Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ: Νέα πυρκαγιά... ξέσπασε ανήμερα το Πάσχα !!Δεν πρόλαβαν να σβήσουν οι πυροσβέστες την πυρκαγιά που ξέσπασε το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα δυτικά της Χιλιαδούς Δωρίδας και είχαμε νέα ανήμερα του Πάσχα στο ίδιο σημείο.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική με τρία οχήματα και κατάφερε να την θέσει υπό έλεγχο έχοντας σύμμαχο την χαμηλή ένταση των δυτικών ανέμων.

Ενώ οι ανακρίσεις συνεχίζονται το βέβαιο είναι ότι οι πυρκαγιές προέρχονται από εμπρησμό αφού οι χθεσινές ξεκίνησαν από δύο σημεία ταυτόχρονα και βέβαια η σημερινή νέα στο ίδιο σημείο που είναι φανερό ότι οι εμπρηστές ήθελαν να ολοκληρώσουν το έργο τους !

Η πυρκαγιές αυτές έκαψαν δεκάδες στρέμματα και από θαύμα και με τη βοήθεια βέβαια της πυροσβεστικής δεν κινδύνεψαν δύο ξενοδοχεία της περιοχής που η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές τους, καθώς επίσης δεν επεκτάθηκε στο διπλανό λόφο γεμάτο ελιές και άλλα δένδρα όπου θα καίγονταν σπίτια και μεγαλύτερες εκτάσεις βοηθούντος του δυτικού άνεμου που έπνεε χθες.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να διερευνήσουν πλέον οι ανακριτικές αρχές είναι η συχνότητα που ανάβουν φωτιές στη περιοχή αυτή κάτι που έχει παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου