Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Φωνή απόγνωσης συνταξιούχων Φωκίδας

Ενταφιάζουνε τη ζωή που γνωρίσαμε τον 20ο και 21ο αιώνα


Συνάδελφοι συνταξιούχοι, Αυτές τις μέρες, του 4ου μνημονίου, όλα μας επιβεβαιώνουν ότι δεν θα ξαναδούμε τις συντάξεις μας στο επίπεδο των εκκαθαριστικών μας. Είναι πλέον με «νόμους» μειωμένες, μέχρι σήμερα, κατά 55% και από τις 18 Μαΐου κατά 70%, ενώ η 13η και 14η σύνταξη, είναι όνειρο, πλέον, θερινής νύχτας. «Μας πιάνει εμάς;». Το ερώτημα...


Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Αυτές τις μέρες, του 4ου μνημονίου, όλα μας επιβεβαιώνουν ότι δεν θα ξαναδούμε τις συντάξεις μας στο επίπεδο των εκκαθαριστικών μας.

Είναι πλέον με «νόμους» μειωμένες, μέχρι σήμερα, κατά 55% και από τις 18 Μαΐου κατά 70%, ενώ η 13η και 14η σύνταξη, είναι όνειρο, πλέον, θερινής νύχτας.

«Μας πιάνει εμάς;». Το ερώτημα αυτό πλέον δεν υφίσταται για κανέναν. Και αυτό γιατί είναι καθαρό ότι από την καθολική επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου με το 4ο μνημόνιο δεν εξαιρείται κανείς.

Οι συνταξιούχοι, στο μεγάλο πετσόκομμα που έχουμε δοκιμάσει από το 2011, θα δοκιμάσουμε και νέο τσεκούρι μέχρι και 18% με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς». Είναι 2 ολόκληρες ακόμη συντάξεις που θα γίνουν στάχτη και μπούρμπερη εν ονόματι της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το νέο φορολογικό και η «εισπραξιμότητα» από το κράτος, για τις οποίες «δεσμεύεται» η κυβέρνηση, σηματοδοτεί νέα αφαίμαξη από το εισόδημα των εργαζομένων και κατασχέσεις ακινήτων. Σε αυτά προστίθενται οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα: ΕΚΑΣ, επίδομα ανεργίας και θέρμανσης, παροχές αναπηρίας κ.λπ., που όλα αυτά εξανεμίζονται.

Η κοινή πάλη με προσανατολισμό την αμφισβήτηση των παλιών και νέων μέτρων, της στρατηγικής που υπηρετούν, είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στο «δεν βγαίνει τίποτα», στη μιζέρια και την απογοήτευση που καλλιεργείται στον λαό.

Η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο πρέπει σήμερα να οργανωθεί όχι μόνο ενάντια στα νέα μέτρα, αλλά με επίκεντρο τη διεκδίκηση επιστροφής όλων των απωλειών των τελευταίων ετών, που η κυβέρνηση μας καλεί να τις ξεγράψουμε για πάντα. Με τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, στον αντίποδα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, που είναι φτιαγμένος για να ικανοποιεί τις ανάγκες μιας χούφτας καπιταλιστών.

«Ως εδώ, περνάμε στην αντεπίθεση!»

Την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ θα είναι στην Άμφισσα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) που αποτελείτε από τις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ για να κάνουμε συζήτηση για τον νέο νόμο και την οργάνωση του αγώνα μας.

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 10:30 π.μ. αίθουσα Δήμου (πλ. Κεχαγιά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου