Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Φιλολογικό μνημόσυνο στην Πάτρα για τον Δωριέα συγγραφέα Τάσο Φιλιππόπουλο

Στην κατάμεστη από πατρινούς πολίτες και όχι μόνο, αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, πραγματοποιήθηκε ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ προς τιμή του Τρικορφιώτη συγγραφέα Τάσου Φιλιππόπουλου.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο Πρόεδρος των Ελλήνων Λογοτεχνών Αχαΐας Λεωνίδας Μαργαρίτης, ο εκπαιδευτικός και εκδότης της εφημερίδας ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΦΩΝΗ Ηλίας Δημητρόπουλος και ο εκπαιδευτικός και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ναυπακτίων Κωνσταντίνος Κονίδας. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν επί μακρόν στη ζωή και κυρίως στο πλούσιο συγγραφικό έργο του τιμωμένου.
Έργα του συγγραφέα:


Α. Σχολικά: Αγωγή του Πολίτη και Ιστορία της Δης τάξης για τα οποία τιμήθηκε με βραβείο του Υπουργείου Παιδείας.
Β. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ: Λαογραφικά ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ για το οποίο τιμήθηκε από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, Ιστορία της ΗΛΕΙΑΣ, Ιστορία της ΑΧΑΙΑΣ, Ιστορία της ΦΩΚΙΔΑΣ, Ιερός Ναός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ Πατρών για τα οποία τιμήθηκε με βραβεία από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.


Αυτή τη περίοδο βρίσκεσαι στο τυπογραφείο για έκδοση το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα την συγγραφή του οποίου είχε αποπερατώσει αλλά δεν πρόλαβε την έκδοση του και λίαν προσεχώς θα βγει στη δημοσιότητα.

Ο φίλος και συγχωριανός Τάσος με τη συγγραφική του δράση κέρδισε την αθανασία. Λέγεται ότι ο ουσιαστικός θάνατος του ανθρώπου δεν έρχεται με την μετάβαση του από τη ζωή στις επουράνιες μονές, αλλά από τη στιγμή που θα ξεχαστεί από τους συνανθρώπους. Οι συγγραφείς αφήνουν πίσω τους ανεξίτηλο το στίγμα τους με τις παρακαταθήκες που "εγκαταλείπουν " στις επερχόμενες γενιές και έτσι δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Φίλε ΤΑΣΟ η μνήμη σου θα παραμείνει ΑΙΩΝΙΑ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου