Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Μετράνε μέρες να τελειώσει η Ιόνια Οδός …και τότε Δωρίδα - Γιάννενα σε 2 ώρες !

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός και στα μικρά εναπομείναντα κομμάτια ώστε αρχές Αυγούστου να τεθεί πλήρης σε κυκλοφορία, από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα.

Οι ρυθμοί σε όλα τα εργοτάξια είναι εντατικοί, με αποτέλεσμα να έχει κερδηθεί ο χρόνος και στο βόρειο τμήμα, αυτό από το Αβγό μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας, όπου ήταν το τελευταίο στο οποίο άνοιξαν μέτωπα.

Ήδη μεγάλα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου έχουν ασφαλτοστρωθεί, ενώ παράλληλα προχωρούν οι εργασίες στις δύο γέφυρες καθώς και στο παράλληλο δίκτυο, αυτό που δημιουργεί προσβάσεις στους οικισμούς.

Το βόρειο άκρο της Ιόνιας, αναμένεται να είναι αυτό που θα δοθεί τελευταίο στην κυκλοφορία. Εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως έτοιμο στις αρχές Αυγούστου, οπότε θα προστεθεί στον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο.

Νωρίτερα, μέσα στον Ιούλιο, θα πάρουν οριστικά τέλος οι περιβόητες στροφές του Μενιδίου, περίπου 27 χιλιόμετρα νέου αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο της Άρτας μέχρι την Αμφιλοχία που θα αντικαταστήσουν ένα από τα δυσκολότερα και πιο επικίνδυνα σημεία της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Το συγκεκριμένο τμήμα καθυστέρησε λόγω των σοβαρών γεωτεχνικών προβλημάτων στο Κρίκελο… Τέσσερα χιλιόμετρα ουσιαστικά, που κράτησαν δεσμευμένα και τα υπόλοιπα. Όμως οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχουν περατωθεί.

Σε λιγότερο από δύο μήνες λοιπόν αναμένεται το σύνολο του οδικού άξονα να βρίσκεται στην κυκλοφορία και μαζί να αλλάζει οριστικά τον χάρτη των μετακινήσεων στην Δυτική Ελλάδα, φέρνοντας τη Δωρίδα σε απόσταση 2 ωρών από τα Ιωάννινα και γενικότερα την Ήπειρο, 25 λεπτά από το Μεσολόγγι και 40 λεπτά από το Αγρίνιο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου