Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας… προκάλεσε ψιλο-πανικό στα Τριζόνια !


Προσωρινό πανικό προκάλεσε στους κατοίκους των Τριζονίων αλλά και της απέναντι ακτής, προγραμματισμένη άσκηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που εκδηλώθηκε στο νησί.

Το σενάριο της άσκησης μιλούσε για φωτιά που απειλούσε άμεσα το νησί και τον οικισμό από δύο μέτωπα, το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά του οικισμού.

Η παρέμβαση της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου ήταν άμεση, με επικεφαλής τον Διοικητή Χρ. Μπόκα, η οποία με ένα όχημα 4Χ4 φορητές αντλίες και πεζοπόρο τμήμα αποβιβάστηκαν στο νησί μέσω των Χανίων Γλυφάδας.

Παράλληλα σε ετοιμότητα βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης και το πλωτό πυροσβεστικό πλοίο της υπηρεσίας έτοιμο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Πάτρας χωρίς όμως τελικά να χρειαστεί να επέμβει.

Την όλη επιχείρηση συνέδραμαν η Ελληνική Αστυνομία Ευπαλίου, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα και τεχνικό κλιμάκιο της ΔΕΗ.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κων. Κυριακόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπεντζώνης, οι αντιδήμαρχοι Π. Ζέτος και Κ. Μπαλασκώνης και ο πρόεδρος των Τριζονίων Ανδ. Μπότης.

Να αναφέρουμε ότι ανάλογες ασκήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με διαφορετικά βέβαια σενάρια έγιναν σε όλους του Δήμους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου