Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Κρίσιμοι αγώνες για Αετό, Δωρικό και Ένωση Γλυφάδας στην 6η Αγωνιστική

Του Τάσου Τσόλκα


Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής.


Το ρεπό της κάνει σ΄αυτή την αγωνιστική η Τολοφώνα Ερατεινή, ενώ σήμερα Σάββατο στις 3:00 στην Ιτέα ο Απόλλων Ευπαλίου αναμένεται να έχει ένα εύκολο απόγευμα και άνετη επικράτηση επί του ουραγού Ολυμπιακού Κίρρας που ακόμα δεν έχει πάρει βαθμό.

Οι άλλες τρείς ομάδες της Δωρίδας θα αγωνιστούν στην έδρα τους αύριο Κυριακή, με τον Αετό Λιδωρικίου να έχει την δυσκολότερη αποστολή υποδεχόμενος τον Αστέρα Ιτέας, ενώ ντέρμπι θα είναι οι αγώνες σε Μαλάματα και Γλυφάδα.

Αναλυτικά οι αγώνες του Σαββατοκύριακου,

ΣΑΒΒΑΤΟ   10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ       ΩΡΑ 15:00
          
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ - ΦΩΚΙΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ    11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ       ΩΡΑ 15:00
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ 

Ρεπό έχει η ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ         5η αγωνιστική

1. ΦΩΚΙΚΟΣ                                           13          18-1
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                   12          17-5  
3. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                           12          12-7   
4. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ *                            10          12-0  
5. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                       10           9-5    
6. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                       7            9-3     
7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                   7           7-10   
8. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ *            6           8-6     
9. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                           6            9-14   
10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                      6            6-11 
11. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ *                              6            5-6   
12. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ *                    3            5-9 
13. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ               3            9-14  
14. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ                 3            5-22 
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                  0            3-21  
*
Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους
 

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΚΚΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: Εμπαιγμός και αυταπάτες στο λαό με «πασπάλισμα» ψίχουλα

Το μύθευμα της κοινωνικά ωφέλιμης καπιταλιστικής ανάκαμψης επιχείρησε να στηρίξει, με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, την ώρα που κλιμακώνεται η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και τα λαϊκά δικαιώματα τόσο με τα μέτρα που «μαγειρεύονται» για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» όσο και με το «σφαγείο» για δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα του κρατικού προϋπολογισμού που συζητιέται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Αλ. Τσίπρα, η κυβέρνηση προτίθεται να επιστρέψει σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους το ποσό των 617 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο δηλαδή 358,6 ευρώ εφάπαξ. Τα ποσά θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ και θα κλιμακώνονται αντίστροφα. Οσο μεγαλύτερη η σύνταξη, τόσο μικρότερο το ποσό που θα δοθεί, με το ελάχιστο να καθορίζεται στα 300 ευρώ.

Μόνο που η κυβέρνηση έχει ήδη αποσπάσει από τους συνταξιούχους πολλαπλάσια απ' όσα εμφανίζεται να επιστρέφει. Μόνο για φέτος από το κόψιμο της πρώτης δόσης του ΕΚΑΣ, των επικουρικών, των μερισμάτων των εφάπαξ κ.λπ. αφαιρέθηκαν από τους συνταξιούχους πάνω από 700 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, από την αύξηση των εισφορών στους εν ενεργεία ασφαλισμένους αφαίρεσε άλλα 300 εκατ. ευρώ. Ειδικά από την επιβολή εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις για τον ΕΟΠΥΥ και την αύξηση του ποσοστού από το 4% στο 6%, η οποία αποτελεί μέτρο που επέβαλε το φθινόπωρο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσε απ' όλους τους συνταξιούχους κοντά 600 εκατ. ευρώ, ενώ το χαράτσι αυτό θα εφαρμόζεται διαχρονικά, αφού με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο οι εισφορές των συνταξιούχων οριστικοποιούνται σε αυτό το ύψος.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού έγινε μάλιστα την ώρα που στη Βουλή συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017, ο οποίος προβλέπει νέες περικοπές στο Ασφαλιστικό για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Μόνο για το ΕΚΑΣ, γι' αυτούς που θα το χάσουν μέσα στο 2017 η απώλειά τους φτάνει τα 430 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογιστούν και οι απώλειες του 2016 τότε αθροιστικά η περικοπή πλησιάζει τα 600 εκατ. ευρώ. Είναι καθαρή πρόκληση το ότι αυτήν τη στάχτη στα μάτια ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να εμφανίσει ως 13η σύνταξη!!!

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το προσωρινό πάγωμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ως αντάλλαγμα για τη μετατροπή τους σε χώρους εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που η κυβέρνηση στηρίζει.

Στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εξωραΐσει την πρόσφατη αντιλαϊκή απόφαση του Γιούρογκρουπ συσκοτίζοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη «ρύθμιση» του χρέους σημαίνουν νέα μέτρα χρεοκοπίας του λαού. Επίσης, προσπάθησε λίγο - πολύ να εμφανίσει ως «φιλολαϊκό» το 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ως καλύτερο από τα προηγούμενα, γιατί υποτίθεται πως προβλέπει μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2016 κρύβοντας την πρόβλεψη για τον «δημοσιονομικό κόφτη» αλλά και την εξέλιξη των πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, δεσμεύτηκε για την άοκνη προσπάθεια της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η «αξιολόγηση», προσπερνώντας τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, που ισοδυναμούν με συντριβή εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών ελευθεριών κ.ά.

Ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε πως «όσο τα περιθώρια της οικονομίας θα διευρύνονται τόσο ουσιαστικότερη θα είναι η κοινωνική αναδιανομή» (να παίρνουν δέκα δηλαδή από το λαό και να βγάζουν τα προβλεπόμενα πλεονάσματα, για να του επιστρέφουν ένα, και τα υπόλοιπα εννέα να τα καρπώνεται το κεφάλαιο. Τέτοια είναι η αναδιανομή στον καπιταλισμό) και πως «σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση, στο μυαλό μας θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών (...) Αυτοί που σήκωσαν περισσότερο τα βάρη της κρίσης θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν δικαίωμα στα οφέλη της ανάπτυξης».

Δεν παρέλειψε να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι αυτά είναι «τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου», υπονοώντας ότι ο «μαραθώνιος» για το λαό δεν έχει τελειωμό.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ;

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Η Γερμανία φαίνεται να προετοιμάζεται για να παίξει ένα καινούργιο ρόλο στην Ευρώπη. Το πρώτο ερώτημα, ωστόσο, είναι εάν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα ενός καλού ηγεμόνα για την Ευρώπη, ξεπερνώντας το ιστορικό της βάρος και τα αρνητικά στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν.


Το δεύτερο ερώτημα, είναι εάν η Ευρώπη θα αντέξει να σταθεί στα πόδια της μέσα σε τέτοια οικονομική και πολιτική κρίση, μέχρι να ενστερνιστεί και να υπηρετήσει η γερμανική πλευρά έναν συλλογικό ρόλο, του κράτους ηγέτη και για τα υπόλοιπα μέλη ισότιμα.

Το 2017, άλλωστε, δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς θα είναι οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή σκηνή, με δεδομένες τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, το σημερινό κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία κ.λ.π.

Πράγματι, το σκηνικό πάνω στο οποίο πατάει και είναι αναγκασμένη να κινηθεί και να αλλάξει η Ευρώπη είναι σήμερα σημαντικά πολύπλοκο. Αλλά, ας συνειδητοποιήσουμε έτσι και τους τεράστιους κινδύνους που διατρέχει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα μέσα στο περιβάλλον αυτό. Μεγαλύτερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα, αστάθεια, ανεργία, κοινωνικές εκρήξεις και υποβάθμιση.

Είναι κατ αρχάς οι αποστάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, που θα μεγαλώσουν με την ανάληψη της προεδρίας από τον Τράμπ και την πολιτική αναδίπλωση της Αμερικής.

Η επιλογή να επισκεφθεί ο Ομπάμα το Βερολίνο (ως τελευταία διεθνή επαφή στη θητεία του) και οι συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ, στην ουσία εξέφραζαν την αναγνώριση αλλά και την προτροπή για τη Γερμανία, να αναλάβει ένα νέο ρόλο για τη συνοχή και την προοπτική της Ευρώπης.

Το μεταπολεμικό μοντέλο καταρρέει σήμερα, η αμερικανική υπερδύναμη δεν θα είναι ο δεδομένος και ο γαλαντόμος προστάτης ολόκληρου του δυτικού κόσμου, η Ευρώπη θα πρέπει να χαράξει τη δική της στρατηγική για να μπορέσει να επιβιώσει. Τόσο στο οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο, όσο βεβαίως και στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.

Το σημερινό κλίμα στην Ευρώπη δεν προδιαθέτει ωστόσο για μία θετική πρόβλεψη. Θα πρέπει να γίνουν εντυπωσιακές υπερβάσεις εκ μέρους των εθνικών κρατών και να αναληφθούν μεγάλες πρωτοβουλίες υπερεθνικού συμφέροντος από το κέντρο, ξεκινώντας από το Βερολίνο.

Την ώρα που η Γηραιά Ήπειρος κινδυνεύει να αποσυντεθεί πολιτικά, η Γερμανία μπορεί να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη. Αλλά, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνει από ένας απρόθυμος ηγεμόνας, ένας πρόθυμος ηγεμόνας. Και από ένας κακός ηγεμόνας, ένας καλός ηγεμόνας. Και για την ίδια δεν υπάρχει άλλη διέξοδος…

Εάν δεν αλλάξουν εκ βάθρων τα πράγματα, η Γερμανία θα χάσει τη δεσπόζουσα θέση στην ευρωπαϊκή οικονομία και το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την γιγαντιαία παραγωγική μηχανή της.

Το δόγμα της λιτότητας και η πολιτική της Γερμανίας για τις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης και ειδικότερα του Νότου, θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά. Να διευκολυνθεί η μεταφορά επενδυτικών πόρων από τις πλεονασματικές στις πιο ασθενείς ελλειμματικές οικονομίες.

Να ξεκινήσει παράλληλα η θεσμική αναθεώρηση για τον τρόπο λήψης που λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις και αφορούν τις ζωές σχεδόν 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στη δημοκρατία. Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι κολοσσιαίες !

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με καταγωγή από την Δωρίδα

Μία σημαντική εκδήλωση και Έκθεση του Ευρωπαϊκού Πολιστικού Κέντρου Δελφών

ΘΕΜΑ : "Σατιρικές Χαρτογραφικές Απεικονίσεις πριν και κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου"
 
Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και ο Σύλλογος "Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών" οργανώνουν έκθεση με θέμα "Σατιρικές Χαρτογραφικές Απεικονίσεις πριν και κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου"

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19.00 στην Αίθουσα Εκθέσεων του θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ στους Δελφούς. Θα προηγηθεί Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας, ώρα 18.00, την οποία θα συντονίσει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών" Δήμητρα K. Φιλίππου.

Συμμετέχοντες ομιλητές θα είναι οι: Κατερίνα Γαρδίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ, Χρήστος Ζαχαράκις, Πρέσβυς ε.τ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, Ομότιμος Καθηγητής Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας της Πολυτεχνικής Σχολής, ΑΠΘ και Παναγιώτης Ν. Σουκάκος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, ΕΚΠΑ. Θα συμμετέχει επίσης ως σχολιαστής ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.

Η έκθεση αποτελεί πρωτότυπη υποενότητα της Ιστορικής Χαρτογραφίας που αναπτύχθηκε και έκανε αισθητή την παρουσία της κυρίως από τα μέσα του 19ου αιώνα έως και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα εκτεθούν ιστορικοί και σατιρικοί χάρτες από την εκτεταμένη και ιδιαίτερα σημαντική προσωπική συλλογή του Καθηγητή Παναγιώτη Ν. Σουκάκου. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερα γνωστός είναι ο χάρτης του "Μαύρου Χταποδιού", επινόηση του Βρετανού χαρτογράφου - γελοιογράφου Fred Rose, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου (1877 - 1878) και απεικονίζει τη Ρωσία ως "Γιγαντιαίο Χταπόδι" που απλώνει τα πλοκάμια του σε βορρά, νότο, ανατολή και δύση.

Η Έκθεση θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών», προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις με τα σχολεία του νομού Φωκίδας.

Επιμέλεια έκθεσης: Νατάσα Καστρίτη, Ιστορικός Τέχνης

Διάρκεια: 10 Δεκεμβρίου 2016 - 31 Ιανουαρίου 2017.

Ο Σύλλογος των Ζωριανιτών διοργανώνει γλέντι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Ζoriano pre-Christmas party!
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, από ώρα 22.00
«MoMix Bar» (Molecular Mixology)
Κελεού 1, Κεραμεικός (Γκάζι), Αθήνα, τηλ. 6974350179
διοργάνωση: Σύλλογος Ζωριανιτών


Πλησιάζουν οι γιορτές και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ομαδικό εορταστικό night out!

Το βράδυ της Παρασκευής 16/12, στις 22.00, ο Σύλλογος Ζωριανιτών προσκαλεί όλους τους Ζωριανίτες (νέους, νεότερους, αλλά και μεγαλύτερους) για μια βραδινή συγκέντρωση για ποτό, χορό και κουβέντα. Μαζευόμαστε με την παρέα μας και τους φίλους μας στο Momix στον Κεραμεικό (Γκάζι), για να πούμε τα νέα μας να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές για τις γιορτές.


Στο Momix δοκιμάζουμε molecular mixology ποτά («είχατε και στο χωριό σας;» θα μας ρωτάνε) καθώς και κανονικά, παρακολουθούμε το θεαματικό show παρασκευής των μοριακών ποτών στο bar, χορεύουμε και συζητάμε, ενώ το μαγαζί θα έχει διαμορφώσει ειδικό κατάλογο με coctails δημιουργημένα ειδικά για εμάς. Είσοδος ελεύθερη (συνθηματικό «Άη Γιάννης»).

Προσκαλούμε ελεύθερα φίλους (ακόμα και όσους δεν είναι από το χωριό), ενημερώνουμε γνωστούς και συγγενείς, ερχόμαστε την παρέα μας και γενικά προσπαθούμε να μαζευτούμε όσο δυνατόν περισσότεροι, ώστε να ενισχύσουμε το Σύλλογό μας! Εντάξει, όσοι δεν είναι Ζωριανίτες, αρκεί μια σύντομη δήλωση ότι λατρεύουν το χωριό μας και θα τους δεχτούμε ελεύθερα στην παρέα μας! Τα λέμε εκεί!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΡΙΑΝΙΤΩΝ

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνας


Οι υποψήφιοι στις εκλογές την Κυριακή για το Δ.Σ.(2017-19) της Δωρικής Αδελφότητας

Εκλογές πραγματοποιεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η Δωρική Αδελφότητα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2017 - 2019.

Για το αξίωμα του Προέδρου υποψήφιος είναι ένας, ο σημερινός Πρόεδρος Γιάννης Μπαλατσούρας οπότε αυτοδίκαια θα εκλεγεί και θα είναι και πάλι Πρόεδρος στην νέα Διοίκηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο υποψήφιοι είναι οι παρακάτω Δωριείς, σε παρένθεση το χωριό καταγωγής τους.

Οι εκλογές της Δωρικής Αδελφότητας θα πραγματοποιηθούν στη Δωρική Στέγη, στο Παγκράτι, Ιέρωνος 6 και Τιμοθέου από Ανατολής (7:31 πμ) μέχρι Δύσης του Ηλίου (5:06 μμ).

 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1. ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ  (ΛΕΥΚΑΔΙΤΙ)

2. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΛΙΔΩΡΙΚΙ)

3. ΒΡΕΤΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ       (ΔΙΑΚΟΠΙ)

4. ΔΡΙΤΣΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  (ΠΑΝΟΡΜΟΣ)

5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΖΩΡΙΑΝΟ)

6. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΦΙΛΟΘΕΗ)

7. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ(ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑ)

8. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ(ΔΙΑΚΟΠΙ)

9. ΚΡΙΚΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ(ΛΕΥΚΑΔΙΤΙ)

10. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ  (ΚΛΗΜΑ)

11. ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ)

12. ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΙΑΝΝΗ (ΚΟΝΙΑΚΟΣ)

13. ΜΠΕΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ(ΜΑΚΡΙΝΗ)

14. ΜΠΟΤΙΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  (ΜΗΛΙΑ)

15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ(ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ)

16. ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ(ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ)

17. ΧΑΪΔΟΓΙΑΝΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ(ΜΗΛΙΑ)

18. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΘΕΚΛΑ (ΨΗΛΟ ΧΩΡΙΟ)

ΕΩΣ 14 ΣΤΑΥΡΟΥΣ

 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ (ΔΡΟΣΑΤΟ)

2. ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ(ΛΕΥΚΑΔΙΤΙ)

3. ΧΟΛΕΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ (ΚΟΝΙΑΚΟΣ)

ΕΩΣ 3 ΣΤΑΥΡΟΥΣ
 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 4η Διεθνή έκθεση "ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017"

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην 4η έκθεση Ελληνικών τροφίμων και ποτών, «ΕΞΠΟΤΡΟΦ και ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ» που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 30 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, στην Αθήνα, με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας.


Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, είναι αφιερωμένη στον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και σε κοινό. Η φετινή EΞΠΟΤΡΟΦ διεξάγεται σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, το HALL 1 – μόνο για επαγγελματίες και το HALL 2 – για κοινό και επαγγελματίες για την καλύτερη προβολή των επιχειρήσεων που συμμετέχουν και την ανάδειξη των παράλληλων εκδηλώσεων που εμπλουτίζουν και δίνουν άλλη δυναμική στην έκθεση.

Οι επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν ειδικό χώρο (~7,5τ.μ. ανά εκθέτη) στο ομαδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Hall 2, το οποίο στηρίζεται οργανωτικά και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό οικονομικά από την Περιφέρεια.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε εκθέτη ανέρχεται στα €400 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου.

Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 21 Δεκεμβρίου 2016, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αποστολή στο e-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr ή στο fax: 2221353555).

Επισημαίνουμε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών καθώς επίσης θα ληφθεί μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν εκθέτες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση μη συγκέντρωσης ικανοποιητικού αριθμού εκθετών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, (Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594 και 6977578754).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας
Θεμιστοκλής Χειμάρας

Το Χριστουγεννιάτικο πάρτι της Γ’τάξης του Λυκείου Ερατεινής

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, και από ώρα 22.30 στο «Cafe Bistro Vento», της Ερατεινής θα πραγματοποιήσει το Χριστουγεννιάτικο πάρτι η Γ΄ τάξη Λυκείου της Ερατεινής

Μνημόνιο Συνεργασίας με "Κάρτα Αγρότη"

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση του τραπεζικού προϊόντος «Κάρτα του Αγρότη / Agro-carta» υπέγραψαν χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Η Εθνική Τράπεζα ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση που έκανε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς όλα τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών. Οι επαφές και συζητήσεις εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ συνεχίζονται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου τραπεζικού προϊόντος και από άλλες Τράπεζες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με τη σημερινή (χθεσινή) υπογραφή του μνημονίου με την Εθνική Τράπεζα, υλοποιούμε μια από τις δεσμεύσεις του προγράμματός μας και μια από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, την κυκλοφορία της «Κάρτας του Αγρότη».

Σήμερα υπογράφουμε με την Εθνική Τράπεζα, ωστόσο θα ακολουθήσουν αντίστοιχα μνημόνια και με άλλες Τράπεζες, μεταξύ των οποίων και συνεταιριστικές.

Η «Κάρτα του Αγρότη» έρχεται να υπηρετήσει δύο βασικές ανάγκες του Έλληνα αγρότη και να απαντήσει σε δύο βασικά προβλήματα:

Πρώτον, στο πρόβλημα ρευστότητας. Είναι γνωστό ότι οι ανάγκες για έναν παραγωγό τρέχουν ολόκληρη τη χρονιά, ενώ οι πληρωμές των ενισχύσεων, που αποτελούν βασικό παράγοντα του αγροτικού εισοδήματος, γίνονται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έτσι ο αγρότης έρχεται σε μια ταμειακή δυσκολία που τον εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του. Με την «Κάρτα του Αγρότη» αποκτά ουσιαστικά τη ρευστότητα που χρειάζεται.

Δεύτερον, στο πρόβλημα του κόστους παραγωγής. Η έλλειψη ρευστού είναι ένας βασικός λόγος – δεν είναι ο μοναδικός - που τα αγροτικά εφόδια κοστίζουν ακριβά. Με την «Κάρτα του Αγρότη» ο παραγωγός στην ουσία πληρώνει μετρητοίς, με αποτέλεσμα να διεκδικεί και να παίρνει από τον έμπορο εφοδίων σημαντικές εκπτώσεις και συνεπώς να έχει μείωση στο κόστος παραγωγής του.

Προσπαθήσαμε, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της τραπεζικής αγοράς, τα χαρακτηριστικά αυτού του τραπεζικού προϊόντος να είναι συγκεκριμένα και να είναι τέτοια που να μπορούν οι Τράπεζες να προσφέρουν στους αγρότες ελκυστικά επιτόκια. Είμαι σίγουρος ότι και οι Τράπεζες θα κάνουν εκείνο που πρέπει και θα κυκλοφορήσουν ένα πραγματικά ελκυστικό προϊόν».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με τη συμφωνία μας με το Υπουργείο, ο Έλληνας Αγρότης που δικαιούται κοινοτική ενίσχυση αποκτά μέσα από την Εθνική Τράπεζα, πρόσβαση σε χρηματοδότηση ακριβώς τη στιγμή που έχει ανάγκη από ρευστότητα. Αυτό γίνεται με την Κάρτα του Αγρότη που ανακοινώνουμε σήμερα. Πέρα από τον αντικειμενικό σκοπό της ΚτΑ που είναι η χρηματοδότηση του κόστους τη αγροτικής παραγωγής, η ΚτΑ είναι ένα άρτιο τραπεζικό προϊόν με βάση τα σύγχρονα πρότυπα των τραπεζικών υπηρεσιών. Με τη συνεργασία μας με το Υπουργείο επιτυγχάνουμε διασφαλίσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο, καλύπτοντας τους αυστηρούς κανόνες διαχείρισης κινδύνων σε χρηματοδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα απλουστεύουμε τις διαδικασίες για τον Αγρότη, διευκολύνοντάς τον σημαντικά να αποκτήσει την κάρτα και την πρόσβαση που αυτή συνεπάγεται σε ρευστότητα. Η ΚτΑ είναι ένα πρωτοποριακό τραπεζικό προϊόν για την αγροτική οικονομία και στοχεύει στην χρηματοδότηση του πυρήνα του κόστους παραγωγής του κάθε αγρότη, δίνοντάς του όπως ήδη ανέφερα, πρόσβαση σε ρευστότητα όταν υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων στήριξης της αγροτικής δραστηριότητας κάθε παραγωγού.

Έχουμε διαχρονικά σταθερή συνεργασία με το Υπουργείο, τους φορείς και τους παραγωγούς παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις ανάγκες του κλάδου και θεωρούμε ότι η υλοποίηση της ΚτΑ βάζει στέρεες βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του συνολικού πλαισίου διαχείρισης των αγροτικών επιδοτήσεων. Και επειδή η ανάπτυξη της οικονομίας μας, προϋποθέτει έναν υγιή πρωτογενή τομέα, η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται ότι θα είναι βασικός αρωγός στις πρωτοβουλίες αυτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Τα βασικά χαρακτηριστικά
της Κάρτας του Αγρότη

Η «Κάρτα του Αγρότη» θα φέρει το λογότυπο του διεθνούς οργανισμού Visa International ή MasterCard Worldwide, θα διαθέτει μαγνητική πίστα και chip και θα έχει λειτουργικότητα χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας Πανελλαδικής ισχύος.

Η κάρτα αυτή θα διατίθεται στους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) - δικαιούχους Βασικής Ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη Τράπεζα, στην οποίαν και θα δηλώνεται ο τηρούμενος στην τράπεζα αυτή καταθετικός λογαριασμός στον οποίον και θα πιστωθεί η Βασική Ενίσχυση.

Με «εγγύηση» της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θεμελιώνεται με την υποβολή της σχετικής δήλωσης δικαιωμάτων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) μέχρι τέλος Ιουνίου κάθε έτους, ο αγρότης - κάτοχος και χρήστης της «Κάρτας του Αγρότη» θα μπορεί, πριν ακόμα εισπράξει την Βασική Ενίσχυση:

α) να κάνει αγορές από επιχειρήσεις στις οποίες γίνονται αποδεκτές κάρτες πληρωμών με το σήμα Visa International ή MasterCard Worldwide μέσω POS και οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες επιχειρήσεων που εμπορεύονται προϊόντα που σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων).

β) να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης.

γ) να εξοφλεί τρέχουσες οφειλές του έναντι ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, δαπάνες έκδοσης και χρήσης εργοσήμου, καθώς και το κόστος αίτησης αγροτικών ενισχύσεων.

δ) να κάνει ανάληψη μετρητών μέχρι ποσοστού 10% του πιστωτικού ορίου του συνδεδεμένου με την κάρτα λογαριασμού, κατά τη διάρκεια ισχύος του εκάστοτε χορηγηθέντος πιστωτικού ορίου.

Το πιστωτικό όριο ( όριο χρηματοδότησης από την Τράπεζα) κάθε αγρότη θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της Βασικής Ενίσχυσης που δικαιούται την συγκεκριμένη χρονιά, θα αφορά μόνο στην προεξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και δεν θα μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό το προϊόν οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του αγρότη προς την Τράπεζα.

Η διάρκεια του πιστωτικού ορίου θα λήγει με την πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης η οποία και θα εξοφλεί τη χρηματοδότηση. Μετά την εξόφληση της εκάστοτε χρηματοδότησης δίνεται η δυνατότητα χορήγησης νέου πιστωτικού ορίου για τη Βασική Ενίσχυση του επόμενου έτους από την ίδια ή άλλη Τράπεζα επιλογής του αγρότη - δικαιούχου.

Δουλειά,Συλλογικές Συμβάσεις,Ασφάλιση απαιτούν οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζομένους, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα εγγυώνται αξιοπρεπείς μισθούς, αντιμετώπιση της συνεχώς διογκούμενης ανεργίας με άμεσα και δραστικά μέτρα και τη θεσμοθέτηση πόρου, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας. με την ένταξη σε αυτά όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης. Και όλοι όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας, θα μας βρουν αποφασιστικά και αμετακίνητα σύσσωμους απέναντί τους.

Αυτά τόνισε μιλώντας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, πριν οι συγκεντρωθέντες πορευτούν προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Γ. Βαρεμένο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνόντος κόμματος στους οποίους επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου. Το ψήφισμα προωθήθηκε και στα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου Παναγιώτης Κατάρας.

Το ψήφισμα

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεργούν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2016, διεκδικώντας:
Να δημιουργηθεί αυτόνομη διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με λογιστική αυτοτέλεια, εντός του ΕΦΚΑ.


Να διατηρηθούν ο ΕΔΟΕΑΠ και τα ΤΕΑΣ - ΕΤΑΣ ως αυτοδιοικούμενοι φορείς υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

Θεσμοθέτηση πόρου, ενός τέλος πλουραλισμού, από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας. ο οποίος θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ -ΕΤΑΣ. Που θα στηρίξει τα Ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.

Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται, με μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης και ΣΣΕ, αλλά και με μια βασική προϋπόθεση: ότι θα είναι μέλη αντίστοιχης συνδικαλιστικής Ένωσης.

Σ' αυτό το πλαίσιο. καλούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα των Ταμείων μας. Συνεχίζουμε το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίς φόβο, με επιμονή στις θέσεις και τα επιχειρήματά μας, πιστεύοντας ότι αποτελεί τη μόνη οδό για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ασφαλιστικό.

ΠΟΕΣΥ - ΠΟΕΠΤΥΜ - ΕΣΗΕΑ - ΕΣΗΕΜ-Θ - ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε - ΕΣΗΕΠΗΝ - ΕΣΠΗΤ - ΕΠΗΕΑ - ΕΠΗΕΘ - ΕΤΗΠΤΑ

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Σήμερα ο κόσμος της ενημέρωσης απεργεί
Αντιμέτωποι με την καινούργια θύελλα που
συμπαρασύρει ότι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις.


Οι δημοσιογράφοι, ανασφάλιστοι από τις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς Ταμεία, δίχως αποθεματικά αρνούνται, μαζί με όλη την κοινωνία, να συμφωνήσουν σε πολιτικές που θέλουν την ενημέρωση να υπακούει στη λιτότητα και την κοινωνική αδικία.

Σύσσωμος ο κόσμος της Ενημέρωσης όλων των έντυπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών Μέσων όλης της χώρας παίρνει μέρος στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, απεργώντας σήμερα 7 Δεκεμβρίου από 06:00 μέχρι τις 06:00 της επομένης, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας στη ζωή και την υγεία που απειλούνται άμεσα.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και κυρίως οι δημοσιογράφοι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016 είναι και παραμένουν ανασφάλιστοι.

Οι εργοδότες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, όπως και η κυβέρνηση για την ασφάλιση του Κλάδου. Με τον νόμο για τον ΕΦΚΑ, επέρχεται η δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας και των αποθεματικών των δημοσιογραφικών Ταμείων. Χάνεται δηλαδή ακόμη και ό,τι απέμεινε από τη ληστεία του PSI.

Το αγγελιόσημο –οιονεί εργοδοτική εισφορά–, που εξασφάλιζε επί δεκαετίες τη λειτουργία των Ταμείων του κλάδου, έχει μετατραπεί με τον τελευταίο νόμο (Ν. 4387/2016) σε διαφημιστική δαπάνη, δηλαδή έσοδο που εισπράττουν κανάλια, ραδιόφωνα, ημερήσιος και εβδομαδιαίος τύπος και διαδικτυακές εφαρμογές.

Κάνουν ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες που έχουν ήδη φροντίσει να τσακίσουν τα δικαιώματα και μισθούς και να βγάλουν στην ανεργία το 40% του Κλάδου.

Τα δημοσιογραφικά Ταμεία κύριας ασφάλισης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) με 13 κλάδους ασφαλισμένων και λογαριασμούς ανεργίας, συγχωνεύονται από την 1/1/2017 στον ΕΦΚΑ. Με τον τρόπο αυτό, τα ταμειακά τους διαθέσιμα, το χαρτοφυλάκιό τους (με ομόλογα και αμοιβαία) και τα αποθεματικά τους άνω των 900 εκ. ευρώ, απλώς πέφτουν στο πηγάδι της μαύρης τρύπας των άλλων Ταμείων.

Δεν λύνουν το γενικό ασφαλιστικό ζήτημα της χώρας. Αντίθετα δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα στα ΜΜΕ και στους εργαζόμενους. Ρίχνουν στον Καιάδα και φορτώνουν στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου το κόστος της ασφάλισής τους. Προξενούν, έτσι, πρόσθετο κόστος 1,8 δις ευρώ, ενώ μέχρι τώρα ο προϋπολογισμός και ο Έλληνας πολίτης δεν επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ για τον Κλάδο των ΜΜΕ.

Τα έσοδα των δημοσιογραφικών Ταμείων (πόροι, αποθεματικά, περιουσία) τα παίρνει ο ΕΦΚΑ για να καλύψει τα ελλείμματα των άλλων Ταμείων που συγχωνεύονται σε αυτόν.

Ο ΕΔΟΕΑΠ (αυτόνομος και αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός Περίθαλψης και Επικούρησης των μελών των Ενώσεων Συντακτών και των Ενώσεων Προσωπικού Εφημερίδων) με την κατάργηση του πόρου του, από την κυβέρνηση, οδηγείται σε οικονομική ασφυξία και κινδυνεύει με στάση πληρωμών.

Οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ, συντάκτες και διοικητικοί, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, πληρώνουν απ’ την τσέπη τους την δική τους αναλογία για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και την νοσοκομειακή κάλυψη, ενώ η κάλυψη των ανέργων συνεχίζεται μετ’ εμποδίων. Μόνο, όμως, με τα χρήματα από τις εισφορές των ασφαλισμένων δεν διασφαλίζεται η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ και όλα είναι στον αέρα.

Τα ΤΕΑΣ (Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών) παρέχουν επικουρική ασφάλιση στους δημοσιογράφους της περιφέρειας. Χωρίς αγγελιόσημο όμως και αυτά οδηγούνται σε κλείσιμο και χάνουν την επικούρησή τους και οι συνάδελφοι της περιφέρειας.

Η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις της. Έχει δεσμευτεί να κρατήσει ανοιχτό τον ΕΔΟΕΑΠ. Πως, όμως, θα συμβεί αυτό; Έχει κάνει δώρο στους εργοδότες το αγγελιόσημο. Και οι δύο σφυρίζουν αδιάφορα, διότι απλώς τους εξυπηρετεί το καθεστώς ομηρίας του Κλάδου. Ταυτόχρονα, όμως, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ απαλλάσσονται από το κόστος της ασφάλισης.

Κάπως έτσι, μαζί με όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, διαλύεται και το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Χωρίς δημοσιογράφους βάζουν στο γύψο και το δικαίωμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Η συνολική και πραγματική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προϋποθέτει αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ρύθμιση των σχέσεων εργασίας.

Μαζί με όλη την κοινωνία θα αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα μνημονιακά μέτρα.

Οι θέσεις μας είναι αμετακίνητες. Ο αγώνας μας για την ελευθεροτυπία και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων συνεχίζεται και θα ενταθεί, καθώς μοναδικός φραγμός απέναντι στις καταστροφικές επιλογές, που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές και οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, είναι η αντίδρασή μας σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά αλλά και νομικά.

 ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ – ΕΣΗΕΑ – ΕΣΗΕΜΘ – ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε
– ΕΣΗΕΠΗΝ – ΕΣΠΗΤ – ΕΠΗΕΑ – ΕΠΗΕΘ – ΕΤΗΠΤΑ

ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ PULSE : Ανέβηκε στο 11% από 8% η διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός Κοινοβουλίου Λεβέντης, Καμένος, Θεοδωράκης, στο όριο η Κωνσταντοπούλου

Διαφορά 11% υπέρ της
Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που έγινε για λογαριασμό του σταθμού Action24.

Σημειώνεται ότι η διαφορά ήταν 8% στην τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβριο.

Τα αποτελέσματα που δόθηκαν από την εταιρεία είναι με αναγωγή και αυτό δείχνει ότι ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΩΩΝ (Λεβέντης), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (Καμένος) και ΠΟΤΑΜΙ (Θεοδωράκης) μένουν εκτός Βουλής ενώ οριακά μπαίνει η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Κωνσταντοπούλου).

Αναλυτικά, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή έχουν ως εξής:

 •  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   31,5%
 •  ΣΥΡΙΖΑ                                         20,5%
 •  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                              7,5%
 •  ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡ.ΣΥΜΠΑΡ.    6%
 •  ΚΚΕ                                               5,5%
 •  ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ             3%
 •  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ                   2,5%
 •  ΠΟΤΑΜΙ                                       2%
 •  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ       2%
 •  ΑΝΤΑΡΣΥΑ                                  1%
 •  ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                      1%
Στην ερώτηση για το ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα που αφορά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή τους θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή για τη χώρα, έναντι 24% που προτιμούν άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και 22% που επιλέγουν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: Όλοι απεργούμε την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετώντας πιστά τις αξιώσεις των εργοδοτών, ετοιμάζεται να συνεχίσει το «έγκλημα» με τα νέα μέτρα που φέρνει, που στόχο έχουν να κάνουν ακόμη πιο φτηνούς τους εργάτες, ώστε να γεμίζουν περισσότερο τα χρηματοκιβώτια των αφεντικών.


Σ’ αυτή την κατεύθυνση θέλει να κάνει ακόμη πιο ευέλικτη την εργασία, γενικεύοντας τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, όπως είναι η δουλειά με την ώρα, η ημιαπασχόληση κ.τ.λ. Μέτρα που σιγά-σιγά προσπαθούν να περάσουν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Από την άλλη, μπαίνει μαχαίρι σε όλες τις παροχές, στα δώρα, επιδόματα, στα βοηθήματα, νέο τσεκούρι στις συντάξεις.

Παράλληλα, για να προλάβει τις εξελίξεις και να παρεμποδίσει τους εργάτες να οργανωθούν και να αγωνιστούν, φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με στόχο ακόμα και την ποινικοποίηση της σκέψης για απεργία.

Οι εργοδότες, προκειμένου να επιταχυνθεί η αντιλαϊκή πολιτική, αξιώνουν να υπάρχει «εθνική ομοψυχία», όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων που τους υπηρετούν, αλλά και από τους εργαζόμενους.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που με μοιρασμένους ρόλους προσπαθούν να σύρουν τους εργαζόμενους να παλεύουν «για τ’ αφέντη το φαΐ». Γι’ αυτό υπογράφουν κοινωνικά συμβόλαια με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Θέλουν δηλαδή, το αρνί να παλέψει μαζί με το χασάπη για το πόσο θα πουλάει το κρέας για να κερδίζει περισσότερο.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανένα να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ

Ο δρόμος του αγώνα είναι για μας μονόδρομος! Όλοι μαζί, οργανωμένοι κι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση, μπορούμε να διεκδικήσουμε μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία και μέτρα ανακούφισης των ανέργων.

 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30πμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΆΜΦΙΣΣΑ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς για το 2017

Ψηφίστηκε σήμερα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2017 από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόκειται για ακόμη έναν προϋπολογισμό εφαρμογής της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής με σκοπό την σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τον εξορθολογισμό τους και την εξοικονόμηση κονδυλίων που διατίθενται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων, του τουρισμού αλλά και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, είναι προϋπολογισμός προσαρμοσμένος και βασισμένος σε δύο άξονες: Στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά μειώθηκαν κατά 25% και στην «επένδυση» σε στόχους και δράσεις οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα στην Περιφέρεια, όπως ο τουρισμός, η προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Στερεάς Ελλάδας και η ενίσχυση κάθε πρωτοβουλίας ή σχεδίου που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Ο Κ. Μπακογιάννης, επισήμανε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι παράλληλη και ουσιαστική στόχευση αυτού του προϋπολογισμού είναι η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη και η ενίσχυση όλων των δράσεων με αυτό τον σκοπό.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίσαμε και φέτος, ακόμη μεγαλύτερο ποσό, το οποίο αγγίζει το 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι του περσινού 1 εκατ. ευρώ για κοινωνικές δράσεις , τουρισμό και ηλεκτρονική διακυβέρνηση» ανέφερε και προσέθεσε:

«Έχουμε μπει στην ουσιαστική εφαρμογή του σχεδίου μας και της υπόσχεσης που δώσαμε όταν αναλάβαμε, να κόβουμε από τα περιττά. Έτσι επενδύουμε στους τομείς που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε χώρο για έσοδα και επενδύσεις. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε καθημερινά κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά βασικός μας στόχος είναι, με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας , να μην υπάρχει οικογένεια που θα χρειάζεται στήριξη».

Ηλεκτρονικά ραντεβού χωρίς χρέωση, σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ & Κέντρα Υγείας

Ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου κοινοποίησε τη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το νέο μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει :

Τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας θα έχουν από τα μέσα Δεκεμβρίου οι πολίτες όλης της χώρας μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Η υπηρεσία eRDV θα ξεκινήσει δοκιμαστικά, τη Τετάρτη 7/12/2016 και ώρα 08:00 πμ, ενώ η πλήρης παραγωγική της λειτουργία θα ξεκινήσει επισήμως στις 15/12/2016.

Οι πολίτες επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα http://rdv.ehealthnet.gr θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη Μονάδα ΠΕΔΥ και ΚΥ, την ειδικότητα ή ακόμα και το γιατρό και εντελώς δωρεάν να «κλείσουν» το ραντεβού τους.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εντοπίσουν το κοντινότερο σημείο φροντίδας και να επιλέξουν το χρονικά συντομότερο ραντεβού.

Η ασφαλής πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Το σύστημα τροφοδοτείται συνεχώς με τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των ΚΥ, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της ΠΦΥ. Επίσης, σύντομα, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού είτε για ιδιωτικό ραντεβού είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού προσδοκά να εξυπηρετήσει, αλλά και να ανακουφίσει οικονομικά, τους πολίτες αφού δε θα είναι πλέον αναγκασμένοι να επιβαρύνονται με το 1 ευρώ της χρέωσης για το κλείσιμο των ραντεβού τους μόνο μέσω τηλεφώνου με τη χρήση πενταψηφίων τηλεφωνικών κέντρων όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας είναι η διάθεση της υπηρεσίες και μέσω ΚΕΠ αλλά και μέσω τον Κέντρων Κοινότητας, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών διαδικτύου (internet).

Συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη ευπαθών οικογενειών στο Ευπάλιο

Με μήνυμα…
 «Ενώνουμε τις ευχές μας - ενώνουμε τις καρδιές μας!»Το αναλυτικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Ευπάλιο ξεδιπλώνουν και μας δίνουν πιο αναλυτικά οι φορείς που τις διοργανώνουν.

Έτσι την Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2016 από τις 10.00 π.μ. ξεκινά η συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη ευπαθών οικογενειών.

Στην ανακοίνωσή τους μας υπενθυμίζουν τους στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου...
 

Κάθε που αγκαλιάζω έναν
άνθρωπο, Κύριε, θαρρώ
πως κρεμιέμαι από το λαιμό σου.


Οι δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά μέρες που διανύουμε επισημαίνουν, καθιστούν την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και υποστήριξη ολοένα και περισσότερο επιτακτική.

Η συγκέντρωση και διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας σε οικογένειες συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν έντονο οικονομικό πρόβλημα και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμη και σε στοιχειώδεις ανάγκες τους, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας.

Οι ωφελούμενες οικογένειες θα υποδειχθούν από το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Ευπαλίου.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας !

 «Χριστός γεννάται, δοξάσατε»

Ας υποδεχθούμε την πιο όμορφη γιορτή του κόσμου, τη γιορτή της Αγάπης, με την ανιδιοτελή προσφορά αγάπης, φροντίδας και παροχής υλικών και συναισθηματικών αγαθών προς τον συνάνθρωπο μας!


Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτές τις γιορτές πιο χαρούμενες για όσους έχουν ανάγκη !

Ας μεταφέρουμε, πρώτοι εμείς, με τις πράξεις μας, το μήνυμα της αγάπης, του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας!

Ας διαποτίσει η Αγάπη την ψυχή μας! 


    
 «Διαγωνισμός Μελομακάρονου»

Την ίδια μέρα και από τις 11:00 το πρωί στην κεντρική Πλατεία Καρυάς Ευπαλίου καλούνται όλες οι φίλες και οι φίλοι του Ευπαλίου και του …μελομακάρονου, να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για το γευστικότερο παραδοσιακό μας γλύκισμα.


Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, όλοι μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές και για την ώρα που τα σπίτια μας θα γεμίσουν από πολύχρωμα στολίδια και φανταχτερά λαμπάκια, αλλά το σημαντικότερο από μελομακάρονα και κουραμπιέδες!!

Ο διαγωνισμός είναι μία ευκαιρία ανταλλαγής γλυκών γεύσεων αλλά και σκέψεων!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.  Τα μελομακάρονα να είναι οπωσδήποτε χειροποίητα και τουλάχιστον 10 κομμάτια.
2.  Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι στη πλατεία στις 10:00 το πρωί προκειμένου να παραδώσουν τα μελομακάρονα στους διοργανωτές.
3.  Κάθε πιατέλα θα αντιστοιχηθεί από τους διοργανωτές, με ένα μοναδικό αριθμό. Την παραπάνω αντιστοίχιση δεν θα την γνωρίζει κανείς, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
4.  Εφόσον ολοκληρωθεί η παράθεση των γλυκισμάτων, η κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από ειδικούς στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, θα ξεκινήσει τη διαδικασία της βαθμολόγησης η οποία θα βασίζεται στα εξής βασικά κριτήρια: Όψη, Οσμή και Γεύση.
5.  Όταν η κριτική επιτροπή τελειώσει το έργο της, η βαθμολογία που συγκέντρωσε κάθε γλύκισμα ξεχωριστά θα κοινοποιηθεί στο κοινό.
6.  Θα ακολουθήσει απονομή των βραβείων.

Είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξετε την προσπάθειά μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
….γιατί Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται!