Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις βελτίωσης οδικών αξόνων Ιτέας - Ευπαλίου & Άμφισσας - Φράγμα

Σε παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού δύο οδικών αξόνων της Φωκίδας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τα έργα, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, αφορούν τόσο στην αποκατάσταση και τη βελτίωση τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας – έως Δ.Ε. Ευπαλίου όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό, από την Άμφισσα έως το Φράγμα Μόρνου – προς Ευπάλιο.

Συγκεκριμένα, επί της Νέας Εθνικής Οδού, προβλέπονται ασφαλτικές εργασίες, τοποθέτηση σήμανσης, έργα πρασίνου, βελτίωση του οδοστρώματος αλλά και επέκταση τοιχίων. Επί της Παλαιάς Εθνικής οδού προβλέπονται παρεμβάσεις αποκατάστασης της ασφάλειας του οδοστρώματος και επισκευής φθορών του.

Στην αναγκαιότητα άμεσης εκτέλεσης των έργων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που τόνισε:

«Από τη μία πλευρά έχουμε να κάνουμε με την αντιμετώπιση προβλημάτων σε έναν δρόμο που αποτελεί αρτηρία σύνδεσης της Φωκίδας με την Αιτωλοακαρνανία και από την άλλη να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας για όλους τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τη Νέα Εθνική Οδό.

Προχωρούμε γρήγορα στην υλοποίηση αυτών των δύο έργων με στόχο να αλλάξει η εικόνα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Φωκίδας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «Με τέτοιες παρεμβάσεις, ακόμη και σε περίοδο οικονομικού πνιγμού, προσπαθούμε να βλέπουμε μπροστά και να εκσυγχρονίζουμε τους δρόμους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου