Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: αντισταθμιστικά για τα νερά του Εύηνου και του Μόρνου


Την διαβεβαίωση έδωσε ό Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι θα δοθούν στους Δήμους Δωρίδας και Ναυπακτίας αντισταθμιστικά οφέλη για τα νερά του Μόρνου και του Εύηνου.

Σε σύσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα με τη συμμετοχή των Δημάρχων της περιοχής έδωσε την υπόσχεση και διαβεβαίωση ότι σύντομα προχωρά η σχετική απόφαση από την Κυβέρνηση για υλοποίηση του πάγιου αιτήματος των δύο Δήμων, καταβολής αντισταθμιστικών για τα νερά του Μόρνου και του Εύηνου που παίρνει για ύδρευση το συγκρότημα της πρωτεύουσας.

Είναι ένα δίκαιο αίτημα ανέφερε ο Υπουργός η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που απαιτούνται για τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής αυτής.

Αντικείμενο της ευρείας αυτής σύσκεψης ήταν οι γενικότερες εξελίξεις στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης ο αναπτυξιακός και παρεμβατικός τους ρόλος στις τοπικές κοινωνίες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπεντζώνης έχει εδώ και μήνες ξεκινήσει έναν ενημερωτικό μαραθώνιο όλων των ηγεσιών των κομμάτων του Κοινοβουλίου, κάνοντας και πολλές επαφές με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπου ανέπτυξε τις δίκαιες θέσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη που διεκδικεί ο Δήμος Δωρίδας.

Όλες οι ηγεσίες των κομμάτων διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο ότι θα στηρίξουν το θέμα όταν έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου