Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Η Αρχαία Φωκίδα σε τριήμερο συνέδριο επιστημονικής αρχαιολογικής κοινότητας

Ένα σημαντικό τριήμερο συνέδριο διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών & τη Γαλλική Σχολή Αθηνών που είχε ως θέμα του την αρχαία Φωκίδα.

Συνολικά έλαβαν μέρος 42 επιστήμονες από 9 χώρες, παρουσιάζοντας την έρευνά τους σε 36 ομιλίες, στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (DAI), μεταξύ των οποίων η Έφορος Δελφών Νάνσυ Ψάλτη, η Έφορος Βοιωτίας Αλεξάνδρα Χαραμή, ο Αρχαιολόγος της ΕΦΑ Φωκίδας Νίκος Πετρόπουλος κ.α.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (DAI) με στόχο να αποδοθεί στην αρχαία Φωκίδα η ερευνητική προσοχή που της αξίζει.

Χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γερμανίας και αποκάλυψε νέες πλευρές της αρχαίας Φωκίδας δίνοντας ώθηση στις έρευνες και στη μελέτη της περιοχής.

Από την πλευρά της Δωρίδας παραβρέθηκαν ο τ. Αντιδήμαρχος Δωρίδος , Εντεταλμένος Σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος, ο πολιτευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο Σύμβουλος του Δημάρχου Δωρίδας Επαμεινώνδας Τριβήλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου