Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Νέα δημοσκόπηση με τον ΣΥΡΙΖΑ 15,5% και τη Ν.Δ. υπερδιπλάσια με 32,5% !


Ανοίγει συνεχώς η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και
 Νέας Δημοκρατίας με τα ποσοστά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, να είναι υπερδιπλάσια από αυτό του κυβερνώντος κόμματος.


Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η ΝΔ έχει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 32,5% (χάνει μισή μονάδα από την προηγούμενη έρευνα) έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει μια ποσοστιαία μονάδα.

Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν το Κομμουνιστικό Κόμμα και η Χρυσή Αυγή με 7,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθεί με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης :

· ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        32,5%
· ΣΥΡΙΖΑ                              15,5%
· ΚΚΕ                                     7,5%
· ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                    7,5%
· ΠΑΣΟΚ – ΔΗΣΥ                 6,5%
· ΑΝ.ΕΛ.                                2,5%
· ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ    2%
· ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ          2%
· ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ                       1,5%
· ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ                 6,6%
· ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ                 7%
· Αποχή                                 15,5%

 Παράσταση νίκης: Σαρώνει η ΝΔ


Η ΝΔ σαρώνει στην παράσταση νίκης καθώς το 73% των πολιτών εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόλις το 12,5% προβλέπει επικράτηση του κυβερνώντος κόμματος.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός
μακράν ο Μητσοτάκης

Η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεκτείνεται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 18 μονάδες, 37% έναντι 19%. Τα πρωτεία βέβαια τα κερδίζει ο «κανένας», θέση που υποστηρίζουν 42 στους 100 πολίτες.

Το 52% των ψηφοφόρων επιβεβαιώνει την «γραμμή» Μητσοτάκη καθώς λέει ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα. Η κομματική βάση της ΝΔ σε ποσοστό 67% συντάσσεται επίσης με την γραμμή Μητσοτάκη.

Στον αντίποδα περίπου τρεις στους δέκα πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιδείξει συναίνεση και να υπερψηφίσει τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση και στο μέτωπο της συνταγματικής αναθεώρησης, την οποία επανέφερε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες, καθώς πάνω από δύο στους τρεις ψηφοφόρους γνωμοδοτούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από πιο σημαντικά ζητήματα.

Με αυτή τη θέση συμφωνεί μάλιστα και η πλειοψηφία των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 53,5%.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου