Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων

a1
a2
a3
a4
a5
a6
a7
a8
a9
a10
a11
a12
a13
a14
 
 

Επιτυχημένη εκδήλωση του ΚΚΕ στην Άμφισσα για την Ημέρα της ΓυναίκαςΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Φωκίδας του ΚΚΕ στην Άμφισσα, την Πέμπτη 10 Μάρτη, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και θέμα «Τα προβλήματα της γυναίκας στον καπιταλισμό- Σοσιαλισμός το μόνο αντίδοτο».

Στην εκδήλωση μίλησε η Βιβή Δάγκα, υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Γυναικεία Ισοτιμία και Χειραφέτηση.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχτηκε η ταξικότητα του γυναικείου ζητήματος, της πραγματικής ισοτιμίας για τη γυναίκα στο δρόμο της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, ενώ φωτίστηκαν και πλευρές γύρω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών στη Σοβιετική Ένωση.

Τέλος, απασχόλησε το ιδιαίτερο περιεχόμενο της φετινής 8ης Μάρτη, μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την προσφυγιά και τις συνέπειές τους για τις γυναίκες της εργατικής τάξης. 

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει ξανά στην Στερεά Ελλάδα

Στο πλαίσιο προώθησης, προβολής και ενίσχυσης του τουρισμού στην Στερεά Ελλάδα, η Περιφέρεια στηρίζει το Ράλλυ Ακρόπολις και υποδέχεται το θεσμό από τις 6 έως τις 8 Μαΐου.

Έπειτα από 10 χρόνια, η διοργάνωση που συγκεντρώνει τα φώτα του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως χρηματοδοτείται και φιλοξενείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με πόλη εκκίνησης την Λαμία.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για το θέμα:

«Πέρα από την στήριξη ενός ιστορικού θεσμού όπως το ράλλυ Ακρόπολις, πρέπει συνεχώς να κινούμαστε στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού μας. Είναι μία σημαντική ευκαιρία να προβάλουμε διεθνώς την Στερεά Ελλάδα. Θέλουμε και επιδιώκουμε, αυτός όπως και άλλοι τέτοιοι θεσμοί να έχουν ως σημείο αναφοράς την περιφέρειά μας για πάντα. Καταφέραμε να ξαναφέρουμε το Ράλλυ Ακρόπολις εδώ όπου ανήκει και να του ξαναδώσουμε την πνοή και το κύρος που του πρέπει».

Ο Φο.Δ.Σ.Α. μήνυσε τον Γ.Γ. Θεσσαλίας - Στερεάς για παράβαση καθήκοντος !

Από παλαιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Φο.Δ.Σ.Α στο Δημαρχείο Ευπαλίου
Μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας υπέβαλε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου.

Η μήνυση αφορά σε αποφάσεις που εξέδωσε ο ασκών χρέη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Τσέλιγκας, οι οποίες αμφισβητούν τη νομιμότητα μετατροπής του ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το οποίο εξετάζει το θέμα.

Στη συνεδρίαση την εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α και δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης. Από την Φωκίδα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ συμμετείχε ο δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης ενώ απουσίαζε ο δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος.

Στη συνεδρίαση παρόντα, ήταν τα παρακάτω μέλη:
1. Σταυρογιάννης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λαμιέων, Πρόεδρος
2. Καθαροσπόρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Αντιπρόεδρος
3. Καλυβιώτης Χρήστος, Δήμαρχος Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
4. Καπεντζώνης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Δωρίδος
5. Λιόλιος Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λοκρών
6. Μπουραντάς Αθανάσιος, Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
7. Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Δήμου Θηβαίων
8. Ντασιώτης Γεώργιος, Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων
9. Σουλιώτης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Καρπενησίου

και απόντα τα μέλη:
1. Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Δελφών
2. Παπαευθυμίου Ευθύμιος, Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ως παρατηρητές με δικαίωμα λόγου, σε εφαρμογή του άρθρου 9 του καταστατικού του φορέα, οι Δήμαρχοι Ερέτριας και Ιστιαίας-Αιδηψού, Αλημπατέ Αμφιτρίτη και Σπανού Ελένη αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, Χασάνδρας Νικόλαος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Τσώμος Δημήτριος.

Υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Όπως μας ενημέρωσε ο βουλευτής Φωκίδας, ιατρός Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, υγειονομική κάλυψη θα έχουν άμεσα και οι ανασφάλιστοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μετά τη δημοσίευση του σχετικού Νόμου και μέχρι να εκδοθεί η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.
 
Σχετική εγκύκλιο απέστειλε ο Υπουργός Υγείας προς όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας


Καθημερινά γεύματα για 3.000 μαθητές


Υπεγράφη χθες η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ινστιτούτου Prolepsis για την υλοποίηση του Προγράμματος Σίτισης &Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –  ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας από τις 15 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη διάθεση καθημερινών γευμάτων σε 3.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis».
 
Ενδεικτικά, το γεύμα περιλαμβάνει καθημερινά ένα σάντουιτς ολικής αλέσεως με κοτόπουλο, τυρί ή αυγό και λαχανικά ή μία πίτα με λαχανικά, μαζί με ένα φρέσκο φρούτο εποχής και γάλα ή γιαούρτι με μέλι.  
 
Για την Περιφέρεια, τη σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος δήλωσε:
 
«’Ίσως είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της θητείας μας στην περιφέρεια. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες 3.000 μαθητών για καθημερινό γεύμα. Είναι σημαντική στιγμή και για άλλους δύο λόγους, γιατί αποφορτίζουμε τις οικογένειες αυτών των μαθητών από ένα μεγάλο άγχος για τα γεύματα των παιδιών τους, αλλά και γιατί για ακόμη μία φορά αποδείξαμε ότι όταν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας θέλουν, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Γι’ αυτό το λόγο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που συγχρηματοδοτεί αυτό το Πρόγραμμα αλλά και το Ινστιτούτο Prolepsis που το οργανώνει και το συντονίζει».
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκπροσώπησε ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης ο οποίος, αφού συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για την οικονομική συμμετοχή της περιφέρειας, δήλωσε:
 
« Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για εμάς διότι βλέπουμε στη πράξη να υλοποιείται μία βασική ιδέα και πολιτική του Ιδρύματος για την συνεργασία του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό. Η δωρεά προς την «Prolepsis» εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης στον πληθυσμό. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Prolepsis, που κάνει μία εξαιρετική δουλειά, έχουμε διαθέσει, τα τελευταία πέντε χρόνια, 20εκατ. ευρώ για την σίτιση παιδιών σε σχολεία».
 
Το Ινστιτούτο Prolepsis εκπροσώπησε η Πρόεδρος του και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής  Αθηνών, Καθηγήτρια Αθηνά Λινού.
 
Η Α. Λινού τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος φορέας συνεργάζεται στο πλαίσιο ενός τέτοιου προγράμματος παρέχοντας πόρους για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία. «Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές και τις οικογένειες περιοχών της Στερεάς Ελλάδας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Συνέργειες αυτής της μορφής μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της φτωχοποίησης του πιο ευαίσθητου τμήματος του πληθυσμού, που είναι τα παιδιά μας.
Εδώ και πέντε χρόνια με τη βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε υγιεινά γεύματα σε παιδιά, τα οποία έχουν τεράστια ανάγκη, προωθώντας παράλληλα την υγιεινή διατροφή», είπε χαρακτηριστικά. 
 
Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται για 5η συνεχή σχολική χρονιά από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών της χώρας, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη μεγάλου αριθμού ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιρειών.

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και έχει διαθέσει από το 2012 μέχρι σήμερα περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια γεύματα, σε 480 περίπου σχολεία και 80.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα
http://diatrofi.prolepsis.gr

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Διάλεξη Κ.Κατσιγιάννη: συμβολή του ΕΟΤ στην ανάτυξη του Αθηναϊκού τουρισμού* Ο Κώστας Χρ.Κατσιγιάννης κατάγεται από το Μοναστηράκι Δωρίδας, είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, ήταν στέλεχος του  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και για πολλά χρόνια Γενικός Διευθυντής του.

Πρόσκληση επαγγελματιών του τουρισμού

 

Καρναβαλικές εκδηλώσεις της ΕρατεινήςΑποκριάτικος χορός του Ευπαλίου


Αποκριάτικος χορός της Γλυφάδας


Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Προς διαμόρφωση εθνικού πλαισίου πάνω
στο οποίο θα βασιστεί το νέο Νομοσχέδιο

Αρχίζει αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου ο εθνικός διάλογος για το κυνήγι. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος στόχος του διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι να διαμορφωθεί ένα εθνικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο σχέδιο νόμου.

Στο διάλογο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν περιβαλλοντικές διευθύνσεις και γραμματείες, πανεπιστημιακοί φορείς, επιμελητήρια, εκπρόσωποι κυνηγετικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, σωμάτια κ.α.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Κοινές δράσεις τουριστικής ανάδειξης και προβολής των Δήμων που περιβάλλουν τον Κορινθιακό κόλποΜε κοινό σημείο αναφοράς την Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου, οι 13 Δήμοι που έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, αποφάσισαν μέσω του Σ.Π.Ο.Α.Κ., να αναλάβουν την ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στην έδρα του Συνδέσμου στο Αίγιο, οι εκπρόσωποι των Δήμων συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλίας για οργανωτική και συντονιστική δράση, με στόχο τη θεματική ενοποίηση των ειδικών μορφών Τουρισμού και την εκπόνηση στρατηγικής προσέγγισης των αγορών και των ομάδων-στόχων που έχουν ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή, που συνδυάζει το παράκτιο μέτωπο με τον ορεινό όγκο, καθώς και αρκετά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και θρησκευτικά αξιοθέατα.

Στο Σύνδεσμο μετέχουν οι Δήμοι: Αιγιαλείας, Πατρέων, Ναυπακτίας, Κορινθίων, Σικυω-νίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Δωρίδος, Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Βέλου-Βόχας και Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Σύμβουλος και αρωγός για το εγχείρημα αυτό, επιλέχτηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η Εταιρεία Συμβούλων MTCGROUP, εκτιμώντας την εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρίας Συμβούλων στη διαχείριση τουριστικών προορισμών.

Σύντομα θα υπάρξουν επαφές τόσο προς την πλευρά των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., όσο και με εκπροσώπους Ελληνικών και Διεθνών τουριστικών παραγόντων, ώστε να εξειδικευθούν οι στόχοι και να συγκεκριμενοποιηθούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ"

Του  Γιάννη Κοτόφωλου *

Στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό πρόβλημα και στις  περιφερειακές εκλογές του επόμενου Σαββατοκύριακου στη Γερμανία, θα κριθεί ουσιαστικά η πολιτική στάση  την οποία θα  κρατήσει και στη συνέχεια η καγκελάριος Μέρκελ, γύρω από αυτό το μείζον για την Ευρώπη ζήτημα, το οποίο  κοντεύει ως γνωστόν να τινάξει το ενιαίο οικοδόμημα στον αέρα.
Έως τώρα, πάντως , στο προσφυγικό πρόβλημα,  η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό και ευχής έργο είναι τα γεγονότα να βοηθήσουν να μείνει προσηλωμένη στην ίδια πολιτική .
Η ευρωπαική αντίληψη της Μέρκελ στο προσφυγικό, δεν έχει καμία σχέση με τη δογματική αντίληψη για το οικονομικό πρόβλημα του Νότου. 
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Μέρκελ διακήρυξε ότι είναι δουλειά της να βγάλει την Ευρώπη από την κρίση του μεταναστευτικού και να χειριστεί το πρόβλημα σε πανευρωπαική πολιτική βάση, δηλώνοντας  πρώτη μάλιστα ότι είναι πρόθυμη η Γερμανία να απορροφήσει κοντά στο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει  να επισημαίνουμε  τρείς σημαντικές  παρατηρήσεις για την πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό, με την οποία ταυτίζονται στην προκειμένη περίπτωση και τα συμφέροντα της Ελλάδας, απόλυτα.

Πρώτον, όπως ήδη τονίσαμε, η  Γερμανίδα καγκελάριος πήρε τη σωστή ευρωπαική θέση το Σεπτέμβριο για το προσφυγικό, σε αντίθεση με τόσες άλλες  ευρωπαικές χώρες, οι οποίες με φόβο απέναντι στους  ξένους, με εύκολο λαϊκισμό και πολιτική μυωπία,  υπερθεμάτισαν στο κλείσιμο των συνόρων. Μάλιστα, πάρα τις όποιες αντιδράσεις  που  σημειώθηκαν στο εσωτερικό της Γερμανίας, την πτώση της δημοτικότητας της καγκελαρίου κ.ο.κ,  η κ. Μέρκελ παρέμεινε συνεπής στην πολιτική της θέση.
Δεύτερον, η Αγκελα Μέρκελ δεν δείχνει να φοβάται που μένει  μόνη, σε αυτό το τόσο  σκληρό και τόσο κρίσιμο παιγνίδι για την εξέλιξη της Ευρώπης  και την επιβίωσή της ως ενιαία οντότητα. Η στάση της δεν συγκρίνεται με εκείνη του Ολάντ, πού έδειξε κατώτερος των περιστάσεων  βάζοντας το κεφάλι του κάτω από το χαλί.
Ποιος να το περίμενε, από την άλλοτε περήφανη και γεμάτη αυτοπεποίθηση Γαλλία, να τρομοκρατείται τώρα  από τις εξελίξεις και να ξεχνάει κάθε έννοια αλληλεγγύης… 
Η αποσυναρμολόγηση του γαλλο - γερμανικού άξονα, το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, αποδυναμώνει σοβαρά την προοπτική της Ευρώπης, τη λήψη μεγάλων υπερεθνικών  αποφάσεων. 
Τρίτον, μία ακόμη σημαντική επισήμανση είναι ότι η γερμανίδα καγκελάριος μεταδίδει έναν αέρα  νικητή, αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί πολύ σύντομα από τα γεγονότα. Εάν από την Σύνοδο Κορυφής βγει ουσιαστικό  αποτέλεσμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν επιτευχθεί και οι κατάλληλες συμμαχίες, τότε είναι ένα το κρατούμενο και είναι πολύ σοβαρό.
Εάν στις τοπικές γερμανικές εκλογές επίσης, την επόμενη εβδομάδα,  η κ. Μέρκελ δεν πάθει ζημιά, τότε οι προσδοκίες μεγαλώνουν ακόμη  περισσότερο για μία ευρωπαικού χαρακτήρα πολιτική διαχείριση του προσφυγικού θέματος. Προς γενικότερο όφελος και όφελος για την Ελλάδα.
Στην περίπτωση αυτή, εάν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, αναμφισβήτητα θα πρόκειται  για μία μεγάλη επιτυχία της καγκελαρίου της Γερμανίας.  Ισως  ετσι να φανεί, τότε, ότι η Μέρκελ  μπορεί να παίξει ένα ηγετικό ρόλο, υπερεθνικό και γόνιμο, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Συνεδριάζει την Παρασκευή στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο της Δωρίδας

Με 14 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 το απόγευμα στις 6:00 στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιλίκης τα θέματα που θα συζητηθούν και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους είναι τα εξής :

1. Έκθεση Δ΄ τριμήνου έτους 2015 προς το Δ.Σ., για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

(Εισηγητής: Δήμαρχος Καπεντζώνης Γεώργιος)

2. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Δήμο Δωρίδος, για το έτος 2016.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Υφαντής Κωνσταντίνος)

3. Καθορισμός αρδευτικής περιόδου, αριθμός υδρονομέων, τομέων δράσης και αμοιβής αυτών στο Δήμο Δωρίδος, για το έτος 2016.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Υφαντής Κωνσταντίνος)

4. Καθορισμός και έκδοση αδειών υπαίθριου εμπορίου για το έτος 2016.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

5. Επί αιτήσεως Παναγιώτας και Μαρίας Κοντογιάννη για χορήγηση άδειας επισκευής πεζοδρομίου έμπροσθεν οικίας τους στην Τ.Κ. Ερατεινής.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

6. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου (παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τριστένου), χωρίς αντάλλαγμα, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αδελφότητα Τριστενιωτών Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φλετούρης Κωνσταντίνος)


7. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Δήμου Δωρίδος οικονομικού έτους 2016, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και ψήφιση πιστώσεων.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)

8. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2016 του Κληροδοτήματος (κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης) με την επωνυμία «Κληροδότημα Ιωάννη Κοντώση» της Τοπικής Κοινότητας Υψηλού Χωριού.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)

 9. Διαγραφές τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης του Δήμου Δωρίδος.

(Εισηγήτρια: Δημοτική Υπάλληλος Μπαουστάνου Ιωάννα)

10. Διαγραφές τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους αποχέτευσης του Δήμου Δωρίδος.

(Εισηγήτρια: Δημοτική Υπάλληλος Μπαουστάνου Ιωάννα)

11. Έγκριση Διετούς Προγράμματος Δράσης 2016 – 2017 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ..

(Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)

12. Έγκριση Προγράμματος Δράσης 2016 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)


13. Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων της ΔΗ.Κ.Ε.Δ. οικονομικού έτους 2016.

(Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)

14. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Δωρίδος για την Επιτροπή παρακολούθησης του Διετούς Προγράμματος Δράσης 2016 – 2017 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ..

(Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος).

Τον Μάρτιο του 2017 θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Κορίνθου


Σε ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, θα είναι έτοιμος και σε λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος ως την Πάτρα και ως το φθινόπωρο του 2016 θα έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα του Πάτρα - Πύργος, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, που επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στην περιοχή του Ξυλοκάστρου και της Ακράτας.

Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι, «πριν από λίγες μέρες υπογράφηκε το λεγόμενο ‘'πλαίσιο συναντίληψης'', όπου τα δύο μέρη αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, υλοποιώντας έναν κοινό στόχο: την παράδοση του συνόλου του έργου, το Μάρτιο του 2017. Δηλαδή, το Κόρινθος - Πάτρα θα έχει αποπερατωθεί πλήρως, θα δοθεί σε χρήση και σε λειτουργία, μέσα σ' ένα χρόνο από σήμερα».

Ο Γ. Δέδες πρόσθεσε ότι, «αυτό είναι καταληκτικό χρονοδιάγραμμα, ώστε η χώρα μας να είναι συνεπής, τόσο απέναντι στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όσο και βέβαια να αποδώσει ένα αναπτυξιακό έργο, που το έχουν ανάγκη και οι πολίτες και η κοινωνία».

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Διήμερη επίσκεψη και συναντήσεις στη Φωκίδα του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 8 και μεθαύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, επίσκεψη στη Φωκίδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

09:50 Συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους εργαζομένων

10.30 Επίσκεψη στο Γ.Ν. Άμφισσας Συνάντηση με τον Διευθυντή, τα στελέχη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

11:45 Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φωκίδας,  Θεόκτιστο, τον Εφημέριο της Μητρόπολης Πατέρα Δημήτριο, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Νάνσυ Ψάλτη και υπηρεσιακά στελέχη, με θέμα την ένταξη του έργου της Μητρόπολης (τοιχογραφίες Παπαλουκά)

12:15 Περίπατος στην Εμπορική Οδό Γιαγτζή

13:00 Επίσκεψη στην οικία Πανουργιά. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δελφών, Θανάση Παναγιωτόπουλο, τον Διευθυντή Νεοτέρων Μνημείων Πάτρας, Γ. Παπανδρέου, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Νάνσυ Ψάλτη και τους μελετητές του ψηφιακού Μουσείου το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους από τη Περιφέρεια                         

13:35 Συνάντηση με Δήμαρχο Δελφών, Θανάση Παναγιωτόπουλο, στο Δημαρχείο Δήμου Δελφών.          
Υπογραφή Σύμβασης παραχώρησης οικοπέδου για την μετεγκατάσταση των Ρομά

14:15 Συνάντηση με Πρόεδρο και μέλη ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φωκίδας, στην ΠΕ Φωκίδας       

14:45 Συνάντηση με μέλη Ινστιτούτου Τοπικής Ιστορίας, στην ΠΕ Φωκίδας   

20:30 Παρακολούθηση παράστασης : "Η Γυναίκα μέσα από το αρχαίο Θέατρο", στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας       

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

9:00 Επίσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο Ιτέας. Συνάντηση με Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, Λιμενάρχη και μέλη Επιτροπής            

9:35 Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Ιτέας 

10:15 Επίσκεψη στο Τρίγκειο Θεραπευτήριο Ιτέας. Συνάντηση με εργαζομένους και εκπροσώπους του Ιδρύματος και ενημέρωση για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου της επέκτασης και κατασκευής νέου κτηρίου με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

11:00 Επίσκεψη στο ΚεκΥΚΑΜΕΑ Συνάντηση με εργαζομένους και Σύλλογο Γονέων

11:45 Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο και το Ά Δημοτικό Άμφισσας. Συνάντηση και ενημέρωση για τις μελέτες του έργου του νέου κτηρίου το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

12:30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δωρίδας , Γιώργο Καπεντζώνη, στην ΠΕ Φωκίδας     

13:30 Συνάντηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων παραγωγής, εμπορίας και εξαγωγής ελιάς, στην ΠΕ Φωκίδας   

14:00 Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνών , στην ΠΕ Φωκίδας  

14:30 Συνάντηση με εκπροσώπους Συνεταιρισμών Άμφισσας και Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρυσού   

15:30 Επίσκεψη στις Ιχθυοκαλλιέργειες Γαλαξιδίου Α.Ε.  

16:00 Επίσκεψη στην Τουριστική Σχολή Γαλαξιδίου

Συνάντηση με σπουδαστές και γεύμα με εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής

17:30 Συνάντηση με Tour Operators από το Ισραήλ στο ξενοδοχείο Ναυσικά

18:15 Επίσκεψη στην Δεσφίνα, στο Καφενείο Ευθυμίου Συνάντηση με τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων της πόλης.

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Μάγεψαν οι 15.000 μικροί καρναβαλιστές στην έναρξη του καρναβαλιού της Πάτρας

Απολαύστε το πλουσιότερο φωτορεπορτάζ από την καρναβαλική παρέλαση των παιδιών της Πάτρας 
 
Ξεκίνησε το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας στη  Πάτρα με 15.000 παιδιά, με χρώματα, κέφι, χορό, τραγούδι. Ένα τρελό ξεφάντωμα ΠΟΥ μόνο η Πάτρα ξέρει να μας δίνει.

Η παρέλαση του Παιδικού Καρναβαλιού της Πάτρας ήταν μαγική, γεμίζοντας τους δρόμους του κέντρου της Πάτρας από χρώματα, φαντασία και έμπνευση, με χιλιάδες παιδικά χαμόγελα να αφήνουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τον χορό τους, το τραγούδι τους και τις μεταμφιέσεις τους.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχίζονται όλη τη βδομάδα στη πόλη, μέρα και νύχτα, με κορύφωση την μεγάλη παρέλαση την επόμενη Κυριακή των Απόκρεω.

Σας παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες από την σημερινή παρέλαση των παιδιών της Πάτρας