Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Οι Μητροπολίτες Σπάρτης και Φωκίδας στις Μονές Βαρνάκοβας και Τρικόρφου


Την καταστραφείσα από την πυρκαγιά Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, επισκέφθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης  Ευστάθιος μαζί με επιτελείο κληρικών του,  προσφέροντας εις την αδελφότητα της Ιεράς Μονής σημαντική οικονομική βοήθεια, αλλά και υλική.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε μαζί με τον Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστο το γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου, όπου δέχθηκε την αβραμιαία φιλοξενία των εκεί μοναζουσών.

Αμέσως μετά οι Σεβασμιώτατοι επισκέφθηκαν και το Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο του Γέροντα Νεκταρίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Οι πατέρες υποδέχθηκαν με κάθε τιμή και σεβασμό τους δυο Ιεράρχες όπου στο Συνοδικό του Ησυχαστηρίου δέχθηκαν το μοναστηριακό κέρασμα.

Ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Ησυχαστηρίου και το απόγευμα ο Μητροπολίτης Ευστάθιος αναχώρησε με το επιτελείο του για την Σπάρτη, που είναι και η ιδιαιτέρα πατρίδα του Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου