Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Μέτρα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης

Του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου *

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ), με τη στάση της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επιλογές στελεχών και το Ισλαμικό Τέμενος στην Αθήνα, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι βάζει το εθνικό χρέος πάνω από το κομματικό συμφέρον.


Το αφήγημα της Κυβέρνησης για τη μετατροπή του συλλόγου διδασκόντων σε εκλεκτορικό σώμα ακυρώθηκε από το ΣτΕ και οι θητείες στα στελέχη της εκπαίδευσης δεν πέρασαν με τη δική μας αντίδραση.

Με τις προτάσεις και τις τροπολογίες που καταθέσαμε, έγιναν νομοτεχνικές βελτιώσεις και λύθηκαν ζητήματα όπως: Οι θητείες, η μείωση της προϋπόθεσης συμμετοχής στα 8 χρόνια, η υποβολή δήλωσης προτίμησης μετά τη συνέντευξη, η προσμέτρηση διδακτικής υπηρεσίας για τα στελέχη της εκπαίδευσης επί θητεία και η διαδικασία της δομημένης συνέντευξης.

Η αταλάντευτη και καθαρή στάση μας για το Ισλαμικό Τέμενος από την πρώτη στιγμή έσωσε την παρτίδα, προκειμένου να έρθει το συγκεκριμένο άρθρο προς ψήφιση στη Βουλή.

Αποκαλύφθηκε η αστάθεια της κυβερνησιμότητας και αναδείχτηκε ο κυρίαρχος ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο χώρο της κεντροαριστεράς σε επίπεδο κοινοβουλευτικών ομάδων.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα και έξω από τη Βουλή, για να ανατρέψουμε το δίπολο της κρίσης και να οδηγήσουμε τη χώρας μας στην ανάπτυξη με σχέδιο για την Ελλάδα.

* Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, είναι βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ και Εισηγητής στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου