Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γενική Συνέλευση και εκλογές

Την ετήσια Γενική του Συνέλευση πραγματοποιεί αύριο Κυριακή στις 7:00 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου η ομάδα του Απόλλωνα Ευπαλίου.

Στην ατζέντα τη πρόσκλησης μια σειρά από σημαντικά θέματα ενώ θα πραγματοποιηθούν και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Κι όλα αυτά βέβαιά εφ΄όσον υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία, διαφορετικά η Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 13 Ιουλίου.


Εκλογές Πολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου

Εκλογές έχει αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευπαλίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής. 

Θα γίνουν από ώρα 10.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου στη θέση Άμπλα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι κατάγονται από το Ευπάλιο, οι σύζυγοι και τα παιδιά αυτών, καθώς και όσοι έχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο στο χωριό, επίσης όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Ευπάλιο, εφόσον είναι ενήλικες, έχουν την ελληνική ιθαγένεια οπουδήποτε και αν κατοικούν και έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Σύλλογο .

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στο ενιαίο Ψηφοδέλτιο όπου θα εκλεγεί το 5μελές νέο Δ.Σ. για τα επόμενα δύο χρόνια είναι:

1. Αλεξανδρής Ιωάννης του Νικολάου
2. Βάσσης Ιωάννης του Κωνσταντίνου
3. Διαμαντοπούλου Βασιλική του Κωνσταντίνου
4. Θανασίου - Μπραούνου Λαμπρινή του Ιωάννη
5. Καραγεωργοπούλου Κωνσταντίνα του Δημητρίου
6. Μπάμπος Βασίλειος του Παναγιώτη
7. Ντίνου - Ανδρεοπούλου Σταματίνα του Αντωνίου
8. Παλιούρας Θεόδωρος του Γεωργίου
9. Τιγγινάγκας Γεώργιος του Σπυρίδωνος

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στην Τολοφώνα

Ακόμη μία μεγάλη φυτεία με (700) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε παραποτάμια και δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Μύλος Καρίμπαλη» Τολοφώνα Δωρίδας.

Ο εντοπισμός της είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση από την Παρασκευή 7 Ιουλίου το πρωί , στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, με την συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φωκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Λιδορικίου και Ιτέας και του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,40) έως και (1,5) μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια κ.λ.π.), κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και τμήματα ελαστικών σωλήνων άρδευσης για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.
 
Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας.
 
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος είχαν εντοπιστεί δύο ακόμη μεγάλες φυτείες σε περιοχές της Φωκίδας και συγκεκριμένα:
 
Την 31-07-2015, στην ορεινή, δασώδη και δύσβατη περιοχή Βαρτός Άμφισσας Φωκίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
 • (1.164) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (20) εκατοστά έως και (2) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν.
 • (137) φυτά κάνναβης, ύψους έως (5) εκατοστών, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε γλάστρες.
 • (4) κιλά και (800) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.
 • (3) κιλά και (200) γραμμάρια κάνναβης.
 • Μία ζυγαριά ακριβείας και ένα όργανο μέτρησης υγρασίας.
 • Διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, λοστοί κ.λ.π.), για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και αυτόματο σύστημα ποτίσματος της φυτείας.
Στις 31 Αυγούστου 2015, σε δασώδη - δύσβατη περιοχή στη θέση Αγ. Αντωνίου Δράκου του Τειχίου Δωρίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 •  (1.534) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (15) εκατοστά έως και (3) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν.
 • (2) κιλά και (200) γραμμάρια κάνναβης.
 • Μία ζυγαριά ακριβείας και ένα σύστημα ποτίσματος της φυτείας.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
 
Όπως επισημαίνεται από την Ελληνική Αστυνομία η καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητά της.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας έχει καταρτήσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του προβλήματος, πάντα με γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Θα ρυθμιστούν παλαιά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων από Ταμείο Παρακαταθηκών

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Η νέα στρατηγική του Ταμείου θα περιλαμβάνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που έχουν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ παράλληλα θα επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες.


Βασικό κριτήριο για τις νέες ρυθμίσεις δανείων αποτελεί η εξασφάλιση βιώσιμης λύσης, δηλαδή το διαθέσιμο, μετά την πληρωμή της δόσης, εισόδημα να είναι ικανό για τη διαβίωση του δανειολήπτη, λαμβανομένης υπόψη της οικογενειακής του κατάστασης.


Για την επιλογή της κατάλληλης ρύθμισης θα ακολουθούνται κατά σειρά οι εξής λύσεις: α) επιμήκυνση διάρκειας δανείου, β) μείωση επιτοκίου και γ) διαχωρισμός του δανείου, ώστε να αποπληρώνεται με το μειωμένο επιτόκιο ένα μέρος του κεφαλαίου και το υπόλοιπο να παραμένει «παγωμένο» για διάστημα 10 ετών.

Εξάλλου, για την αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων αναγκών θα προβλέπεται και η δυνατότητα μειωμένων καταβολών για χρονικό διάστημα έως και τρία έτη.

Επίσης, στο ΚΥΣΟΙΠ συζητήθηκε, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Οικειοθελούς Γνωστοποίησης Περιουσιακών Στοιχείων, το οποίο θα δίνει μια τελευταία δυνατότητα στους μη συνεπείς φορολογούμενους να γνωστοποιήσουν τα αδήλωτα περιουσιακά τους στοιχεία, πριν επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, σε περίπτωση διαπίστωσης αναληθών φορολογικών δηλώσεων.

Οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα περιέχουν και τις διατάξεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου, να κατατεθούν πολύ σύντομα στη Βουλή.

Στην τελική ευθεία τα Κέντρα Υποστήριξης των Επιχειρήσεων από την Περιφέρεια


Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που αφορά στη δημιουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή μετά την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η Περιφέρεια προχωρά στη δημιουργία πέντε κέντρων, ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης με όλους τους ενδιαφερόμενους και τους φορείς που στήριξαν το σχέδιο και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Είναι δεδομένο ότι κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει όταν αντιμετωπίζει αυτή την τεράστια κρίση στην αγορά παθητικά. Ο λόγος που δημιουργούμε αυτά τα κέντρα δεν είναι τυπικός, είναι ουσιαστικός και εντάσσεται στις προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε μπροστά, να παρέμβουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε αλλά να αναπτυχθούμε. Έχουμε τεχνογνωσία, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε την ποιότητα και αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση για να αφήσουμε τις μαύρες ημέρες πίσω μας».

Η Δωρίδα απέκτησε Λιμενικό Ταμείο

Μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Δωρίδας 

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα και τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Μπαλάφα, το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος που θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Ήδη έχει προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Με τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμος Δωρίδος μπορεί να διαχειρίζεται ο ίδιος τις λιμενικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα γεωγραφικά του όρια, να συντηρεί και να κατασκευάζει τις αναγκαίες υποδομές λιμενικών έργων με στόχο την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, τόσο στα ελλιμενιζόμενα σκάφη αναψυχής συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Δωρίδας, όσο και στους επαγγελματίες αλιείς και στους ερασιτέχνες.

Να ανασύρει σκάφη που είναι βυθισμένα στο λιμάνι των Τριζονίων, να εξασφαλίσει τη δυνατότητα ασφαλούς παραμονής των σκαφών στα λιμάνια και τα καταφύγια, κ.ά.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, με δήλωσή του,  εκφράζει τις ευχαριστίες του στους Υπουργούς για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, στο Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου για τη σημαντική συμβολή του, στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων, στο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας για τη θέση του προς την κατεύθυνση σύστασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος, στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «ο Αρίων» και τους Δήμους μέλη του από τον Κορινθιακό Κόλπο, στους Συλλόγους που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου, καθώς και σε όσους βοήθησαν αφανώς για την σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έδρα του ταμείου θα είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας.

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Σεργούλα : Ένας εκπληκτικός προορισμός, πολύ κοντά στην Πάτρα, τα συνδυάζει όλα

                                               Ειδικό αφιέρωμα σε Πατρινό SiteΈνα πλούσιο αφιέρωμα με βίντεο από αέρος, κείμενο και φωτογραφίες έκανε το site "The Best News" της Πάτρας για την Σεργούλα της Δωρίδας, στις ομορφιές όπως αναφέρει που βρίσκονται, λιγότερο κι από 1 ώρα από την Πάτρα.

Θα λατρέψετε επισημαίνει την περιοχή που είναι εκπληκτικής ομορφιάς παραθέτοντας και την ιστορία του χωριού.

Ολόκληρο το αφιέρωμα ...Αρχική ονομασία της Σεργούλας, επί Τουρκοκρατίας, ήταν «Μύλοι» λόγω των πολλών νερόμυλων που υπήρχαν στην περιοχή.

Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το «κανάλι» του μύλου, που στηρίζεται σε αριστοτεχνικές καμάρες και περιβάλλεται από πλατάνια. Με πρόσφατη απόφαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πατρών έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο κτίσμα.

Πριν μερικές δεκαετίες ονομάσθηκε «Κάμπος» και το οφείλει στο γεγονός ότι είναι κτισμένο σε μια μικρή πεδιάδα που την διασχίζει το ποτάμι «Πολισταύρι». Στην δεκαετία του 1930 λειτούργησε για πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείο και από τότε λειτουργεί συνέχεια.

Το χωριό σιγά σιγά μεγάλωνε και έφθασε σήμερα να έχει περίπου 220 κατοίκους, ταβέρνες, εστιατόρια, και τουριστικές επιχειρήσεις. Πολλά σπίτια χτίσθηκαν στην περιοχή. Η φυσική ομορφιά το ατέλειωτο πράσινο, τα πελώρια πλατάνια, η καθαρή θάλασσα και οι όμορφες ακρογιαλιές είναι μαγνήτες και προσελκύουν χιλιάδες παραθεριστές.

Το χωριό δημιουργήθηκε πριν από το 1800. Η παράδοση αναφέρει ότι πρώτος εγκαταστάθηκε κοντά στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη - μετόχι της μονής Βαρνάκοβας - κάποιος Πολίτης, ντυμένος παπάς. Αυτή η εγκατάσταση του Πολίτη αποτέλεσε το πρώτο κύτταρο της δημιουργίας του χωριού της Σεργούλας.

Το Δημοτικό σχολείο του χωριού, που κάποτε φιλοξενούσε 140 παιδιά, σήμερα είναι κλειστό. Τους καλοκαιρινούς μήνες πλημμυρίζει από παιδικές φωνές καθώς η παιδική χαρά γεμίζει.

Η εκκλησία του χωριού ο Αϊ Γιάννης, δεσπόζει σε περίοπτη θέση, κοσμεί και προστατεύει το χωριό από την δημιουργία του μέχρι σήμερα.

Στο βόρειο μέρος υψώνεται το κεφαλάρι. Αυτό το δάσος φυλάγεται από τους ίδιους τους κατοίκους και αποτελεί ασπίδα του χωριού από τις νεροποντές. Δίνει την αίσθηση και την ομορφιά πραγματικού δρυμού και δένει αρμονικά με το διάσπαρτο πράσινο στις αυλές των σπιτιών και τις κεραμοσκεπές.

Στο χωριό διατηρείται το ένα από τα δύο «αρχοντικά» του Κ. Λιδωρίκη, υπουργού των Φιλευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η οικογένεια Λιδωρίκη είναι διάδοχος των οικογενειών Παπαπολίτη (προεστού της περιοχής) και της οικογένειας του ήρωα Διοβουνιώτη.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει κατά τους θερινούς μήνες τις πηγές «Φλέβα» πέντε λεπτά νότια του χωριού, όπου υπάρχει ο μύλος του αείμνηστου Γ. Καρμανιόλα, σε μια μαγευτική περιοχή με αιωνόβια πλατάνια.

Η Σεργούλα εορτάζει με παραδοσιακό τρόπο τέσσαρες εορτές. Αγίων Θεοδώρων (8 Ιουνίου), Κοίμησης της Θεοτόκου (15 Αυγούστου), Αγίου Ιωάννου (29 Αυγούστου) και Αγίας Σοφίας (17 Σεπτεμβρίου). Κάθε μια από τις γιορτές αυτές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Έντονη αντίδραση του Μπακογιάννη στον Υπουργό Γεωργίας για τη χρηματοδότηση

Την αντίδρασή του έναντι της αδικίας που προβλέπει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σε σχέση με πολλές από τις υπόλοιπες περιφέρειες, εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Η αντίδραση του Περιφερειάρχη αφορά στο γεγονός ότι η δεύτερη σε έκταση και η τρίτη σε συνεισφορά στο αγροτικό ΑΕΠ Περιφέρεια, εμφανίζεται έβδομη(!) στη χρηματοδότηση.

Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου:

«Αγαπητέ ​Κύριε Υπουργέ,

Αναγνωρίζοντας την έως σήμερα εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή, επικαλούμενος όχι την στερεοελλαδίτικη καταγωγή σας, ως βουλευτή Εύβοιας, αλλά το αίσθημα δικαιοσύνης, τη λογική και την ευαισθησία σας. ​

Γνωρίζετε πολύ καλά τις συζητήσεις, που έχουν ήδη αρχίσει, για την εκχώρηση, μέρους των ευρωπαϊκών πόρων που προέρχονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 - 2020), στις περιφέρειες όλης της χώρας.

Γνωρίζετε επίσης ό,τι η Περιφέρειά Στερεάς Ελλάδας αποτελεί τα τελευταία χρόνια θύμα της γνωστής στατιστικής στρέβλωσης που την κατατάσσει στον «Στόχο 2» και την υποχρεώνει σε διαρκή υποχρηματοδότηση. Σας αναφέρω ενδεικτικά ό,τι η Περιφέρειά μας λαμβάνει αθροιστικά (εθνικούς και κοινοτικούς πόρους) περίπου το 50% από το μέσο όρο των πόρων συγκριτικά με άλλες περιφέρειες της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

είναι εκτός λογικής, η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση περιφέρεια και τρίτη σε συνεισφορά στο Αγροτικό ΑΕΠ της χώρας (9.4%), να εμφανίζεται έβδομη ως προς τα ποσοστά εκχώρησης του ΠΑΑ 2014-2020 και να καταδικάζεται με αυτό τον τρόπο η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μας.

Το καθήκον μου, η κοινή λογική και πάνω από όλα το χρέος μου απέναντι στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας με υποχρεώνουν να μην μπορώ να κάνω αποδεκτή όποια λύση θέλει την Περιφέρειά μας να λαμβάνει λιγότερα από όσα δικαιούται, βάσει των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Δηλαδή λιγότερα από το ποσοστό που μας αναλογεί βάσει της συνεισφοράς μας στο αγροτικό ΑΕΠ. ​

Είμαι σίγουρος ό,τι, όχι μόνο θα ταχθείτε στο πλευρό της άρσης της επαναλαμβανόμενης αδικίας που συντελείται εις βάρος όλων των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημά μας.

Με εκτίμηση,
Κώστας Μπακογιάννης»

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Συντήρηση δρόμου Μαραθιά - Σεργούλας με ύψος προϋπολογισμού 150.000 ευρώ

Προκήρυξη διαγωνισμού έκανε η Περιφέρεια για την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου της επαρχιακής οδού από Μαραθιά έως Σεργούλα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι το σύστημα προσφοράς με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης του άρθρου 5 του του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Τεχνική έκθεση- προϋπολογισμό κ.λ.π) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Γιδογιάννου 31 στη Άμφισσα, μέχρι τις 18 - 08 -2016.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 2.440 ευρώ και ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και τριάντα (30) ημερών, από την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από Πιστώσεις ΣΑΕΠ 566 έτους 2016.

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι μπορούν να πάρουν στα τηλέφωνα 2265350-562 και 2265350-572 από τις υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας Καστίλια Μαρία και Παπαδοπούλου Ευαγγελία.

Πρόγραμμα εορτής Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος σας προσκαλεί στο Τρίκορφο Φωκίδος, για την εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού.

Στις 18 και 19 Ιουλίου πανηγυρίζει το Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα, θα τελεστεί μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Τρίτη 19 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τις ημέρες της πανηγύρεως θα εκτεθούν σε ιερό προσκύνημα τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού.
Ανήμερα της εορτής μετά την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα ηχήσουν και οι 62 καμπάνες, από το μεγάλο καμπαναριό με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.

Η αποκατάσταση της παραλίας Τολοφώνας στα νέα έργα από την Περιφέρεια Στερεάς


Την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τα νέα έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από την αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού συζήτησαν στη χθεσινή τους συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης με τον Υφυπουργό Αλέξη
Χαρίτση.


Συνολικά, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 27 νέα έργα που θα υλοποιηθούν στην Στερεά Ελλάδα, προϋπολογισμού 21 εκατ. Ευρώ.

Πρόκειται για έργα υποδομής που αφορούν σε βασικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προστασία των πολιτών από φυσικά φαινόμενα.

Ενδεικτικά, ο καθαρισμός των αρδευτικών καναλιών της Κωπαΐδας, οι παρεμβάσεις για την προστασία από κατολισθήσεις (δρόμος Ροβιές - Ήλια- Αιδηψός), αλλά και από την διάβρωση παραλιών (Παραλία Τολοφώνας), είναι μερικά από τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα. 

Για την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων αυτών μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

"Είναι η δουλειά μας να είμαστε πάντα έτοιμοι να απορροφήσουμε, αλλά και να ψάχνουμε τα χρήματα που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και οι πολίτες της. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πρόγραμμα και συγκεκριμένη στοχοθεσία για όλα όσο πρέπει να αλλάξουμε στη Στερεά Ελλάδα. Με ώριμες μελέτες διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις για έργα που αποτελούν δομικές παρεμβάσεις για τη ζωή όλων των κατοίκων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, όχι μόνο για την εξαιρετική συνεργασία την οποία έχουμε αναπτύξει όλο αυτόν τον καιρό, αλλά και για το ειδικό ενδιαφέρον που δείχνει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επιτελώντας το έργο του με αντικειμενικότητα και αίσθημα δικαίου". 

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 100 χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ : Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες της οικονομίας

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες μιας δύσκολης εγχώριας και ευρωπαϊκής οικονομικής συγκυρίας δήλωσε ο Μιχάλης Σάλλας με αφορμή τα 100 χρόνια παρουσίας της τράπεζας στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Τράπεζας, δήλωσε:

«Σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αντικατοπτρίζοντας την εξέλιξη και τη φιλοσοφία της ανάπτυξης εν μέσω δυο αιώνων.

Όταν η Τράπεζα ιδρύθηκε το 1916 στον Πειραιά, ξεκίνησε ως ένα μικρό τραπεζικό ίδρυμα, με σχετικά περιορισμένους στόχους και δραστηριότητες. Σήμερα, την έχουμε αναδείξει σε μία μεγάλη για την εγχώρια αγορά, ισχυρή και σημαντική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα τράπεζα.

Οι επιτυχίες της Τράπεζας Πειραιώς, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, η φιλικότητα προς τον πελάτη και η ποιότητα των υπηρεσιών, χαρακτηρίζουν την ιστορία της τράπεζας αλλά και προσδιορίζουν την πορεία της μπροστά στις νέες προκλήσεις για την επόμενη δεκαετία.

Ορόσημο για την ιστορία της Τράπεζας Πειραιώς υπήρξε η ιδιωτικοποίησή της το 1991, όταν μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους μοιράστηκα το ίδιο όραμα, πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη και μεγάλη τράπεζα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής, η οποία άρχιζε για την ελληνική οικονομία μετά από την ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε μερίδιο αγοράς τότε μόλις 0,1%. Σήμερα αντιπροσωπεύει περίπου το 30%. Τότε απασχολούσε 200 εργαζόμενους. Σήμερα ο Όμιλος απαριθμεί 20.000 εργαζόμενους και σχεδόν 6 εκατομμύρια πελάτες.

Συνεχίζουμε την πορεία μας, με την ίδια πίστη και την ίδια φιλοσοφία. Συνέπεια, ποιότητα, εργατικότητα, προτεραιότητα στις ανάγκες του πελάτη και της οικονομίας, σεβασμό στα συμφέροντα όλων των μετόχων. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες μίας δύσκολης εγχώριας και ευρωπαϊκής οικονομικής συγκυρίας, έτοιμοι για το μέλλον.»

Το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων εξετάστηκε στη 10η Σύνοδο του ΦοΔΣΑ

·       Με αντιπροσωπεία και προτάσεις ο Δήμος Δωρίδας συμμετείχε στη Σύνοδο που έγινε στα Ιωάννινα
·        Ο Ανδρέας Ευσταθίου εξελέγη Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του δικτύου Φο.Δ.Σ.Α Ελλάδος.Το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων και η αντιμετώπισή του εξετάστηκε στη 10η Σύνοδο του ΦοΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Η 10η Σύνοδος των Φο.Δ.Σ.Α συνδιοργανώθηκε από το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α, τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων, την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και του ε.ο.αν, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ο Ανδρέας Ευσταθίου εξελέγη από το Σώμα της Συνόδου
Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΦοΔΣΑ Ελλάδος
 

Ειδικότερα το θέμα της Συνόδου ήταν «Παρόν & Μέλλον στη διαχείριση των απορριμμάτων», που αναπτύχθηκε από πολλούς εισηγητές.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Δωρίδας στη 10η Σύνοδο του ΦοΔΣΑ
Κεντρικά θέματα της Συνόδου αποτέλεσαν, το σχέδιο νόμου για τους Φο.Δ.Σ.Α, ο νέος ΕΣΔΑ, τα υπό έγκριση ΠΕ.Σ.Δ.Α και οι χρηματοδοτήσεις των έργων.

Τα συμπεράσματα της Συνόδου είναι τα παρακάτω:  
 • Απαιτείται να υπάρξει ανάλυση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, προκειμένου να ακολουθήσει η ουσιαστική και αποτελεσματική εφαρμογή του νέου ΕΣΔΑ & των αναθεωρημένων ΠΕ.Σ.Δ.Α. 
 • Επιβάλλεται, άμεσα, η εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου δράσης μεταβατικής περιόδου ανά Περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη δημιουργία υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας. 
 • Βασική προϋπόθεση, για την εφαρμογή οποιαδήποτε μοντέλου διαχείρισης, είναι να ληφθεί υπόψη η κρίσιμη οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα καθώς και οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
 • Η διασφάλιση πόρων προς τους Δήμους και τους Φο.Δ.Σ.Α θεωρείται βασική προϋπόθεση, προκειμένου να υπάρξει επιτυχής εφαρμογή του νέου σχεδίου.
 • Το ίδιο ισχύει και για την αποδέσμευση του περιορισμού της πρόσληψης προσωπικού σε όλο το φάσμα διαχείρισης των απορριμμάτων και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα (αποκομιδή, λειτουργίες έργων κ.α).
 • Να προχωρήσει η υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων και ώριμων έργων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων.
 • Να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο των Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα από το 2010, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού και ειδικότερα την πρόταση της ΚΕΔΕ και τις αποφάσεις των Δήμων.
 • Οι καλές πρακτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να στηριχθούν.
 • Για την αποτελεσματικότητα και την επίτευξη των στόχων απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αλλά ιδιαίτερα η συνεργασία και συντονισμός των συναρμόδιων Υπουργείων. (Περιβάλλοντος, Εσωτερικών & Οικονομίας)
 • Τέλος όσον αφορά το ιδιαίτερο θέμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω της διαφορετικής προσέγγισης υπηρεσιών του Υπουργείου για την μετατροπή της νομικής μορφής του Φο.Δ.Σ.Α, θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα 2 δημόσια έργα η ομαλή λειτουργία του Φο.Δ.Σ.Α και ο σχεδιασμός του.

 Όλα τα παραπάνω με την μορφή ψηφίσματος θα σταλούν σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, την ΚΕΔΕ, τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τα ΜΜΕ.

Στην Σύνοδο παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΑΝ Δημήτρης Πολιτόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι & Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και στελέχη των Φο.Δ.Σ.Α από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των συστημάτων διαχείρισης καθώς και εκπρόσωποι των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.


Από πλευράς του Δήμου Δωρίδας, παρευρέθηκε αντιπροσωπία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γεώργιο Καπεντζώνη, μέλος του Δ.Σ.  Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας παράλληλα τις θέσεις του για το παρόν & μέλλον στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο αντιδήμαρχος Δωρίδας Κων/νος Υφαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Ευσταθίου και Χρήστος Γκίκας, η γραμματέας του δημάρχου Παρθενία Μηλιώνη και ο Γιάννης Τριανταφύλλου από το τμήμα τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδας.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Ανδρέας Ευσταθίου εκλέχθηκε από το σώμα της Συνόδου Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του δικτύου Φο.Δ.Σ.Α Ελλάδος
.

Έντονη κινητικότητα των εμπλεκομένων φορέων για λύση στο θέμα εργασιακών σχέσεων στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες ΑΕ

Έντονη κινητικότητα έχουμε τις τελευταίες μέρες στο ακανθώδες θέμα των εργασιακών σχέσεων στους «Ευρωπαϊκούς Βωξίτες ΑΕ».

Χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ», παρουσία στελεχών της Επιθεώρησης Μεταλλείων, καθώς και του βουλευτή Φωκίδας, Ηλία Κωστοπαναγιώτου. 


 Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, σε συνάρτηση με τις διαπιστώσεις των Επιθεωρητών Μεταλλείων μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν στις συγκεκριμένες μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, καθώς και κάθε παρεπόμενη επίπτωση στους εργαζόμενους.

Ο Π. Σκουρλέτης έκανε απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αποκλίσεων από τα όσα ορίζει ο νόμος για τη λειτουργία των μεταλλείων και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά. Κατά συνέπεια, οι παρατηρήσεις της Επιθεώρησης Μεταλλείων, πρέπει σε κάθε περίπτωση να υλοποιούνται στο ακέραιο, πολύ περισσότερο όταν εκτός από την ασφάλεια των εργασιών, αφορούν και στην ασφάλεια των εργαζομένων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κάθε πλευρά οφείλει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, όπως και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εννοείται ότι έχουν την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και σύννομη λειτουργία των εγκαταστάσεων.


Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι προτίθεται να καλέσει σε συνάντηση τη διοίκηση της εταιρίας, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τους όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα.

Εξάλλου την Δευτέρα 11 Ιουλίου ορίστηκε και η 3μερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τον Γ.Γ. του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη.

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μαραθιά


Αντιμισθία σε όλους τους Αντιδημάρχους και αποζημίωση σε Δημοτ.Συμβούλους

Την καταβολή αντιμισθίας σε όλους τους Αντιδημάρχους και αποζημίωση στους Δημοτικούς Συμβούλους προβλέπει άρθρο το οποίο θα συμπεριληφθεί στο υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόβλεψη που υπήρχε στο άρθρο 59 του πολυνομοσχεδίου περιόριζε σημαντικά την καταβολή του ποσού της αντιμισθίας. Μετά από πιέσεις και έντονες διαμαρτυρίες του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γ. Πατούλη η πρόβλεψη άλλαξε και η αντιμισθία θα αποδίδεται στο σύνολο των Αντιδημάρχων.

Μετά τη σχετική εξέλιξη ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ένα δίκαιο αίτημα των αιρετών του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης, ικανοποιείται και μια αδικία ετών λαμβάνει τέλος. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο σχετικό άρθρο θα προβλέπεται ότι η παράγραφος 1 εδ. α του άρθρου 92 του ν.3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής: «Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν αντιμισθία, η οποία καταβάλλεται από τον δήμο»

Επιπλέον για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το άρθρο προβλέπει: «9. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, δικαιούνται αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι τέσσερις (4) συνεδριάσεις το μήνα. Το ύψος της αποζημίωσης αυτής, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 4% της αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων, ήτοι 1% για κάθε συνεδρίαση και βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου ΟΤΑ. Κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης, που εκδίδεται μετά από γνώμη της ΚΕΔΕ.»

Πληρωμή Ασφαλιστικών Εισφορών ΟΓΑ με άτοκες δόσεις μέσω Τράπεζας Πειραιώς

Με αφορμή την παράταση μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ των αυτοτελώς απασχολούμενων αγροτών, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει ότι οι εισφορές αυτές, μεταξύ άλλων, μπορούν να εξοφληθούν σε όλα τα Καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και:
 • Εφάπαξ, με τη χρήση της Κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας και της Κάρτας Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς,
 • Σε έως 6 άτοκες δόσεις με τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς.
Επίσης, η εξόφληση των εισφορών μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω της winbank καθώς και μέσω της ιστοσελίδας Easypay.gr.

Δημιουργία Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιώντας το σχέδιο κοινωνικής προστασίας, προχωρά στην δημιουργία Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αλλά και την συνεισφορά στην πανελλαδική προσπάθεια για την αιμοδοσία.

Η Τράπεζα ξεκινά τη λειτουργία της από το Νομό Ευβοίας με την πρώτη αιμοδοσία την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 από τις 08:00π.μ έως τις 2:00μ.μ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Με αφορμή την δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε :

«Είναι ακόμη μία προσπάθεια που κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας. Ο εθελοντισμός, σε όλα τα επίπεδα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει την κοινωνία και όσους έχουν ανάγκη. Εμείς δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ανοίγουμε δρόμους για την προσφορά και την αλληλεγγύη».

Ποιοι είναι οι 11 που κατέθεσαν αίτηση για τις τέσσερις άδειες τηλεόρασης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Η προθεσμία κατάθεσης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έληξε χθες το απόγευμα στις 15.00. Συνολικά κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας και συγκεκριμένα από τις εταιρείες:


1. ΣΚΑΙ ΑΕ
2. STAR CHANNEL
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED( Ιβάν Σαββίδης)
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ
6. Ι. Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΑΕ
7. ΑΛΤΕΡ ΑΕ  (Βαγγέλης Μαρινάκης)
8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV”
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ   ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Κυπριακών συμφερόντων)
10. MEGA CHANNEL
11. City News ΑRΤ TV (Γιώργος Καρατζαφέρης)

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Πανηγύρι στην Παραλία Σεργούλας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Μύλοι»

Ο Πολιτιστικός και Οικολογικός Σύλλογος Σεργούλας «Οι Μύλοι» την παραμονή της Αγίας Μαρίνας το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 και ώρα 22.00 διοργανώνει στο Πάρκο Παραλίας Σεργούλας Πανηγύρι με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών.

Διοργάνωση Πανδωρικού Καλοκαιρινού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Ανδρών 2016

Δεκαεννέα χρόνια μετά την τελευταία προσπάθεια για τη διεξαγωγή καλοκαιρινού Πανδωρικού πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών, που τα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν να διεξαχθούν οι τότε αγώνες του Final Four, ο «Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ» και ο «Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου Δωρίδος» υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδος και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δημάρχου, αλλά και με την έγκριση της ΕΣΚΑΒΔΕ, διοργανώνουν Πανδωρικό πρωτάθλημα μπάσκετ (5 x 5) ανδρών με ελεύθερη συμμετοχή από 4 έως 21 Αυγούστου.

Ανάλογα με τις συμμετοχές που θα υπάρξουν φιλοδοξεί να καλύψει σχεδόν ολόκληρο τον Δήμο Δωρίδος και να αποτελέσει ένα αθλητικό γεγονός αναφοράς για την περιοχή μας που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό τόπο διεξαγωγής του Final Four, ώστε τα γήπεδα μπάσκετ του Δήμου μας να εξωραϊστούν να πάψουν να έχουν την εικόνα εγκαταλελειμμένων χώρων και να φιλοξενήσουν ξανά αθλητικούς αγώνες επιπέδου.

Όραμά των διοργανωτών είναι η διοργάνωση πανδωρικών καλοκαιρινών αθλητικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδας σε όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα (φέτος επίσης θα διεξαχθεί πανδωρικό καλοκαιρινό πρωτάθλημα πινγκ – πονγκ).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ που υπάρχουν στα χωριά του Δήμου, πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και κατά προτίμηση διαθέτουν ηλεκτροφωτισμό, ενώ οι ομάδες (που υποχρεωτικά θα συγκροτούνται από κάποιο τοπικό φορέα – νομικό πρόσωπο), θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και κάθε όμιλος θα έχει από 3 έως 5 το πολύ ομάδες.

Ήδη, ένας όμιλος αποφασίστηκε να διεξαχθεί στο γήπεδο Ζοριάνου με ευθύνη του συλλόγου Ζοριανιτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», ένας όμιλος μάλλον στην Ερατεινή με ευθύνη του συλλόγου «Α.Σ. ΔΩΡΙΔΑΣ» και ένας ή δύο όμιλοι στο γήπεδο Τρικόρφου, όπου θα διεξαχθεί φέτος και το final four της διοργάνωσης.

Για να γίνει δεκτή κάποια ομάδα στους αγώνες θα πρέπει να υποβάλει πλήρως συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο δήλωσης συμμετοχής, όπου θα αναφέρεται ο φορέας που την συγκροτεί, το άτομο που θα είναι υπεύθυνο για τις επιμέρους συνεννοήσεις και επαφές, τα πλήρη στοιχεία 15 το πολύ αθλητών, εκ των οποίων σε κάθε αγώνα θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα 12 το πολύ, οι ημέρες και ώρες που οι ομάδες επιθυμούν να αγωνίζονται και υποχρεωτικά το όνομα ενός διαιτητή για να διευθύνει αγώνες άλλων ομάδων που σε περίπτωση μη δήλωσής του ή μη εμφάνισής του στο γήπεδο όταν θα έχει οριστεί να διαιτητεύσει, συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας από την οποία προέρχεται από το πρωτάθλημα.

Επίσης, θα καταβάλλεται ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής και ποσό 50 ευρώ που θα χρησιμοποιείται από τους διοργανωτές κάθε ομίλου για την κάλυψη των πάσης φύσεως εξόδων των αγώνων (γραμματείας, διαιτητών, αγοράς εξοπλισμού γραμματείας), για τους οποίους θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Κ.

Οι διοργανωτές των κατά τόπους ομίλων θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στο γήπεδό τους και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των ομάδων με τις υποχρεώσεις τους ή δημιουργούς επεισοδίων, ενώ δεν θα γίνουν δεκτοί αθλητές που δεν θα έχουν αναγραφεί τα πλήρη στοιχεία τους στις δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες δεν μπορούν να τροποποιηθούν με έγγραφο διαγραφής μετά την 2.8.2016, οπότε και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν και οι επιμέρους όμιλοι.

Δηλώσεις συμμετοχής με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου που είναι διαθέσιμο και μέσω διαδικτύου, μπορεί να υποβάλλονται έως και την Δευτέρα, 1η Αυγούστου 2016.

Για κάθε ομάδα είναι υποχρεωτική η εμφάνιση με πλήρη ομοιόμορφη στολή (φανέλα, σορτς) τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα στο γήπεδο. Θα χορηγηθεί και έντυπο με τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής και θα πραγματοποιηθούν και επιμέρους ενημερωτικές συγκεντρώσεις (στην Αθήνα την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016, και στο Ευπάλιο το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, οι 2 πρώτες), ενώ θα γίνει και ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Ευπαλίου την 2.8.2016, την δε γενική εποπτεία της διοργάνωσης θα έχει τριμελής οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Κώστα Κατσιλιέρη, Αντώνη Βίτσα και Νίκο Κατσαρό. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Κώστα Κατσιλιέρη, τηλέφωνο 210/38.39.312 και 6972/827654, e-mail
katsilieris@hotmail.gr

ΠΑΝΔΩΡΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
                                   ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ 2016
                                           ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ
                           Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
                  ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
                                      ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ

 
 
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
 
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑΣ:
ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
                 ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
 
ΤΗΛ.: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 
α/α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
1.
 
 
 
 
2.
 
 
 
 
3.
 
 
 
 
4.
 
 
 
 
5.
 
 
 
 
6.
 
 
 
 
7.
 
 
 
 
8.
 
 
 
 
9.
 
 
 
 
10.
 
 
 
 
11.
 
 
 
 
12.
 
 
 
 
13.
 
 
 
 
14.
 
 
 
 
15.
 
 
 
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ: α)
                                    β)
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ (φανέλες – σορτς) ΟΜΑΔΑΣ - Υπενθυμίζεται ότι δεν θα γίνει δεκτή ομάδα χωρίς πλήρεις εμφανίσεις

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ:                                                    ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΓΗΠΕΔΟ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ:
ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ:

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΦΟΡΕΑ                                           ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

                                                                       ΠΡΟΕΔΡΟΥ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΦΟΡΕΑ