Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευπαλίου στον χιλιόχρονο βυζαντινό Ναό του Αϊ Γιάννη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών - περιβαλλοντικών δράσεων, το Γυμνάσιο Ευπαλίου εξέδραμε στον Βυζαντινό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, χθες 8 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του.


Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον ερειπωμένο ναό που θαύμασαν μόνο εξωτερικά καθώς η πρόσβαση στο εσωτερικό του είναι πλέον αδύνατη.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν φυλλάδια ενημερωτικά για την ιστορία του ναού τα οποία διαβάστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον και τους προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα: θαυμασμό για την ιερότητα και παλαιότητα του μνημείου και συγχρόνως αγανάκτηση και λύπη για την εγκατάλειψή του.

Και " ω της νεότητος αυθορμητισμέ!!! " οι μαθητές έγραψαν σε πανό: "TEΛOΣ ΣTHN EΓKATAΛEIΨH - ANAΣTHΛΩΣH TOY ΜΝΗΜΕΙΟΥ TΩPA "

Ακολούθησε φαγητό, τραγούδι και χορός αναβιώνοντας τα έθιμα αλλοτινών καιρών. Με αυτά τα έθιμα που είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της παράδοσής μας τιμάμε τους Αγίους μας πανταχού της Ελλάδας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου