Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Συγκίνησε και εντυπωσίασε η εκδήλωση στήριξης της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία πλήθους Ρουμελιωτών στην Λέσχη Αξιωματικών Αθήνας η εκδήλωση για την ενίσχυση της Ι.Μ.Βαρνάκοβας, μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιανουαρίου που κατέστρεψε το μεγαλύτερο  μέρος της.  

Διοργανώθηκε από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας και τον Σύλλογο Ιστορικών Μελετών & Αγωνιστών Στερεάς Ελλάδας.

Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε η Πρόεδρος των διοργανωτών Συλλόγων Λαμπρινή Κουφάκη, που αναφέρθηκε στην ιερή και ιστορική ευθύνη που έχουμε όλοι οι φορείς, η πολιτεία, η εκκλησία , η αυτοδιοίκηση να στηρίξουμε και ενισχύσουμε την προσπάθεια για την ανακαίνιση της Βαρνάκοβας, του ιστορικού Μοναστηριού της Ρούμελης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δελφών Αθ.Παναγιωτόπουλος και ο π.Αντιδήμαρχος Δωρίδας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος, που διαβεβαίωσαν την θέληση και απόφαση των δύο Δήμων της Φωκίδας να ενισχύουν με κάθε τρόπο την Ιερά Μονή και στέκονται δίπλα στις μοναχές στηρίζοντας τις προσπάθειές τους να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά και να ξαναζωντανέψουν το Μοναστήρι.

Σημαντικές ήταν οι δύο ομιλίες που αφορούσαν την ιστορία και την πορεία ανά τους αιώνες του Μοναστηριού με την τεράστια παρουσία και προσφορά του στην ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, από τον Γεώργιο Πάλλη, Λέκτορα στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και του δικηγόρου Παναγιώτη Κουφάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια και ψαλμωδίες από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και  την Παραδοσιακή Χορωδία Εθνικού Ωδείου, υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Μακρή.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν Αρχιμανδρίτης Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο Δήμαρχος Δελφών Αθ. Παναγιωτόπουλος, ο π.Αντιδήμαρχος Δωρίδας Κ.Αντωνόπουλος, η π.Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Κώστας Λιάπης, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, η δικηγόρος-πολιτευτής Ιωάννα Γκελεστάθη, ο π.Γενικός Δ/ντής του ΕΟΤ Κώστας Κατσιγιάννης, η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Στέλλα Πριοβόλου, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου