Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

"Καλή Χρονιά σε όλους, αγαπημένοι μου!"

Ευχές και μηνύματα για τη νέα χρονιά από την τ.Βουλευτή Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα

Νέα χρονιά έρχεται. Καινούργια Αρχή και στη νέα αυτή Αρχή – όπως σε κάθε αρχή, άλλωστε, – εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για Νέο ξεκίνημα. Αναζοπυρώνεται η Ελπίδα για την Αναγέννηση της ζωής μας. Θέλουμε και Πιστεύουμε σε μια Καλύτερη ζωή. Με όλα τα καλά και τα αγαθά που μάς αξίζουν.
Απ’ αυτά τα αγαθά, άλλα είμαστε ικανοί να τα κατορθώσουμε μόνοι μας, εμείς οι άνθρωποι, αυτοδύναμα, με δουλειά, και άλλα αγαθά πρέπει να μάς τα προσφέρουν οι άλλοι. Και οι άλλοι είναι οι Συνάνθρωποί μας και η οργανωμένη κοινωνία – η Πολιτεία.
Υγεία, Αγάπη, Χαρά, Αλληλεγγύη, Συγχώρηση, Ανθρωπιά, Ήθος, Αξιοπρέπεια, Σεβασμός, Ευθυκρισία, Ισορροπία, Μέτρο, Πρόοδος.
Αλλά και Ειρήνη, Ελευθερία, Δημοκρατία, Οικονομική Ευημερία, Κοινωνικό Κράτος, Ισότητα, Ισονομία, Δικαιοσύνη… Δικαίωμα στο αναγνωρισμένο Δικαίωμα.
Όλα αυτά, και άλλα τόσα, τα ευχόμαστε και τα αναμένουμε.
Και έχουμε την πίστη ότι θα έρθουν!
Αλλά τη νέα χρονιά ας πιστέψουμε στον εαυτό μας και ας δουλέψουμε μαζί του.
Έχουμε μέσα μας πράγματα που δεν ξέρουμε και δύναμη που ποτέ δεν έχουμε μετρήσει. Βέβαια, ο καθένας από εμάς με την ιδιαιτερότητα και την πολυπλοκότητά του, που τον κάνει να ξεχωρίζει από κάθε συνάνθρωπό του.
Όλοι, όμως, μπορούμε και τον εαυτό μας να βελτιώσουμε και να ανυψώσουμε και χέρι βοήθειας να τείνουμε στον συνάνθρωπό μας.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουμε και μεις ευθύνη, φίλοι μου, για τα κακά που μάς έχουν βρει.
Δεν μπορεί να έχουμε ευθύνη μόνο για τα Καλά που μάς συμβαίνουν και να υπερηφανευόμαστε για αυτά. Έτσι δεν είναι;
Γιατί είναι αλήθεια ότι η ίδια μας η ανθρώπινη ύπαρξη τα γέννησε αμφότερα, και τα καλά και τα κακά!
Όλοι λοιπόν έχουμε τη δύναμη. Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε, να πετύχουμε το επιθυμητό.
Ας το πιστέψουμε αυτή τη χρονιά κι ας μη μείνουμε στην ευχή αλλά ας προσπαθήσουμε πραγματικά.
Ναι, Ναι μπορούμε! Μπορούμε με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις. Μπορούμε να ανέβουμε εκεί που αξίζει σε κάθε άνθρωπο και να αφήσουμε πίσω ότι μάς κρατάει χαμηλά, ότι μάς κρατάει στη στασιμότητα και τη μιζέρια, ότι μάς αλλοτριώνει.
Ας είναι αυτή, λοιπόν, μια καλύτερη χρονιά για τον καθένα από μας αλλά και για την πατρίδα μας.
Καλή Χρονιά σε όλους, αγαπημένοι μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου