Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κ.Χαλιορής σε εργοστάσια και σχολεία

Συνεχίζει τις ενημερωτικές επισκέψεις του στη Φωκίδα ο νεαρός οικονομολόγος και στέλεχος της Ν.Δ. Κώστας Χαλιορής.

Σήμερα επισκέφθηκε την εταιρεία ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε. στον ελαιώνα της Άμφισσας,στην Ιτέα και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας.Μετά τις επισκέψεις αυτές ο Κ.Χαλιορής δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί είχα την χαρά να επισκεφτώ μία μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης ελιών. Στην Ιτέα Φωκίδας, μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας - τον παλαιότερο και μεγαλύτερο ελαιώνα της Ελλάδας - βρίσκεται η εταιρεία «ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε.

Μία οικογενειακή εταιρεία που σήμερα απασχολεί 35 εργαζόμενους, έχει καταφέρει να εξάγει το 90% των προϊόντων της, ενώ το υπόλοιπο 10% διοχετεύεται στην εσωτερική κατανάλωση.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να δείξουμε όλοι μας την δέουσα προσοχή».


Ο Κ. Χαλιορής μετά την επίσκεψή του στο 3ο Δημοτικό Σχολείο δήλωσε:

«Η συζήτηση με εκπαιδευτικούς και μάλιστα με εκπαιδευτικούς που το έργο τους είναι πολυδιάστατο είναι μια μοναδική εμπειρία. Τον Δ/ντή του σχολείου Νίκο Παπούλια δεν τον γνώριζα προσωπικά όμως η "δράση" του με έκανε να θέλω να τον γνωρίσω και εντυπωσιάστηκα. Ευχαριστώ επίσης τους δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου για την πολύ όμορφη συζήτηση.
Η κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει πολύ άσχημα τον τομέα της παιδείας. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι απολύτως παραδεκτό ότι η παιδεία είναι επένδυση για το μέλλον, εμείς στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη θεωρούμε την παιδεία δαπάνη στον προϋπολογισμό και αυτή είναι η αιτία που έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο και υφίσταται τις επιπτώσεις της λιτότητας. Η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου