Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Τα προβλήματα ελαιοπαραγωγών Φωκίδας σε σύσκεψη με τον Υπουργό Β. Αποστόλου

Τα σημαντικά προβλήματα των ελαιοπαραγωγών της Φωκίδας συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου του προέδρου του συλλόγου ελαιοκαλλιεργητών «ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ» Αρ. Σκουρλέτο, τον Δρ. Παρασκευά, εκπρόσωπο του συλλόγου «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ» και του βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Στον Υπουργό και τους συμβούλους του, ετέθησαν από την μεριά των εκπροσώπων των συλλόγων προς συζήτηση, διερεύνηση και λύση, δύο εκ των βασικών προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των ελαιοκαλλιεργητών της περιοχής.

1. Το πρόβλημα της άρδευσης του ελαιώνα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ' το ζήτημα της κεντρικής υδροληψίας και το κατά πόσο μπορεί αυτή να εξυπηρετηθεί από την ΕΥΔΑΠ. Εξετάστηκε η ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων-προτάσεων. Ετέθησαν σχετικές προτάσεις για τις οποίες σύντομα θα υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία σε άμεση συνεργασία με τεχνικούς και επιστημονικούς συμβούλους του Υπουργείου.

2. Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του νέου προγράμματος του «Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας», σε συνάρτηση με την πρόταση, η οποία έχει υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 από τους παραπάνω συλλόγους. Η συνέχιση του προγράμματος ήδη είναι μια πρώτη επιτυχία. 

Η συζήτηση προχώρησε και σε δημιουργική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την άμεση βελτίωση του νέου προγράμματος.

Ιδιαίτερα απασχόλησε, ο τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα, των παραγωγών με κατεστραμμένα κτήματα από την καταστροφική φωτιά του 2013.

Οι σύμβουλοι του Υπουργείου πήραν υπόψη τους τις κατατεθειμένες προτάσεις και διαβεβαίωσαν για άμεσες απαντήσεις.

Φυσικά και η συζήτηση και η ανταλλαγή προτάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων, των τεχνικών συμβούλων και του Βουλευτή θα συνεχιστεί, καθόσον η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο έχουν την θέληση να βρεθούν δίκαιες και λογικές λύσεις στα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου