Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Εξιτήριο παίρνει ο γιατρός Νίκος Βίτσας από τη Δωρίδα που είχε τραυματιστεί στο νοσοκομείο "Ελπίς" της Αθήνας

Ακόμα αναμένει απαντήσεις για τις συνθήκες του ατυχήματος η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 26χρονο γιατρό Νίκο Βίτσα, με καταγωγή από την Δωρίδα, ο οποίος τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας στο νοσοκομείο "Ελπίς", όταν έπεσε από σκάλα. Ο γιατρός , σήμερα πιθανότατα παίρνει εξιτήριο, μια και η κατάσταση της υγείας του εξελίχθηκε καλά. Ο γιατρός είχε υποστεί σοβαρή τραυματική βλάβη εγκεφάλου και εγκεφαλικές θλάσεις.

Σταδιακά αποσωληνώθηκε, στη συνέχεια βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γεννηματάς και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο, ενώ σήμερα αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΙΝΑΠ έχει ζητήσει επισήμως από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου "Ελπίς" να απαντήσει στα ερωτήματά της σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το ατύχημα.

"Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συμπαραστέκεται στον συνάδελφο ειδικευόμενο γιατρό, και στην οικογένειά του, που εν ώρα υπηρεσίας υπέστη σοβαρό τραυματισμό και ζητά να γίνει πλήρη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό αυτό συμβάν. Ευχόμαστε στον συνάδελφο γρήγορη και πλήρη ανάρρωση" ανέφερε η ΕΙΝΑΠ στις 14 Μαρτίου, σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, όπως είπε η Μ. Παγώνη, δεν έχουν λάβει απαντήσεις. Αρχικά η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι η πτώση προήλθε λόγω υποχώρησης της κουπαστής της σκάλας, κάτι που διέψευσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου "Ελπίς".

Η ανακοίνωσή της στις 14 Μαρτίου είχε ως εξής:

"Η Διοίκηση του Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» στέκεται δίπλα στον άτυχο ειδικευόμενο ιατρό και στην οικογένεια του στο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που προέκυψε μετά από πτώση εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας -κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα- με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου ιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Η Διοίκηση θα διασφαλίσει ότι η διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σας ενημερώνουμε ότι παρασχέθηκαν στον τραυματία ιατρό, άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο μας και από εχθές νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων μας είναι δίπλα στον ειδικευόμενο ιατρό. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον ίδιο εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου