Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στις 18 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Άνοδο μισή μονάδα για τη ΝΔ και πτώση 1,5% για το ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά 18% μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ.

Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο η απογοήτευση των πολιτών όσον αφορά στην προοπτική της χώρας όπως καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Τα νέα μέτρα οδήγησαν εν τω μεταξύ σε νέα υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στο 15%

Το 83% των πολιτών θεωρεί πως τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Το 64,5% θεωρεί ότι η κατάσταση στους επόμενους μήνες θα χειροτερεύσει για τον ίδιο και το νοικοκυριό του.

Το 59% είναι δυσαρεστημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εκτιμά όμως ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές.

Ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, 35% εμφανίζεται και απαισιόδοξο και θεωρεί πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό των δυσαρεστημένων που θεωρούν όμως ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές ανέρχεται στο αξιοσημείωτο 40,5%.

Το 71,5% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση στο Eurogroup δεν πήρε όσα διαπραγματεύτηκε μάλιστα με αυτή την απάντηση συμφωνεί και το 60,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 18 μονάδες καθώς τα νέα μέτρα έριξαν έριξαν ακόμη περαιτέρω τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ εμφανίζει άνοδο μισή μονάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ πτώση 1,5%.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5% η Χ.Α 7% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%.

Εκτός κοινοβουλίου σύμφωνα με την μέτρηση φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Αξια παρατήρησης είναι και τα ευρήματα για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται ένα 10% απευθείας προς τη ΝΔ ενώ ένα 25,5% κατευθύνεται προς την αποχή το άκυρο και το λευκό.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται με 17 μονάδες διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα, 33% έναντι 16.

Το 33% θέλει στις επόμενες εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό της ΝΔ.

Ενώ αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ το 16%.

Στην λεγόμενη παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5%.

Να σημειωθεί ότι το 75% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται σωστά την υπόθεση «ελληνικό χρέος», με το 55,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να έχει την ίδια εκτίμηση.   
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου