Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ευρεία σύσκεψη στη Βουλή για το μείζον ζήτημα του ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου

Μεγάλο το πρόβλημα για τη Δωρίδα η υποβάθμισή του

 
Η υποβάθμιση των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου που σχεδιάζεται με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το οποίο οι Υπηρεσίες της Ναυπάκτου υποβαθμίζονται από Διεύθυνση σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης υπαγόμενο στην Τοπική Διεύθυνση Μεσολογγίου συζητήθηκε χθες στη Βουλή σε ευρεία σύσκεψη.

Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Μένιος Χάρος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας Σωτήρης Τσιλιγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο Ιωάννης Κυρίτσης.

Υπερτονίστηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στην πόλη της Ναυπάκτου, καθώς όπως υπογράμμισαν, αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, η εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και τα κοινωνικά και γεωμορφολογικά δεδομένα της περιοχής, με τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις και το κακό οδικό δίκτυο που θέτουν την ζωή των πολιτών σε κίνδυνο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Στέλλα Βρακά του Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλου και των εκπροσώπων των φορέων της Ναυπακτίας και της Δωρίδας.

Η Γραμματέας ανέφερε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον Υπουργό γιατί η ίδια δεν είναι αρμόδια. Αλλωστε το ραντεβού είχε κλειστεί να γίνει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Τάσο Πετρόπουλο που όμως απουσίαζε ! 

Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα της υποβάθμισης των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου είχε αποτελέσει αντικείμενο και επίκαιρης ερώτησης του Δ. Κωνσταντόπουλου προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. Ο Δ. Κωνσταντόπουλος είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα προκληθούν από το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, που θα υποβάλλει τους ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις της Ναυπακτίας, της Ορεινής Ναυπακτίας και της Δωρίδας σε υπέρμετρη ταλαιπωρία και έξοδα για την πρόσβασή τους στις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αφενός στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και αφετέρου στην Άμφισσα. Τόνισε δε, ότι το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται, δεδομένου ότι η Διεύθυνση ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο κτίριο, καθιστώντας έτσι τη λειτουργία Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο τη βέλτιστη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου