Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Γ.ΓΑΖΗ: ας μιλήσουμε ... με στοιχεία… για τους κόμβους Γλυφάδας και Μαλαμάτων

Τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός των ανακοινώσεων για την "πατρότητα" η "μητρότητα" των έργων των κόμβων Γλυφάδας και Μαλαμάτων ας μιλήσουμε με στοιχεία:

A. Τα έργα συντήρησης του επαρχιακού και εθνικού δικτύου είναι αρμοδιότητα των Περιφερειών.


B. Με αριθ. πρωτ. 71176/4522 κατατέθηκε Τεχνικό Δελτίο στις 19/06/2014 για:

1. συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας για τα έτη 2015, 2016, 2017.

2. συντήρηση αποκατάσταση τεχνικών και λοιπόν έργων στα ρέματα της Φωκίδας για τα έτη 2015, 2016, 2017.

Τα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων (εθνικοί πόροι) στην Σ.Α Ε.Π. 566 με προτεινόμενο προϋπολογισμό 4.800.000,00 €.

Το τεχνικό δελτίο εκτός από την αποκατάσταση του οδικού δικτύου περιελάμβανε τα τεχνικά έργα που διέρχονται κάθετα στον άξονα της εθνικής οδού και παροχετεύουν τα όμβρια κατάντη της οδού, τοποθέτηση στηθαίων νέου τύπου και προδιαγραφών, κατακόρυφη σήμανση, διαγράμμιση, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και βραχοπαγίδων.

Στο πρόγραμμα είχαν ενταχθεί και οι κόμβοι:
  • Εθνικής οδού Ιτέας – Ναυπάκτου με το Τ.Δ. Μαλαμάτων
  • Εθνικής οδού Ιτέας – Ναυπάκτου με το Τ.Δ. Γλυφάδας
  • Εθνικής οδού 48 με το Τ.Δ. Αγίου Κωνσταντίνου
  • Εθνικής οδού 47 με το Τ.Δ. Βάργιανης
  • Εθνικής οδού 48 με το Τ.Δ. Αγίου Γεωργίου
  • Επαρχιακής οδού 4 με το Τ.Δ. Δεσφίνας.
Συγκεκριμένα, με το Τεχνικό Δελτίο που είχαμε καταθέσει, για το έτος 2015 προβλεπόταν η βελτίωση των κόμβων Μαλαμάτων και Γλυφάδας, επισκευή και βελτίωση καταστρώματος και συναφή έργα, με προϋπολογισμό 1.600.000,00€. Ένταξη του κόμβου Δεσφίνας και συνέχιση του κόμβου Γλυφάδας το 2016 με πίστωση 1.600.000€ και για το 2017 ένταξη των κόμβων Αγ. Κωνσταντίνου, Βάριανης, Αγίου Γεωργίου και Δεσφίνας (συνεχιζόμενο) με πίστωση 1.600.000€.

Δυστυχώς μόνο μέρος αυτού του προγράμματος υλοποιήθηκε ως προς την αποκατάσταση του Εθνικού δικτύου και μόνο.

Οι κόμβοι Μαλαμάτων και Γλυφάδας εντάχθηκαν σε άλλο πρόγραμμα Σ.Α.Ε.Π. 066 με άλλο κωδικό και νέα πίστωση από την νέα αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε μία συντεταγμένη πολιτεία και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η Περιφέρεια υλοποιεί τον Δημοκρατικό προγραμματισμό, με πρόταση των περιφερειακών ενοτήτων, του Περιφερειάρχη και των Αντιπερειφεριαρχών, με εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών (Αναπτυξιακού προγραμματισμού περιβάλλοντος και υποδομών – Διευθ. Τεχνικών έργων που συντάσσουν τα τεχνικά δελτία) προγραμματίζουν, εντάσσουν και εξασφαλίζουν τις αναγκαίες πιστώσεις για τα έργα.

Αυτά σε μια συντεταγμένη πολιτεία...

Παναγιώτα Γαζή
 π. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου