Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Προσκύνημα στη Βυζαντινή Βουλγαρία

Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιήθηκε στη γειτονική Κεντρική Βυζαντινή Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην Σόφια, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη στη Ρίλα, στην Φιλιππούπολη, στη Μονή Μπάτσκοβο, στην πόλη Σαντάσκυ και στο Μπόροβετς.

Επικεφαλής στα 2 πούλμαν των εκδρομέων ήταν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης που τον συνόδευαν εννέα μοναχοί και 110 πολίτες.

Το πρόγραμμα επίσκεψης ήταν επιτυχημένο και πλούσιο σε προσκυνηματική, τουριστική αλλά και πνευματική τροφή αφού εκτός τα προγραμματισμένα που εκτελέστηκαν με πολύ επιτυχία, ο Γέροντας Νεκτάριος μιλούσε καθημερινά επί πνευματικών θεμάτων και κατά την διάρκεια των προορισμών αλλά και κάθε βράδυ στο ξενοδοχείο.

Επιστρέφοντας ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η επίσκεψή στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών “μετόχι” της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους το οποίο χτίστηκε το 1981 και είναι ένα από τα πολυαριθμότερα ησυχαστήρια του ελλαδικού χώρου με 45 μοναχές.

Οι εκδρομείς απόλαυσαν την πανέμορφη και καλαίσθητη όψη της Μονής, εντός και εκτός, θαύμασαν τον ιερό ναό με συνολική διάσταση 500 τ.μ, ο οποίος είναι ακριβές αντίγραφο του παλαιού καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος (10ου αιώνα) αγιορείτικου ρυθμού, σταυροειδούς με τρούλους.

Τέλος άξιο θαυμασμού ήταν και το εύχαρο ύφος των μοναζουσών αλλά και η αβραμιαία φιλοξενία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου