Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Ζευγάρι απατεώνων έκανε… έρανο για τις ζημιές της Ιεράς Μονής της Βαρνάκοβας!


Ένα ζευγάρι απατεώνων τριγυρνούσαν σε χωριά της περιοχής Ναυπακτίας και Δωρίδας και… έκαναν έρανο για την αποκατάσταση των ζημιών της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας.


Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί τρείς περιπτώσεις απάτης κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων.

Δράστες είναι δύο Έλληνες, άντρας και γυναίκα, ηλικίας 20 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δράστες προφασιζόμενοι ότι διενεργούν έρανο για την αποκατάσταση ζημιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας από πρόσφατη φωτιά, προσέγγισαν τρεις πολίτες και τους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Οι απατεώνες, για να γίνουν πιο πειστικοί, προσέφεραν στους ηλικιωμένους μία φθηνή κολόνια, πείθοντας τους ότι πρόκειται για μύρο, το οποίο τους δίνεται από την Ιερά Μονή για ευλογία.

Με αφορμή το κρούσμα αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμα φορά ενημερώνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους προσεγγίζουν ή τους τηλεφωνούν και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητούν χρήματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου