Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Δεν χρειάζεται άδεια από...Τρόικα για σωστή χρήση αξονικών τομογράφων!

Του Θανάση Γιαννόπουλου*

Είναι απορίας άξιον πώς οι νοσηλευόμενοι στα περιφερειακά νοσοκομεία διακομίζονται στα πλησίον όμορα νοσοκομεία για να κάνουν μια αξονική τομογραφία άνω κάτω κοιλίας, ΟΜΣΣ, εγκεφάλου, κλπ., εφόσον έχουν ανάγκη, κατόπιν εγκυκλίου – απόφασης του Υπουργείου, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα στα υπάρχοντα διαγνωστικά ιδιωτικά κέντρα της οικίας περιοχής να ολοκληρώσουν τον απεικονιστικό έλεγχο. Πρόσφατα αυτό συνέβη στο Νοσοκομείο Λαμίας.


Οι υπεύθυνοι υπουργοί δεν αναλογίζονται το κόστος της διακομιδής, τις εργατοώρες που χάνονται και την ταλαιπωρία των ασθενών αλλά επειδή είναι ιδεοληπτικοί και δαιμονοποιούν τον ιδιωτικό τομέα δεν δίνουν νομοθετικά την δυνατότητα στις διοικήσεις των Ν.Π.Δ.Δ. να υπογράφουν συμβάσεις με τα υπάρχοντα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ώστε γρήγορα να έχουμε ολοκληρώσει τον διαγνωστικό έλεγχο και μάλιστα με μικρότερο τιμολόγιο και από αυτό του ΕΟΠΥΥ.
 
Για αυτό δεν χρειάζεται να πάρουν άδεια από την ΤΡΟΪΚΑ…. Αλλά πρέπει να απελευθερωθούν από τις εμμονές που έχουν για τον ιδιωτικό τομέα. Κάποτε πιστεύω θα το καταλάβουν!!!
* Ο Θανάσης Λ. Γιαννόπουλος είναι Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – χειρούργος,
τ.Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου