Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Στη Βουλή το θέμα με τις επιθέσεις των λύκων σε κοπάδια στα ορεινά χωριά μας

Μεγάλο το πρόβλημα για τους κτηνοτρόφους των ορεινών χωριών της Αιτωλοακαρνανίας και της Δωρίδας 

Ερώτηση προς τον

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου σχετικά με τις επιθέσεις λύκων στις ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην Ορεινή Τριχωνίδα, την Ορεινή Ναυπακτία, τον Ορεινό Βάλτο, κ.ά. κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο Δ. Κωνσταντόπουλος έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι επιθέσεις των λύκων, οι οποίοι αφανίζουν ολόκληρα κοπάδια και προκαλούν την οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων , ενώ ταυτόχρονα αποτελούν απειλή και για τους ίδιους τους κατοίκους των ορεινών χωριών, οδηγώντας τους να τα εγκαταλείπουν.

Ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων εκ μέρους του Υπουργείου για την καταπολέμηση του προβλήματος και την επανεξέταση του τρόπου χορήγησης των αποζημιώσεων ώστε αυτές να καλύπτουν κάθε ζημία των κτηνοτρόφων και να παρέχονται χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Ως γνωστόν το ίδιο οξυμένο πρόβλημα υπάρχει και στα ορεινά χωριά της Δωρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου