Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του εμβολιασμού αδέσποτων βοοειδών

Το οξύ θέμα του εμβολιασμού των βοοειδών κατά της οζώδους δερματίτιδας έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου.

Τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τον εμβολιασμό, καθώς αφενός τα βοοειδή είναι ελευθέρας βοσκής και είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν για τον εμβολιασμό και αφετέρου τα δημόσια κτηνιατρεία αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλειτουργιών και υποστελέχωσης.

Με αυτά τα δεδομένα, οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να μην ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς εντός της προθεσμίας η οποία λήγει την 31/12/2016, κάτι που θα οδηγήσει σε περικοπή των ενισχύσεων που λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά 20%.

Ο Δ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την παράταση της προθεσμίας εμβολιασμού των βοοειδών και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοσίων κτηνιατρείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου