Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη Πυροσβεστικής Άμφισσας στο Φράγμα του Μόρνου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο φράγμα του Μόρνου της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να ενημερωθούν και να αντλήσουν αμφίδρομες εκπαιδευτικές εμπειρίες από το προσωπικό του φράγματος για το σύστημα λειτουργίας και των συστημάτων ασφαλείας αυτού πραγματοποίησε χθες το προσωπικό της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την Προϊσταμένη του φράγματος Εργοδηγού Θέκλα Βαρώτση και τον Μηχανολόγο Μηχανικό του φράγματος Γιώργο Δημάκη.

Έγινε ενημέρωση στο τριπλό σύστημα ασφαλείας λειτουργίας (ψηφιακό, ηλεκτρικό, χειροκίνητο) του φράγματος και εισχώρηση των Πυροσβεστών σε βάθος 140 μέτρων και μήκος 1 χλμ στα έγκατα του φράγματος από την σήραγγα ΣΔ στα αντλιοστάσια των αποστραγγιστικών.

Έγινε επίσης επίδειξη της λειτουργίας των ανιχνευτών μεθανίου και των τριών σεισμογράφων που είναι εγκατεστημένοι σε καίρια σημεία της εγκατάστασης και των συστημάτων άντλησης των διαρροών, υπερχείλισης της λίμνης και εξαερισμού των σηράγγων.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση για τις στοές της θυρόφραξης του νερού της λίμνης και των τεσσάρων εισόδων επέμβασης (Σ1, G5, ΣΔ, ανελκυστήρας) σε περίπτωση συμβάντος για την επέμβαση των Πυροσβεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου