυνσης των διοδίων της γέφυρας του Ρίου – Αντίρριου και την πορεία του αγώνα για την δικαίωση του αιτήματος, συζήτησε ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης με αντιπροσωπεία του Δήμου Πατρέων που τον επισκέφθηκε.


Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Πατρών συμμετείχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μελά, ενώ από πλευράς του Δήμου Δωρίδας συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Δωρίδος, Ανδρέας Ευσταθίου.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών διοργανώνεται μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας, την προσεχή Κυριακή 25 Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των άνεργων και των οικογενειών τους».

Ο Δήμαρχος Δωρίδος, εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του για την κινητοποίηση και δήλωσε ότι η Δωρίδα θα είναι παρούσα στον αγώνα κατά της ανεργίας.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τον ενημέρωσε και για το θέμα των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων που πρέπει άμεσα, με νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση, να διασφαλίσει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και τη νέα παρέμβαση των Δημάρχων της Αχαΐας, μέσω της οποίας ζητούν και συνάντηση, άμεσα, με τον αρμόδιο Υπουργό Π. Σκουρλέτη.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος, είπε ότι ως Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, θα θέσει το ζήτημα στο Δ.Σ.

Συζήτησαν επίσης το θέμα των υψηλών διοδίων που καταβάλλουν οι πολίτες για να διέλθουν τη Γέφυρα Ρίου - Αντίρριου και η ανάγκη να υπάρξει κοινή πρωτοβουλία των Δήμων ώστε να υπάρξουν ελαφρύνσεις στο κόστος διέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου