Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Ψάχνουν για νερό στον Κάμπο γιατί τα καλοκαίρια δεν έχουν για να πιούν !


Μπορεί το νερό για τις ανάγκες των κατοίκων του Κάμπου να επαρκεί τους περισσότερους μήνες του χρόνου, τους καλοκαιρινούς όμως με την μεγάλη αύξηση των παραθεριστών στο χωριό υπάρχει πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα όπως διαπιστώθηκε φέτος το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν προβλήματα με την υδροδότηση, αφού οι διατιθέμενες ποσότητες δεν φτάνουν για τόσο μεγάλο αριθμό κατοίκων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του χωριού Γιάννη Κορτέση στην εφημερίδα «Ώρα της Φωκίδας», ο Κάμπος σήμερα υδροδοτείται από δυο πηγές.

Η μια είναι η πηγή του Πλατάνου που στις αρχές Ιουνίου δίνει 105 κυβικά το 24ωρο, τέλη Ιουλίου πέφτει στα 86 και το Δεκαπενταύγουστο δίνει μετά βίας 48.

Η άλλη είναι η πηγή Κωστάκη που στις αρχές Ιουνίου δίνει 25 κυβικά το 24ωρο, τέλη Ιουλίου πέφτει στα 20 και το Δεκαπενταύγουστο δίνει μετά βίας 18. Το Δεκαπενταύγουστο που είναι και η περίοδος αιχμής, οι δυο πηγές δίνουν μαζί 66 κυβικά.

«Το νερό αποθηκεύεται σε τρεις δεξαμενές χωρητικότητας 230 κυβικών. Με αυτό το απόθεμα προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Εννοείτε δε, ότι γίνονται ενημερωτικές ανακοινώσεις και εκκλήσεις για αυτοπεριορισμό της κατανάλωσης μόνο για οικιακή χρήση και όχι για άρδευση. Παρά την οικονομία στη χρήση του νερού, μετά το δεκαπενταύγουστο αναγκαστήκαμε να φέρουμε υδροφόρα για να ανταπεξέλθουμε. Κρατάμε όμως πάντα κάποια κυβικά για την προστασία της περιοχής σε περίπτωση πυρκαγιάς», επισημαίνει ο Ι. Κορτέσης.

Για την κάλυψη πάντως των αναγκών, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν μελέτη του ΙΓΜΕ προχωρώντας σε γεώτρηση.

«Η δαπάνη διερευνητικής γεώτρησης με την απαραίτητη σωλήνωση θα ανέλθει στο ποσό των 12.000 ευρώ τουλάχιστον. Ωστόσο, κανένας φορέας δεν χρηματοδοτεί την έρευνα αυτή. Για αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να το κάνουμε με αυτοχρηματοδότηση», λέει ο Ι. Κορτέσης.

Ήδη έχουν συγκεντρώσει 6350 ευρώ και συνεχίζουν ακάθεκτοι, καθώς οι πιθανότητες να βρουν νερό αγγίζουν το 99%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου