Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κ.Χαλιορής σε εργοστάσια και σχολεία

Συνεχίζει τις ενημερωτικές επισκέψεις του στη Φωκίδα ο νεαρός οικονομολόγος και στέλεχος της Ν.Δ. Κώστας Χαλιορής.

Σήμερα επισκέφθηκε την εταιρεία ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε. στον ελαιώνα της Άμφισσας,στην Ιτέα και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας.



Μετά τις επισκέψεις αυτές ο Κ.Χαλιορής δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί είχα την χαρά να επισκεφτώ μία μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης ελιών. Στην Ιτέα Φωκίδας, μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας - τον παλαιότερο και μεγαλύτερο ελαιώνα της Ελλάδας - βρίσκεται η εταιρεία «ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε.

Μία οικογενειακή εταιρεία που σήμερα απασχολεί 35 εργαζόμενους, έχει καταφέρει να εξάγει το 90% των προϊόντων της, ενώ το υπόλοιπο 10% διοχετεύεται στην εσωτερική κατανάλωση.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να δείξουμε όλοι μας την δέουσα προσοχή».


Ο Κ. Χαλιορής μετά την επίσκεψή του στο 3ο Δημοτικό Σχολείο δήλωσε:

«Η συζήτηση με εκπαιδευτικούς και μάλιστα με εκπαιδευτικούς που το έργο τους είναι πολυδιάστατο είναι μια μοναδική εμπειρία. Τον Δ/ντή του σχολείου Νίκο Παπούλια δεν τον γνώριζα προσωπικά όμως η "δράση" του με έκανε να θέλω να τον γνωρίσω και εντυπωσιάστηκα. Ευχαριστώ επίσης τους δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου για την πολύ όμορφη συζήτηση.
Η κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει πολύ άσχημα τον τομέα της παιδείας. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι απολύτως παραδεκτό ότι η παιδεία είναι επένδυση για το μέλλον, εμείς στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη θεωρούμε την παιδεία δαπάνη στον προϋπολογισμό και αυτή είναι η αιτία που έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο και υφίσταται τις επιπτώσεις της λιτότητας. Η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου