Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Τρία εκατ. Ευρώ για πυροσβεστικό εξοπλισμό στην Στερεά Ελλάδα

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην ένταξη της Πράξης «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», συνολικού κόστους 2,994,232.00 ευρώ, στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα», για την αγορά εξοπλισμού και οχημάτων που θα ενισχύσουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών του.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στέκεται δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα και το δείχνει έμπρακτα. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την πρόληψη και όχι για την καταστολή του κινδύνου. Σε μία εποχή που όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου δίνουν μάχη με τις ελλείψεις τους, θέτουμε ως βασική προτεραιότητα την προληπτική ενίσχυση εκείνων των υπηρεσιών και των ανθρώπων που δίνουν μάχη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όπως πράξαμε για τις υπηρεσίες Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, πράττουμε και για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Θα πραγματοποιηθεί προμήθεια των παρακάτω οχημάτων και εξοπλισμού.

· 13 Υδροφόρες πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4X4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα.
· 2 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού & 100 λίτρων αφρού.
· 5 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού & 300 λίτρων αφρού.
· 3 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 4000 λίτρων νερού & 300 λίτρων αφρού.
· 1 Αυτοκίνητο Επιβατηγό Τύπου Βαν.
· 90 Επινώτιοι Πυροσβεστήρες.
· 45 Αντιπυρικές Στολές Προσέγγισης.
· 132 Ατομικές Προσωπίδες Διηθητικών Φίλτρων.

Aυλαία πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο

Του Τάσου Τσόλκα

Aυλαία του πρωταθλήματος  Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Φωκίδας 2015-2016 αυτό το Σαββατοκύριακο με αγώνες χωρίς κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρων.

Ο Αστέρας Ιτέας στέφεται και τυπικά πρωταθλητής μετά τον αγώνα που θα δώσει με την Ακαδημία Άμφισσας και ήδη προετοιμάζεται για τους αγώνες μπαράζ του μίνι πρωταθλήματος με τους πρωταθλητές της Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Πρεβέζης-Λευκάδας.

Ο πρώτος από τους τέσσερις ανεβαίνει από την επόμενη σαιζόν στη Γ΄ Εθνική.

Ένα ενδιαφέρων ακόμα έχει να δούμε ποιος θα καταλήξει τελευταίος από τους ισοβαθμούντες  μέχρι τώρα Δωρικό Μαλαμάτων και Ένωση Γλυφάδας

Αναλυτικά τα παιχνίδια με τους αγώνες να ξεκινούν στις 5:00 το απόγευμα

Σάββατο 16/04/2016

Αμφισσαϊκός  – Ένωση Γλυφάδας

Αστέρας Ιτέας – Ακαδημία Άμφισσας


Κυριακή 17/04/2016

Δωρικός Μαλαμάτων – Απόλλων Ευπαλίου


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ           9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

                                                                                             ΓΚΟΛ           ΒΑΘΜΟΙ
1. Αστέρας Ιτέας                                  41-7      30
2. Απόλλων Ευπαλίου                       17-11    22
3. Αμφισσαϊκός                                   30-15    17
4. Ακαδημία Άμφισσας                      18-27    10
5. Ένωση Γλυφάδας                           10-32     4
6. Δωρικός Μαλαμάτων                       9-53      4

* Ο Απόλλων Ευπαλίου και ο Αστέρας Ιτέας ξεκίνησαν με μπόνους 3 βαθμών ως πρώτοι στους ομίλους τους στη πρώτη φάση του πρωταθλήματος.
* Ο Αμφισσαϊκός και η Ένωση Γλυφάδας ξεκίνησαν με μπόνους 1 βαθμού.

                                                                                                               

Παιδικό πρωτάθλημα

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο και το παιδικό πρωτάθλημα με τους αγώνες,

Σάββατο 16/04/2016,  Ώρα 12:00
Αμφισσαϊκός  - Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ιτέας

Κυριακή  17/04/2016,    Ώρα 17:00
Τολοφώνα Ερατεινή  -  Ένωση Γλυφάδας


Ο αγώνας Αετός Λιδωρικίου  -  Κούμαρος Μοναστηρακίου αναβλήθηκε

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

ΕΣΗΕΑ:Δεν θα μας κάνουν σάκο του μποξ

14.01.2016
Περιγραφή: https://www.esiea.gr/wp-content/uploads/knewstemplates/esiea-newsletter/images/spacer1x25.png
Δεν θα μας κάνουν σάκο του μποξ
Περιγραφή: https://www.esiea.gr/wp-content/uploads/knewstemplates/esiea-newsletter/images/spacer1x25.png
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης.

Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

                                                ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επίσκεψη 18 και 19 Απριλίου στη Δωρίδα του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη

Τη Δωρίδα θα επισκεφθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, 18-19 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ενώ την Κυριακή θα επισκεφθεί χωριά της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων και θα διανυκτερεύσει στον Αθανάσιο Διάκο.

Ξεκινώντας την περιοδεία του τη Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθεί διαδοχικά την Συκιά, το Λιδωρίκι, το Μαλανδρίνο, τις Φυλακές Μαλανδρίνου, Φράγμα Μόρνου, Κροκύλειο, Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου (Αθαν.Διάκου), Αρτοτίνα, Πενταγιούς, Ιερά Μονή Βαρνάκοβας και θα καταλήξει το βράδυ στα Τριζόνια όπου και θα διανυκτερεύσει.

Την Τρίτη 19 Aπριλίου θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Γλυφάδα και στη συνέχει αφού επισκεφθεί τον Οδικό Κόμβο Γλυφάδας θα μεταβεί στο Ευπάλιο όπου και θα κηρύξει την έναρξη της αγροτικής ημερίδας  στο ΚΕΓΕ με θέμα «Δυνατότητες και μέσα βελτίωσης και ανάδειξης του αγροδιατροφικού τομέα».

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την  Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ, στο Τρίκορφο και μετά διαδοχικά τον Οδικό Κόμβο Μαλαμάτων, το Άτυπο Βιομηχανικό Πάρκο και την εταιρεία Κοτρώνης Πλαστικά ΑΒΕΕ΄΄. 

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον ΤΟΕΒ Μόρνου στον Άγιο Πολύκαρπο, και επίσκεψη στην μονάδα ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ στην Χιλιαδού και στην παραλία Τολοφώνας καταλήγοντας στην Ερατεινή.

Δημοσκόπηση Pulse: Εκλογές ζητούν οι πολίτες - Προβάδισμα με 6% της ΝΔ

Πρόωρες εκλογές ζητά η κοινή γνώμη, τασσόμενη υπέρ της απομάκρυνσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ δείχνει εμπιστοσύνη στη ΝΔ η οποία προηγείται με 6%.

Σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action 24, το 47% των πολιτών επιλέγει προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 32% προτιμά την συνέχιση της παρούσα κυβέρνησης.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή), η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό της τάξης του 6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου με αναγωγή:


· ΝΔ                                 31%
· ΣΥΡΙΖΑ                        25%
· ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ             6,5%
· ΔΗΜΟΚΡ. ΣΥΜΠΑΡ.  5,5%
· ΚΚΕ                              5,5%
· ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ   3%
· ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ      3%
· ΠΟΤΑΜΙ                       2,5%
· ΑΝ.ΕΛ.                          2,5%
· ΑΝΤΑΡΣΥΑ                  1%
· Αλλο κόμμα:                 
3,5%

Οι αναποφάσιστοι κατέχουν υψηλό ποσοστό της τάξης του 8,5%, ενώ 2,5% των ερωτηθέντων δεν απάντησαν.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, 23%.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει πως το κλίμα στην οικονομία θα αλλάξει προς το καλύτερο μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με ποσοστό 49% έναντι 44%.

Από την άλλη πλευρά, το 72% των συμμετεχόντων αξιολογεί αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης προσφυγικό, σε αντίθεση με 21% που την αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

              
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο στην Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΤους εμπορικούς ακολούθους χωρών από όλο τον κόσμο υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των δράσεων  για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την προβολή των επιχειρήσεων της Στερεάς, που σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον οργανισμό «Enterprise Greece».

Στις δράσεις συμμετέχουν 30 εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι αντίστοιχων χωρών, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και Έλληνες επιχειρηματίες. Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των ακολούθων για τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και κυρίως, η αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, από σήμερα και για τρεις ημέρες να επισκεφθούν επιχειρήσεις της περιφέρειας και να δουν ιδίοις όμμασι τις υποδομές και τη δραστηριότητά τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών, προκειμένου να ενημερωθούν για την επενδυτική τους δραστηριότητα και τις δυνατότητες εξαγωγής.

Κατά την υποδοχή των ακολούθων ο Κ.Μπακογιάννης δήλωσε: 

«Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας αποτελεί για εμάς έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους μας. Ξεκινήσαμε με τα Κέντρα Στήριξης των επιχειρήσεών μας για να τις βοηθήσουμε να δυναμώσουν και να σταθούν στα πόδια τους. Συνεχίζουμε με κινήσεις για να ανοιχτούν σε όλο τον κόσμο και να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά. Είναι απόφασή μας να πάμε κόντρα στα λουκέτα και να προχωρήσουμε. Μοναδική λύση αλλά και ευκαιρία».
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
                                                  Επιχειρηματικής Επίσκεψης
Οικονομικών & Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών
στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
 13 – 16 Απριλίου 2016
1η ημέρα / Τετάρτη 13 Απριλίου 2016
16.00                               Επίσκεψη & ξενάγηση στην εταιρεία Παλίρροια Α.Ε.
                                        (Διάρκεια Ξενάγησης 1,5 ώρα)
2η ημέρα / Πέμπτη 14 Απριλίου 2016
Ημερίδα:
“Το Επιχειρηματικό Οικοσύστημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:
Ευκαιρίες & Προοπτικές”
Ξενοδοχείο Negroponte Resort
09.30-09.35                     Εισαγωγή/Καλωσόρισμα
                                           κ. Δημήτριος Βουρδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, 
                                          Εξωστρέφειας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη
9:35- 10:00                          Χαιρετισμοί 
-          Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου
-          Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Ηλίας Ξανθάκος
10:00-11:30                       Παρουσιάσεις – Ομιλίες
-          Περιφερειάρχης Στέρεας Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης
-          Enterprise Greece S.A., κ. Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος
Παρουσίαση Αγροτικού κλάδου:
κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής
                                           Παρουσίαση Τουριστικού κλάδου:
-          κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, Γενικός Διευθυντής Marketing Greece                                      
Προβολή promo video         
11:30-12:00                         Διάλειμμα για καφέ
12:30-13:30                         Παρουσιάσεις – Ομιλίες (συνέχεια)
Παρουσίαση Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδα
-          κ. Κωνσταντίνος Λέμας, Προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής Στερεάς Ελλάδας
Παρουσίαση Βιομηχανικού Κλάδου:
-          κ. Ευρυπίδης Δοντάς, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας
-          κ. Νικόλαος Κουδούνης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας
Παρουσίαση Τεχνολογικού Κλάδου:
-          κ. Βασίλης Σταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Παρουσίαση Κλάδου Ενέργειας:
-          κ. Βασίλης Κίλιας, Γενικός Διευθυντής Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)
13.00-13.40                     Κλείσιμο Ημερίδας
                                          κ. Δημήτριος Βουρδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, 
                                        Εξωστρέφειας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη  
15.15 – 16.00                 Επίσκεψη και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της SABO S.A.
16.30                               Επίσκεψη στην πρότυπη Βιομηχανία ΕΛΒΑΛ Α.Ε. στα Οινόφυτα
                                        (Διάρκεια ξενάγησης 1 ώρα και 15 λεπτά)
18.45                               Επίσκεψη στη βιομηχανία SKL - Αφοί Σκλαπάνη
                                         Εκκοκκιστήρια Βάμβακος (Διάρκεια Ξενάγησης 45 λεπτά)
3η ημέρα / Παρασκευή 15 Απριλίου 2016
- Β2Β Συναντήσεις Επιχειρήσεων με Εμπορικούς & Οικονομικούς Ακόλουθου
-Εξαγωγικό Σεμινάριο ΥΠΕΞ
Παράλληλες Αίθουσες Ξενοδοχείο Negroponte Reso
Αίθουσα Α
9.30-13.00                           Κατ΄ ιδίαν Συναντήσεις  Διπλωματών με Επιχειρήσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων                                                 
Αίθουσα Β
10.00-13:00                      Ενημερωτικό σεμινάριο για Εξαγωγές από Β8 Δ/νση ΥΠΕΞ σε ΜμΕ όλων των Περιφερειακών   Ενοτήτων
                                            (Ξενοδοχείο Negroponte Resort) 
17:15                               Επίσκεψη και ξενάγηση στο Κτήμα Χατζημιχάλη
                                         (διάρκεια ξενάγησης ~1ώρα)
4η ημέρα / Σάββατο 16 Απριλίου 2016
13.30 – 15.30           Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας:
                                    “Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.
                                    Ξενάγηση με καραβάκι στις θαλάσσιες καλλιέργειες 
                                     (εφόσον ο  καιρός το επιτρέπει)
 

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Eκδήλωση για Αμερικανικό Φιλλεληνισμό (1821-1831) - αφιθέατρο Υπ.Εξωτερικών

Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον
 Σύλλογο Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνος Στερεάς Ελλάδος
 
 
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

H Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829)   υπήρξε σημαντικό γεγονός  στην εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα καθώς συνέβαλλε καθοριστικά στην απελευθέρωση της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις για την επέτειο:

Τετάρτη 13 Απριλίου

ώρα 19:30 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης Πατρών, ο φιλόλογος & Διευθυντής του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου Πέτρος Πιτσιάκκας θα παρουσιάσει το «Αφιέρωμα στον Μπουρλοτιέρη Γιώργο Ανεμογιάννη-Παξινό», με συνοδεία λαούτου.

Πέμπτη 14 Απριλίου

ώρα 20:00 «Σουλιώτες οπλαρχηγοί στην Απελευθέρωση της Ναυπάκτου» στο κτίριο Ναυπακτία, από τον Γεν. Γραμματέα της Ε.ΝΑ.Μ Νίκος Τριψιάνο. Συνοδεύει με το λαούτο του ο Γιάννης Σίνης.

Σάββατο 16 Απριλίου

ώρα 20:00 «Ναυπακτίτες οπλαρχηγοί στον αγώνα του 1821». Θα μιλήσουν ο επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΝΑ.Μ Χαρ. Χαραλαμπόπουλος και η κ. Βάσω Τουμπάνου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Ο Α. Σταθόπουλος (κλαρίνο) και ο Γ. Παναγιωτόπουλος (λαούτο) θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Κυριακή 17 Απριλίου,
Πομπή μαθητών, σχολών χορού και συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές από την Πλατεία Φαρμάκη ως τον ναό του Αγ. Δημητρίου με τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής,
ώρα 10:00 Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου.
ώρα 10:30 Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από Γυμνάσια και Λύκεια ολόκληρης της Αιτ/νίας, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου και

2ος Ημιμαραθώνιος «Lepanto Run 2016».

Εκδήλωση για παγκόσμια ημέρα μνημείων

ΘΕΜΑ : O ρόλος του αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία


 

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ : Το Ράλλυ Ακρόπολις θα μείνει στην Στερεά Ελλάδα«Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα, για να αναδείξει τον τουριστικό της πλούτο και να προωθήσει τον πολιτισμό της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα για την διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στην Στερεά Ελλάδα.

Ο K. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή του Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016 και τον Πρόεδρό της ΟΜΑΕ Δημήτρη Μιχελακάκη για την άψογη συνεργασία, επισήμανε:
 
 «Στόχος μας είναι αυτός ο θεσμός να παραμείνει στην πατρίδα του, στη Στερεά Ελλάδα, και φυσικά του χρόνου να ενταχθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Γι αυτό και τον στηρίζουμε έμπρακτα και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να είναι εφέτος αλλά και κάθε χρόνο επιτυχημένος».

Όλα τα ονόματα της Επιτροπής Διαλόγου για Κεντροαριστερά & Σοσιαλδημοκρατία

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των προσώπων που θα απαρτίζουν την «Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» για την σύγκλιση των πολιτικών φορέων και των κινήσεων της κεντροαριστεράς.

Συνολικά η Επιτροπή θα απαρτίζεται από 16 κομματικά στελέχη, καθώς και 15 θεσμικούς εκπροσώπους φορέων της κοινωνίας, ενώ δυο θεσεις εχουν μείνει ακόμη κενές για να συμπληρωθούν απο εκπροσώπους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Ωστόσο, η ανακοίνωση των ονομάτων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου που δηλώνει άγνοια για τα τεκταινόμενα και επικρίνει τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

Εκπρόσωποι Κομμάτων:

· Γιάννης Δατσέρης                 (ΠΑΣΟΚ)
· Λίνα Μενδώνη                      (ΠΑΣΟΚ)
· Απόστολος Πάνας                (ΠΑΣΟΚ)
· Νικόλαος Κανελλόπουλος    (ΠΑΣΟΚ)
· Νίκος Τσούκαλης                  (ΔΗΜ.ΑΡ.)
· Θεόδωρος Μαργαρίτης        (ΔΗΜ.ΑΡ)
· Δημήτρης Τσιόδρας              (Ποτάμι)
· Παναγιώτης Βλάχος              (Ποτάμι)
· Αθηνά Δρέττα                       (Ποτάμι)
· Γιάννης Μειμαρόγλου           (Ποτάμι)
· Αριστοτέλης Αιβαλιώτης       (Δράση)
· Βασίλης Καπετανγιάννης     (ΜΕΤΑρυθμιστες)
· Γιάννης Τούντας                   (Κινησεις Πολιτων)
· Γιάννης Μαστρογεωργίου     (Δίκτυο)

Θεσμικοί Εκπρόσωποι:

· Γιάννης Κωνσταντάτος – Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης
· Κωνσταντίνος Μπιτζάνης – Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνόπολης
· Γιάννης Τσαμουργκέλης – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
· Μιχάλης Χριστάκος – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
· Γιάννης Πούπκος – ΓΣΕΕ
· Παύλος Ραβάνης – Πρόεδρος του Βιοταχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας
· Γιάννης Βαρδακαστάνης – Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
· Γρηγόρης Αλεξόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας
· Λευτέρης Παπαγιαννάκης – Αντιδήμαρχος Αθηναίων υπεύθυνος για θέματα μεταναστών
· Μαρία Στρατηγάκη - Αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης
· Νέλλη Παπαχελά – Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων
· Ανδρέας Παπαδόπουλος – Δημοσιογράφος
· Νίκος Διακουλάκης
· Ευθύμιος Φωτεινός – Πρόεδρος αγροτικών συλλόγων Θεσσαλονίκης
· Θανασης Βακάλης – Πρόεδρος ΘΕΣγαλα

O ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ BREXIT

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Μεγάλες είναι οι αβεβαιότητες τις οποίες δημιουργεί το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Βρετανία, για την παραμονή ή την έξοδο των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τη στιγμή αυτή οι σφυγμομετρήσεις κλείνουν οριακά υπέρ του Brexit , αλλά  αυτό δεν σημαίνει ότι η έξοδος και όλες οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν στρατηγικά την πάλαι ποτέ κραταιά δύναμη της Ευρώπης, θα είναι και η τελική επιλογή της πλειοψηφίας των Βρετανών.
Όμως, κατά τα ενδείξεις, αυτή η προοπτική δεν αποκλείεται καθόλου και θα πρέπει να σταθμιστεί αναλόγως από τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα αποφάσεων, με δεδομένο ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε μία κρίσιμη καμπή της μεταπολεμικής της ιστορίας.
Με τα δημοψηφίσματα ένα είναι το βέβαιο : κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Και αυτό, επειδή πολλές φορές οι πολίτες ψηφίζουν με άλλα κριτήρια και άλλες σκοπιμότητες από εκείνες που πολιτικά προσδιορίζονται σαν το βασικό ερώτημα στην κάλπη.
Αρκετές φορές εκφράζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο κυβερνών κόμμα, λαμβάνοντας η πλειοψηφία των πολιτών διαμετρικά αντίθετη θέση από την κυβερνητική πρόταση και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, οι ψηφοφόροι τοποθετούνται επηρεασμένοι πολύ από το γενικότερο κλίμα της εποχής και της οικονομικής συγκυρίας, όπως για παράδειγμα μπορεί να συμβεί σήμερα, με την ένταση του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού, εξαιτίας της κρίσης, του όγκου των μεταναστευτικών ροών κ.λ.π.
Δυστυχώς, μία πολύ σοβαρή υπόθεση για τη Βρετανία, για το σύστημα, τη δομή και τον βηματισμό της Ευρώπης, εξαρτάται από ένα γεγονός, μία επιλογή, σε μία δεδομένη στιγμή, σε μία ημέρα ! Ο κίνδυνος δεν είναι μικρός. Σε μία εκρηκτική περίοδο για την Ευρώπη, η οποία στερείται ακόμη των απαραίτητων υπερεθνικών δομών.
Βεβαίως, οι περισσότεροι παρατηρητές εκτιμούν ότι η απόφαση των Βρετανών θα είναι τελικά θετική για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους και προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο θα παίξουν - τους τρείς μήνες μέχρι το δημοψήφισμα - σημαντικοί παράγοντες.
Ο πρώτος, είναι η χρηματοοικονομική βιομηχανία του Λονδίνου, η οποία αποτελεί τη λοκομοτίβα της βρετανικής οικονομίας. Ας σημειωθεί  ότι τα  τελευταία δέκα χρόνια διπλασίασε το πλεόνασμα των χρηματοοικονομικών της συναλλαγών με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο δεύτερος είναι ότι η φιλοευρωπαϊκή Σκωτία έχει διαμηνύσει στο Λονδίνο ότι θα επανεξέταζε με κάθε τρόπο την παραμονή της στη Βρετανία, εάν αποκοπεί η μοίρα  του Ηνωμένου Βασιλείου από την τροχιά της ηπειρωτικής Ευρώπης.
Και ο τρίτος, είναι ότι η παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την σαφή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Βρετανία, κατ αρχάς, αποτελεί πυρηνική δύναμη και αυτό είναι καθοριστικό για το σύστημα  ασφαλείας της Ευρώπης. Επίσης, όμως, η Βρετανία αποτελεί μέσα στην Ευρώπη το σημαντικότερο αντίβαρο σε μία στρατηγική ηγεμονία των Γερμανών. Και αυτό ενδιαφέρει τους Αμερικανούς.
Επειδή, ωστόσο, τίποτε όπως λέγαμε δεν είναι σίγουρο, μόνο ανασφάλεια επικρατεί γύρω από τις βρετανικές εξελίξεις. Στην ίδια τη Βρετανία έχουν ανασταλεί σημαντικές επενδύσεις, ενώ είναι γνωστό ότι χιλιάδες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ετοιμάσει και ένα plan B,  για την μεταφορά της έδρας τους από το Λονδίνο.
*Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Σε όλους τους δήμους της χώρας τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Επέκταση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τους επόμενους μήνες σε όλους τους δήμους της χώρας αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη συναρμοδίων υπουργών που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Να σημειωθεί ότι υπήρξαν αντιδράσεις από πολλούς δήμους της χώρας για τον αποκλεισμό τους από την πρώτη φάση του προγράμματος, αφενός και αφετέρου, λόγω του αδιευκρίνιστου για την επέκταση του προγράμματος σε επόμενη φάση σε όλους τους δήμους τς χώρας.
Μάλιστα η Ρ. Αντωνοπούλου είχε τονίσει ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει στο επίκεντρό του τον άνεργο, εξ ου και η χρηματοδότησή τους από την ΕΕ, συμπληρώνοντας ότι η κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών των δήμων δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, έχει πιλοτικό χαρακτήρα στους πρώτους πενήντα ένα (51) Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, συνδυάζοντας, για πρώτη φορά, την οκτάμηνη απασχόληση σε κοινωνικές και άλλες υποδομές, με την αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων.
Υλοποιείται σε τρεις φάσεις:
η πρώτη φάση, αφορά δεκαεπτά (17) δήμους – θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, με έναρξη τον Μάιο,
η δεύτερη φάση, αφορά τριάντα τέσσερις (34) δήμους, με έναρξη δύο μήνες αργότερα, και
η τρίτη φάση, αξιολογώντας ενδιάμεσα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του, αφορά τους υπόλοιπους δήμους της χώρας, με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Με 22 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτ.Συμβ.Δωρίδας

Με 22 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την Παρασκευή 15 Απριλίου το απόγευμα στις 7:00 μ.μ. στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Δωρίδας.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίοησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλ’ίου Χρήστος Τσιλίκης τα θέματα που θα συζητηθούν για να παρθούν αποφάσεις και οι αντίστοιχοι εισηγητ’ες τους είναι τα εξής : 
                                                  
1.Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 59/2016 απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για αντικατάσταση εκπροσώπων του Δήμου μας στην Επιτροπή παρακολούθησης του  Διετούς Προγράμματος Δράσης  2016 - 2017  της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Χρήστος Τσιλίκης)

2. Παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Δωρικού στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δωρικού Δωρίδος «Η Αγία Παρασκευή». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Υφαντής Κωνσταντίνος)

3. Παραχώρηση χρήσης χώρου στο πάρκο Παραλίας Σεργούλας στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2016. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

4. Γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 24 MW της εταιρείας «ΓΚΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» στις θέσεις ΄΄Μόρνος΄΄ (16 MW) και ΄΄Λαυριά΄΄ (8 MW) του Δήμου Δωρίδος στο Ν. Φωκίδας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

5. Προμήθεια οχημάτων από το Υπουργείο Οικονομικών (Γ.Γ.Δ.Ε. – Τελωνείο Πατρών) για τις ανάγκες του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Φλετούρης Κωνσταντίνος)

6. Είσοδος αδέσποτων - ανεπιτήρητων βοοειδών στην αστική ζώνη Λιδωρικίου – Διαπιστωτικές Πράξεις 7ης & 15ης Μαρτίου 2016. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φλετούρης Κωνσταντίνος)

7. Έγκριση Έκθεσης Πεπραγμένων από 01.09.2014 έως 31.12.2015 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Φάκος Χαράλαμπος)

8. Έγκριση παράτασης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δωρίδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την κατασκευή του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3 ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

9. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας κατασκευής του έργου με τίτλο: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ» και αριθ. μελέτης 23/2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

10. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Δήμου Δωρίδος οικονομικού έτους 2016, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και ψήφιση πιστώσεων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

11. Αλλαγή οφειλέτη (από Ντζελβέ Κωνσταντίνο του Νικολάου σε Παπαγιάννη Χρήστο του Φωτίου) στους βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης Τ.Κ. Καστρακίου του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

12. Αλλαγή οφειλέτη (από Παναγόπουλο Αναστάσιο του Ιωάννη σε Παναγοπούλου Μαρία του Κωνσταντίνου) στους βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης Τ.Κ. Μαγάγουλης του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών  Χασούρας Ξενοφών)

13. Χαρακτηρισμός της ξενοδοχειακής επιχείρησης με διακριτικό τίτλο «Trizonia beach hotel» ως εποχικής, για μείωση των προς το Δήμο τελών. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

14. Επιστροφή χρημάτων από τέλη ύδρευσης στον  Παπασούλη Κωνσταντίνο του Ιωάννη ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

15. Επιστροφή χρημάτων από δικαίωμα βοσκής στον  Σερεντέλο Χρήστο του Θεοδώρου ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

16. Επιστροφή χρηματικών ποσών ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

17. Διαγραφή χρεών κας Σιψάκου Γιαννίτσας του Αντωνίου από τους βεβαιωτικούς καταλόγους δικαιώματος βοσκής του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών  Χασούρας Ξενοφών)

18. Διαγραφή χρεών Κωνσταντέλλου Δημητρίου του Γεωργίου από τους βεβαιωτικούς καταλόγους  τελών νεκροταφείου Τ.Κ. Κλήματος του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

19. Διαγραφή χρεών της θανούσας Λυμπέρη Χρυσάφως από τους βεβαιωτικούς καταλόγους  τελών νεκροταφείου Τ.Κ. Κάμπου του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών  Χασούρας Ξενοφών)

20. Διαγραφή χρεών κ. Σφέτσου Νικολάου του Στυλιανού από βεβαιωτικούς καταλόγους παράβασης Κ.Ο.Κ. του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

21. Επί αιτήσεως Νικολάου Θεοχάρη του Αθανασίου για τη χορήγηση αδείας διέλευσης εντός κοινοτικού – κοινόχρηστου χώρου στην Τ.Κ Κερασιάς. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

22. Επί αιτήσεως Σπυρίδωνα Λαγαρού του Χρήστου για την κατασκευή πεζοδρομίου έμπροσθεν της οικίας του στην Τ.Κ. Μαλαμάτων με δικά του έξοδα. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)