Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών


Τον συντονισμό των ενεργειών για την καταπολέμηση των κουνουπιών κατά τη φετινή θερμή περίοδο (2017) συζητήθηκε και προγραμματίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στην Άμφισσα.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φωκίδας Ευάγγελος Κατσαγούνος και συμμετείχαν θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Π.ΣΤ.Ε.), της Π.Ε. Φωκίδας και του Δήμου Δελφών και Δωρίδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα που δημιουργούν στη δημόσια υγεία τα κουνούπια και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να δραστηριοποιηθούν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την έγκαιρη, συστηματική και επιμελημένη εφαρμογή των μέτρων καταπολέμησης των πληθυσμών των κουνουπιών.

Σημειώνεται ότι η Π.ΣΤ.Ε. με πρόγραμμα διετίας, διενεργεί συντονισμένη καταπολέμηση των κουνουπιών με στοχευμένες παρεμβάσεις σε δύο άξονες:
1. της όχλησης
2. της δημόσιας υγείας


Από τη συζήτηση προέκυψε ότι πέραν των ενδεδειγμένων επιστημονικών και τεχνικών μέτρων είναι επιβεβλημένη η συνεργασία της Π.Ε. Φωκίδας με τους Δήμους προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα πρόληψης και αποδιοργάνωσης των εστιών των κουνουπιών σε χώρους του ιδιωτικού τους περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου