Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Μετά το χιόνι ήρθε και σεισμός 4,5 ρίχτερ σε Ναυπακτία, Πάτρα και Δωρίδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,5 ρίχτερ είχαμε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι και συγκεκριμένα 11:53, που ταρακούνησε Δωρίδα, Ναυπακτία και Πάτρα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κάπου ανάμεσα σε Αντίρριο και Ναύπακτο με μικρό εστιακό βάθος 2 έως 5 χλμ. σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η δόνηση σημειώθηκε στον Πατραϊκό κόλπο προς την πλευρά του Αντιρρίου και ήταν μεγέθους 4,5 ρίχτερ. Την ίδια στιγμή το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Σεισμολογίας δίνει μέγεθος 4,9 ρίχτερ.
Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν εκδοθεί ακόμα από τα Σεισμολογικά Ινστιτούτα ενώ δεν έχουν καταγραφεί από Πυροσβεστική και Αστυνομία κάποιες ζημιές.

Στο μεταξύ μικρότερες σεισμικές δονήσεις είχαμε και από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, στις 3:27 κατεγράφη σεισμός 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 9 το πρωί κατεγράφη σεισμός εντάσεως 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στις 10:25 κατεγράφη σεισμός 2,4 βαθμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου