Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Βελτιώσεις στην οδό Ιτέας - Δ.Ε.Ευπαλίου


Στη συντήρηση και βελτίωση τμημάτων της εθνικής οδού από Ιτέα έως Δ.Ε. Ευπαλίου προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα όπως  ανακοίνωσε αποφάσισε την υλοποίηση  τεσσάρων νέων  έργων που αφορούν στην αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσης και κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία της Στερεάς Ελλάδας.

Μιλώντας για τα έργα, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι πρόκειται για αναγκαίες και σημαντικές παρεμβάσεις για να αλλάξουν οι συνθήκες στην Στερεά Ελλάδα.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εγκατάλειψη δεκαετιών και να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των δρόμων που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες και οι επισκέπτες μας» επισήμανε.

Αναλυτικά τα έργα:

1.    Συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος, κατασκευή τάφρων, τοποθέτηση πινακίδων, διαγράμμιση και κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Προϋπολογισμός έργου: 1.550.000 ευρώ.

2.    Συντήρηση και βελτίωση τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου, στην Π.Ε. Φωκίδας. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει ρηγµατώσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, λόγω παλαιότητας. Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος. Οι παρεμβάσεις προβλέπουν: Ασφαλτικές εργασίες, αντικατάσταση πινακίδων,  τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Προϋπολογισμός έργου: 450.000 ευρώ.

3.    Εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών, λόγω κατολισθήσεων στην Εθνική Οδό Λαμίας- Καρπενησίου και συγκεκριμένα σε τμήματα  της, μετά την Τοπική Κοινότητα  Αγ. Γεωργίου, στη Φθιώτιδα. Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται στο ποσό των  300.000,00 ευρώ  και προβλέπουν την  ανακατασκευή τμημάτων του δρόμου και κατασκευή στηθαίων ασφαλείας.

4.    Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στον οδικό άξονα Αταλάντης-Καλαποδίου στην Φθιώτιδα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που προβλέπουν καθαρισμό της επιφάνειας των ενδιάμεσων πλατφορμών του πρανούς και κατασκευή τριπλών κλιμακωτών συρματοκιβωτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου