Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Έντονη δραστηριότητα της Πυροσβεστικής

Εξειδικευμένη εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φωκίδας σε θέματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε πλοία πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Μαΐου.

Η εκπαίδευση αυτή κρίθηκε αναγκαία όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας Αντιπύραρχος Σίμος Ηλ. Αποστόλου λόγω των σημαντικών λιμένων που υπάρχουν στη Φωκίδα.

Ειδικότερα στην εκπαίδευση συμμετείχε το προσωπικό από τα τμήματα Πυροσβεστικής Άμφισσας, Ιτέας, Λιδωρικίου και Πολυδρόσου και έγινε από τον Υποδιοικητή καθώς και τον Τμηματάρχη Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πλωτών Μέσων του Αρχηγείου ΠΣ Πύραρχο Π/Κ Γκαναβία Δημήτριο και Πυραγό Π/Κ Καλτσή Σεραφείμ.

Τα αντικείμενα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν:

1. Παρουσίαση Σχεδίου Επέμβασης-Διάσωσης σε Πλωτά Μέσα σε λιμένες περιοχής ευθύνης Π.Υ. Ιτέας
2. Fire Plan πλοίων, κατόψεις
3. Μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης πλοίων
4. Νομοθεσία, διεθνές και εθνικό δίκαιο πλοίων
5. Διαδικασίες και ενέργειες ομάδων προσβολής
6. Μέτρα προστασίας πυροσβεστών κατά την επέμβαση σε πυρκαγιές πλοίων.


Επίσης στις 12 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Άμφισσας προκειμένου να γίνει επιμόρφωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε θέματα πυρασφάλειας και αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων.

Μαθητές και καθηγητές ανταποκρίθηκαν στην εκπαίδευση και αποκόμισαν χρήσιμες οδηγίες για την πυρασφάλεια κλειστών και ανοιχτών χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου